Arama

Edward Elric - Tek Mesaj #1

serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017       Mesaj #1
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
Edward Elric

Edward Elric

Edward Elric, Hiromu Arakawa tarafından 2001 yılında çizilmeye başlanmış Fullmetal Alchemist manga ve anime serisinin kurgusal bir karakteridir ve başkahramanıdır.

Edward aslında inatçı ve insani
duyguları çok sevecen olan bir
karakterdir. Kardeşiyle arada bir
tartışsada birbirlerini çok sevmektedirler.

Edward boyu konusunda çok hassastır. Ona kısa denilmesi anında bir anda parlar ve aşırı kızar. Ama her zaman insanlara yardım ederler ve bu sayede yol boyunca gittikleri birçok yerde arkadaşlar edinirler.

Edward çok güçlü bir simyagerdir.
Özellikle annelerini dönüştürme
girişimlerinden sonra gerçeğin
kapısı'nı(veya simyanın kapısı)
gördüğü için yani insan dönüşümünü denediği için simya çemberi kullanmadan dönüşüm yapabilir. Bu sayede mekanik kolunu birçok silaha dönüştürebilir .

Edward ve kardeşi Alphonse,
Resembool köyünde yaşayan
çocuklardır. Babaları (Van Hohenheim) Ed ve Al çok küçükken evden ayrılmıştır. Anneleri ise (Trisha Elric) bir hastalık yüzünden vefat etmiştir.Edward ve kardeşi Alphonse Elric annelerinin ölümünden sonra annelerini geri getirmek amacıyla insan dönüşümü yaparlar(ama insan dönüşümü yasaklanmıştır).

Bunun sonucunda Edward sol bacağını kardeşi ise tüm vücudunu kaybeder ve o sırada Edward kardeşi ölmesin diye kolunun karşılığında Alphonse'nin ruhunu geri alarak kan mühürüyle bir zırha mühürler. Bundan sonra Edward kaybettiği sağ kolu ve sol bacağı yerine Winry Rockbell tarafından yapılan automail uzuvlarla, kardeşi ise ruhunun mühürlendiği zırhla yaşar ve amaçları gerçek bedenlerini geri kazanmaktır.

Bu sırada bir devlet simyageri olan Roy Mustang kahramanların başarılarını görür ve onlara amaçlarına ulaşmalarının devlet simyageri olmaktan geçtiğini söyler. Böylece Edward kardeşinin ve kendi bedenini geri getirmek için devlet simyageri olmayı kabul eder.

Böylece maceraları başlamış olur ve vücutlarını felsefe taşı sayesinde kazanabileceklerini öğrenirler fakat bu taşı elde etmek için insanlara zarar vermek gerektiğini öğrenirler ve yolculukları boyunca homonculuslar ve birçok ilginç şey görüp tanırlar.

Fullmetal Alchemist Brotherhood
anime ve manganın sonunda Winry Rockbell'e evlenme teklifi eder. Winry teklifi kabul eder ve iki tane çocukları olur.
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.