Arama

Kanser - Tek Mesaj #26

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Ağustos 2017       Mesaj #26
Avatarı yok
Yasaklı

Kansere Karşı Doğal Yoğurt Tüketimi!


Araştırmacılar doğal yoğurt tüketiminin çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu bir işleve sahip olduğunu belirtti. 1800'lü yıllarda Avrupa'da tanınmaya başlayan yoğurdun, 1900'lü yılların başında ilaç olarak kabul edildiğini ve bir zamanlar eczanelerde 'ilaç niyetine' satıldığını belirten uzmanlar, yoğurdun ve suyunda bolca bulunan laktik asit bakterilerinin, bağırsak duvarının iç yüzeyinde konuşlanmış bağışıklık sistemi hücrelerinin işlevselliğini artırdığını bildirdi.

Yoğurdun eski çağlardan beri hastalıkları tedavi amaçlı kullanıldığını, bu bağlamda sağlıklı yaşam iksiri olarak nitelendiğini belirten araştırmacılar laktik asit bakterilerinin, vücuttaki savunma sistemini harekete geçiren maddelerin salgılanmasını artırdığını, bu nedenle de yoğurdun düzenli olarak tüketilmesinin çok önemli olduğunu ve herhangi bir katkı maddesi içermeyen ev yoğurdunun tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Kolon kanseri başta olmak üzere, meme, mide, yumurtalık, endometriyoz kanserinden koruyucu etkisi olduğu belirtilen doğal yoğurt; ishal, tansiyon yüksekliği, kalp hastalıkları, kilo verme ve kilo dengesini koruma, kolesterolü düşürme, yağ emilimi ve bazı antibiyotiklerin olumsuz yan etkileri vs gibi durumlara karşı son derece etkili bir işleve sahip. Kanser oldukları için kemoterapi gören hastaların söz konusu ilaçların yan etkilerinin ortadan kaldırılması ve iyileşme sürecinin hızlandırılması bağlamında doğal ev yoğurdu öncelikli olmak üzere probiyotik ve prebiyotik nitelikli gıdaları tüketmeleri gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / Science (17 Ağustos 2017)