Arama

Frida Kahlo - Tek Mesaj #4

teknikcisefa - avatarı
teknikcisefa
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017       Mesaj #4
teknikcisefa - avatarı
Kayıtlı Üye
Ad:  salma-hayek-frida-kahlo.gif
Gösterim: 1025
Boyut:  975.3 KB
Gerçek adı Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon olan Meksikalı ressam, 1907 yılında doğmuş ve 1954 yılında henüz 47 yaşında iken hayata veda etmiştir. Bir tek sanatıyla değil, özel hayatı ve politik görüşleriyle de tanınan Kahlo’nun, şanssızlıklar ve acılarla dolu bir hayatı olmuştur. Ancak hiçbir zaman pes etmemiş, adeta küllerinden doğan bir Anka kuşu gibi hem ruhsal hem de bedensel olarak her defasında yeniden canlanmıştır. Yaklaşık yarım asır olan ömrü içerisinde bir sürü büyük acıyla karşılaşmış, henüz küçük bir çocukken tanıştığı şanssızlığından bir türlü paçasını kurtaramamıştır.

Yaşarken ünlü olan nadir ressamlardan biri olan Kahlo için Picasso: “biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz” demiştir. Hayran olunası ve belki de ders çıkarılası bir hayat hikayesine sahip olan ünlü kadının yaşamı; 2002 yılında Frida ismiyle beyaz perdeye uyarlanmıştır. Hayden Herrera’nın Kahlo’nun hayat hikayesini kaleme aldığı kitaptan uyarlanan filmin yönetmenliğini Julie Taymor yapmıştır.

Kadınlar başta olmak üzere sayısız insanın acıma, hayranlık, sevgi gibi duygular beslediği Frida Kahlo’yu canlandıran oyuncu ise hepimizin tanıdığı Salma Hayek olmuştur. Ve hala izlemediyseniz, bu yazıyı okuduktan sonra bulacağınız ilk fırsatta filmi görmenizi öneririm.

Meksika doğumlu ressamdır. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra bir feminist ve devrimci olarak da anılmaktadır. Zorluklarla dolu kısacık ömründe, çok sayıda önemli eser vermiştir. Ölmeden önce üne kavuşan nadir ressamlardan biri olan Frida Kahlo, 20. yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelmiştir. Sanatı bazıları tarafından sürrealist olarak tanımlanmışsa da kendisi bu tanımı hiçbir zaman kabul etmemiştir.

Kederlerini unutabilmek için resme sarılan Kahlo’nun 143 tane tablosu bulunmaktadır. Ve bunlardan birçoğu Frida Kahlo’ya duyduğu hayranlığı herkes tarafından bilinen Madonna tarafından satın alınmıştır. Kısacası; Frida Kahlo çektiği bedensel ve ruhsal acılara rağmen yaşamaktan hiçbir zaman vazgeçmemiş güçlü mü güçlü bir kadındır! Ve hayat hikayesi öğrenilip özümsenilesi nadir kişilikler arasındadır!
Son düzenleyen Safi; 13 Temmuz 2017 13:22 Sebep: Reklam Yasaktır