Arama

Karate - Do nedir? - Tek Mesaj #4

Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
21 Eylül 2017       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

KARATE DO NEDİR?


Karate do silahsız el ile savunma sanatı anlamına gelen en köklü Uzakdoğu felsefelerindendir. Anahtar kelimeleri disiplin ve saygıdır.Toplumca bilinenin aksine şiddet ve kaba kuvvete değil güce hakimiyete ve güncel kurallara göre puan alma esaslarına dayalıdır. En hızlı şekilde rakibi analiz ederek doğru taktikle fiziksel ve psikolojik üstünlüğünü kabul ettirmeyi amaçlar. Tekniklerin vücuda mükemmel uyumu ve vücudun çeşitli bölgelerine takılan koruyucu ekipmanlar Karate do’ yu sakatlanmalarının en az yaşandığı sporlardan yapmaktadır. Bireysel bir spor dalı olduğundan sporcular yeteneklerini daha rahat açığa çıkarabilmektedir.

Saldırgan, örneğin sağ eliyle size yumruk atıyor diyelim… Bir adım ileri atıp sol elinizle vuruşu durdurup, sağ elinizle de karın boşluğuna yapacağınız bir hamle; rakibi etkisiz hale getirecektir. Amaç rakibin enerjisini boşa harcamasını sağlamaktır. Aslında yüze ve kafaya yapılan hamleler daha önemli olmasına rağmen, rakip bu vuruşlara hazırlıklı olacağından karın boşluğuna hamle yapmak mantıklı olacaktır.

Karate, ülkemizde federasyonu bulunan ve yarışmaları yaygın olan bir spordur. Türk Karate’sinin dünya üzerindeki etkisi tartışılmayacak kadar büyüktür. Yaklaşık 200 bin lisanslı sporcuya sahip olan Karate camiası gün geçtikçe büyümekte ve gelişmektedir. Bundan dolayı Karate ailesine katılmanız size büyük katkı sağlayacaktır.


BAKINIZ
Karate Nedir?
Karate-Do Nedir? Karate-Do
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2017 22:20