Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Haziran 2017       Mesaj #13
Avatarı yok
Yasaklı

Gözden Zihin Okuma Üzerinde Genlerin Etkisi!


İnsan DNA'sı üzerinde yapılan araştırmalar düşünce ve hisleri göze bakarak okuma yeteneği üzerinde genlerin büyük bir etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Cambridge Üniversitesi bünyesinde çalışan bir bilim ekibi tarafından ilgili konu doğrultusunda yapılan bilimsel çalışma bağlamında 'bilişsel empati' adı verilen bir test geliştirilmiş ve söz konusu teste gözden zihin okuma testi adı verilmişti.

Ad:  thumbs_b_c_17817973ce753a23376fbd7c6f8e4e50.jpg
Gösterim: 268
Boyut:  47.1 KB
Yapılan test sonucunda ise farklı bireyler arasında sadece gözlere bakarak bir etkileşim gerçekleştiği ve ne düşünülüp hissedildiğinin hızla anlaşılabildiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca test sonuçları farklı cinsiyetlerin testten farklı şekilde etkilendiğini de göstermişti. Bu bağlamda başta Cambridge olmak üzere farklı üniversite ve enstitülerin çalışmaları doğrultusunda test yenilendi. Yenilenen test sonucunda genlerin göz performansı üzerindeki etkisi doğrulanmış oldu.

Söz konusu test aynı zamanda kadınlarda gözden zihin okuma yeteneği ile bağlantılı konumda bulunan 3. kromozoma dair genetik farklılıkların bulunduğunu, erkeklerde ise 3. kromozomda söz konusu genlerle, ilgili yeteneğin herhangi bir bağlantısı olmadığını açığa çıkardı.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / Molecular Psychiatry (9 Haziran 2017)