Arama

Katarakt - Tek Mesaj #10

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Ekim 2017       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

Katarakt Körlük Sebepleri Arasında İlk Sırada Yer Alıyor!


Ad:  katarakt2.jpg
Gösterim: 775
Boyut:  77.5 KB
"Göze perde inmesi" olarak da bilinen kataraktın dünyada körlük nedenleri arasında ilk sırada geldiği bildirildi. 12 Ekim Dünya Görme Günü bağlamında 'Presbiyopi ve Astigmatizmada En Güncel Tedavi Yaklaşımı' başlıklı bir bilgilendirme toplantısı tertip edildi. Toplumda körlük ve görme azlığı konusuna dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen ilgili toplantıda, öne çıkan görme kusurları, yeni doğan ve çocukluk döneminde taramanın önemi, sık görülen sorunlar arasında bulunan katarakt ve güncel tedavi yaklaşımları incelendi.

Söz konusu konu bağlamında araştırmacılar, görme kusurlarının tespit edilmesinde yeni doğan taramasının çok önemli olduğunu, 4 yaşından önce her çocuğun mutlaka göz hekimi kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirterek bu dönemde belirlenen sorunların tedavi sürecindeki başarıyı ve yaşam kalitesini artırdığını bildirdi.

Ayrıca göz bebeğinin arka kısmında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıyla oluşan kataraktın dünyadaki körlüklerin yaklaşık yüzde 50'sinin nedeni olarak kabul edildiği bildirildi. Katarakt teşhisi konulan hastaların yüzde 40'ında astigmatik kırma kusuruna rastlanıyor. Katarakt tedavisi yapılırken, diğer görme kusurları da tedavi edilebiliyor. Bu bağlamda özellikle astigmatın da tedavi edilebilmesi kataraktlı hastalara daha iyi bir görüş kalitesi sunulması açısından büyük bir önem taşıyor.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / Science (11 Ekim 2017)