Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
17 Mayıs 2017       Mesaj #17
perlina - avatarı
Ziyaretçi

1-

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Adalet programını bitirenlere “Adalet Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Adalet meslek elemanı mahkemelerde, icra dairelerinde, infaz kurumlarında, vatandaşların başvurularının mahkemelere iletilmesi ve yargıçların aldıkları kararın uygulanması gibi konularda gerekli işlemleri yürütürler.

Çalışma Alanları: Adalet yüksekokulu mezunları mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanmaktadırlar. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere getirilebilirler. Yüksekokul mezunları resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde oldukça kolay iş bulabilmektedirler.

2-

  • -Bu bölümden mezun olanlar Ön Lisans KPSS’ye ön lisans düzeyinde girerek devlete ait farklı kurum ve kuruluşlarda memur olarak atanırlar. Bunun için, KPSS’den atanmak için yeterli atama puanını almalıdırlar.
  • -Bölüm mezunları istekleri dahilinde icra müdürlüğü sınavına girebilirler. Bu sınavda başarılı oldukları takdirde icra müdürü veya icra müdürü yardımcısı olarak görev yapabilirler. Bu görevlerden birine girenin maaşları fazlasıyla dolgun olacaktır. Bu yüzden bu sınavlara rabet fazladır.
  • -Hukuk fakültesine geçiş yapabilmek için bu bölümü bir basamak olarak görenler fazladır. Mezunlar dikey geçiş sınavında yeterli puanı alarak hukuk fakültesine geçebilir böylece ilerde avukat, savcı, hakim vs. olma şansını yakalamış olurlar.
  • -Zabıt katipliği atamalarını takip ederek bavuruda bulunabilir ve bu görevde çalışabilirler.
  • -Boşta kalmış yani atanamamış bölüm mezunları, MEB’deki ihtiyaç dahilinde ücretli öğretmen olarak çalışabilirler; ancak bu görev kalıcı değil geçicidir. Yani sadece başvurulan eğitim-öğretim süresi içinde geçerlidir. Okullar tatil olunca bu görev biter, ertesi sene tekrar bavurulabilir.
  • -Alanlar ve bilgileri dahilinde farklı özel sektör kurum veya kurulularında çalışma olanağına sahip olabilirler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.