Arama

Yıldız Nedir? (Uzay) - Tek Mesaj #13

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Haziran 2017       Mesaj #13
Avatarı yok
Yasaklı

Güneş Benzeri Yıldızları Çevreleyen Prebiyotik Molekül Keşfi!


Ad:  metil-izosiyanat-izi.jpg
Gösterim: 746
Boyut:  116.6 KB
ALMA teleskobu ile Güneş benzeri yıldızların oluşumlarına dair ilk dönemlerden kalma, yaşam için mihenk taşı kabul edilen metil izosiyanat adlı bileşen gözlendi. Söz konusu keşfin Dünya'da yaşamın nasıl başladığı ile ilgili konuların aydınlatılmasında kilit bir role sahip olduğu belirtildi. Çoklu yıldız sistemi IRAS 16293-2422’de, Güneş benzeri öncül yıldızların etrafında ilk defa prebiyotik karmaşık organik molekül tespit eden bilim insanları ilgili molekülün yaşamın temeli niteliğini taşıyan protein yapılı amino asit ve peptidlerin sentezlenmesinde önemli bir işlevi olduğunu belirtti.

Rho Ophiuchi Yıldız Oluşum Bölgesi!


Ad:  Rho_Ophiuchi.jpg
Gösterim: 677
Boyut:  66.7 KB
Yılancı takımyıldızı doğrultusunda, Rho Ophiuchi olarak adlandırılan yıldız oluşum bölgesinde bulunan IRAS 16293-2422 çoklu yıldız sistemi, yaklaşık 400 ışık yılı uzaklıkta yer alan genç yıldızlardan oluşan bir sistem. ALMA ile sistem içindeki her yıldızın çevresinde ilgili metil izosiyanat molekülü tespit edildi.

Tespit edilen molekülün öncül yıldızların çevresinde, iç yapılarında nasıl oluştuğunun da ayrıca bir araştırma konusu olduğunu belirten bilim insanlarına göre metil izosiyanat adlı organik molekül, çok soğuk koşullar altında yıldızlararası uzaydaki gibi buz partikülleri üzerinde oluşabiliyor.

Kaynak: ESO / Science / Görseller Telif Hakkı: ESO / Digitized Sky Survey 2 / L. Calçada / S. Guisard (11 Haziran 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 23 Temmuz 2017 15:34