Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1865

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Ekim 2017       Mesaj #1865
Avatarı yok
Yasaklı

Siber Güvenlik Alanında Türkiye-Katar İş Birliği!


Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında "siber güvenlik" kapsamında bir "Akademi-Sanayi İş Birliği" çağrısı açıldığı bildirildi. İlgili iş birliği çağrısının duyurulması amacıyla Doha'da düzenlenen etkinlikte söz alan Katar Eğitim, Bilim ve Toplum Geliştirme Vakfı Müdür Yardımcısı, Türkiye ve Katar arasındaki iş birliği sürecinin iki ülkenin siber güvenlik alanında ortak hareketine katkı sağlayacağını, bu bağlamda sanayi sektöründeki gelişmelere de odaklanacağını bildirdi.

Söz konusu çağrı kapsamında desteği hak eden projelerin Mart 2018'de açıklanacağını kaydeden Katar Eğitim, Bilim ve Toplum Geliştirme Vakfı Müdür Yardımcısı, ilgili girişimin yılların ortak çalışmasının bir sonucu olduğunu ve TÜBİTAK ile gerçekleştirilmesi düşünülen iş birliğinin bilim diplomasisi konusunda kilit bir işleve sahip olduğunu belirtti. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ise, araştırmaları değerlendirme, aralarında tercih yapma ve seçim zemini oluşturma gibi konularda karar mercinin Katar ve Türkiyeli taraflar olduğunu vurguladı.

Proje önerisi için son tarihin 8 Ocak 2018 olduğu belirtildi. Çağrı kapsamında büyük veri ve bulut güvenliği ile mobil cihaz ve uygulamaların siber tehditlere karşı güçlendirilmesini amaçlayan teknoloji geliştirme gibi konularda ortak projelerin desteklenmesi düşünülüyor. Katar ve Türkiye tarafından araştırmacıların, özel sektör ve kamu kuruluşlarıyla beraber oluşturacakları konsorsiyumların her birine 2 milyon dolar civarında hibe desteği verilerek, ortak çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / QNA (10 Ekim 2017)