Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
14 Haziran 2017       Mesaj #4
perlina - avatarı
Ziyaretçi
İlgili sınavdan başarılı olabilmek için en az 100 sorudan 80 net yapılması gerekir. Ayrıca bu ve üzerinde net yaptıktan sonra bazı kontenjanlara göre değişkenlik gösteren puan türlerine göre kazanma şansı arttırılabilir.

Aynı net sayısını yaparak farklı kontenjanlara dâhilseniz kazanma ihtimalinizde artıyor. Bu kontenjanlar hakkında bilgi vermek gerekirse öğretmen çocuğu kontenjanları, okul yok kontenjanı, korumaya muhtaç çocuk kontenjanı ve diğer çocuk kontenjanları söylenebilir.
Aşağıda bulunan kontenjanlara ait puanları aldığınızda kazanabileceğinizi öngörebilirsiniz. Sınava girmeden önce PYBS kazanmak için kaç net yapmak lazım olduğunu öğrenmeniz hedefinize ne kadar yakın olup olmadığınızı da görebilmenize yardımcı olacaktır.

Ad:  pybs 2.jpg
Gösterim: 8915
Boyut:  72.2 KB

Aşağıda sınavda yapmanız gereken net soru miktarına göre alacağınız puanlardan bazıları örnek olarak verilmektedir. Öğrenciler aşağıda yazan örneklere göre hangi seviyede olduklarını ya da kazanıp kazanmayacaklarını öngörebilirler.

Puanlar geçen yılların taban puanlarıdır. Size bir fikir vermesi açısından ekledik. Bu yılın taban puanları bilinemez. Çünkü bu yıl için tercihler Ağustos ayında alınacak ve Ağustos’ta PYBS yerleştirme sonuçları açıklanacaktır. Aynı yılın puanlarını belirleyecek olan sizin sonuçlarınız olacak yani bu yılın puanları yok mu diyen öğrencilere tekrar hatırlatalım, aynı yıl yapılan PYBS taban puanları bilinemez.

Ad:  pybs.jpg
Gösterim: 7907
Boyut:  108.7 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.