Arama

Aslan (Panthera leo) - Tek Mesaj #9

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Aralık 2017       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı

Aslan!


Ad:  en-yeni-aslan-resimleri-ekalon-926-6508.jpg
Gösterim: 566
Boyut:  549.0 KB
Kedigiller ailesinden iri, etçil, memeli hayvan türü (Bilimsel Adı: Panthera leo). Aslanın erkeği, 1,8-2,4 m uzunluğunda ve 90 cm boyunda, 177-227 kg ağırlığındadır. Ayrıca 58- 89 cm uzunluğunda tüylü bir kuyruğu vardır.

Aslanların bacakları kısa ve kalın ayakları büyüktür. Ayaklarında ağır ve yırtıcı pençeleri vardır. Erkeklerde büyük olan baş genede bir yeleyle çevrilidir. Kürkleri sarımsı kahverengidir. Yelede kulaklarda ve yetişkin hayvanın kuyruk uçlarında siyah tüylerde görülür.

Erkek aslan 'hayvanların kralı' diye tanınsa da daha hafif ve daha az heybetli dişi aslan, kurbanları tuzağa düşürüp avlama misyonuna sahiptir. Aslan ailesinin merkezinde de dişi aslan yer alır.

Eskiden aslanlar, Avrupa'nın, Afrika'nın ve Asya'nın birçok bölgesinde yaşarken günümüzde yalnızca Afrika'da Büyük Sahra'nın güneyindeki koruma altına alınmış bölgelerde ve Hindistan'da Gir ormanındaki yaban hayvanlarının korunduğu bölgede yaşamaktadırlar.

Aslanlar açık çayırlık alanları ve suyun bulunduğu dikenli çalılık bölgeleri tercih ederler. Aslan sürüleri kendi bölgelerini ise başka aslan sürülerine karşı kıyasıya korur.

Kaynak: Grolıer Internatıonal Amerıcana