Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
8 Mart 2018       Mesaj #7
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Kansızlığa İyi Gelen Besinler
Kansızlığa iyi gelen gıdalar, kansızlığın sebeplerine bağlı olarak değişmektedir. Fakat en çokta demir eksikliği yüzünden kaynaklanmaktadır. Çünkü kırmızı kan gözesini demir destekler, kırmızı kan hücresi az olursa demir ile takviye yaparak çoğaltılmasına yardımcı olunur.
  • Kuzu Ciğeri: Ciğerin kan yapıcı özelliği vardır. Demir açısından oldukça zengin bir besindir. Günlük yüz gram ciğer tüketilirse demir ihtiyacının çoğunu karşılar. İçerisinde bol miktarda B12 vitamini bulunmaktadır. A vitamini açısından da zengindir ve çinko ve bakır mineralleri içermektedir. Ayrıca kolesterol açısından da çok zengindir bu nedenle dikkatli tüketilmelidir.
  • Uskumru Balığı: Bu balıkta B12 vitamini bulunmaktadır. Günlük olarak yüz gram tüketilirse B12 vitaminini karşılamaktadır. Bunun yanında ton balığını ve sardalyeyi da tüketebilirsiniz. Bu balıklarda kansızlığa iyi gelmektedir.
  • Kırmızı Et: Kansızlığa iyi gelen yiyeceklerin başındadır. Vücuttaki kan oranının artmasına yardımcı olmaktadırlar. Protein içinde zengin bir gıdadır. Hafta içerisinde üç kez tüketmek aylık demir ihtiyacını karşılamaktadır.
  • Sığır Eti: B12 ve E vitamini açısından zengindir. Günlük demir gereksinimini karşılar.
  • Kuzu Eti: İçerisinde B12 vitamini vardır. Protein bakımından zengindir.
  • Beyaz Peynir: Günlük olarak yüz gram tüketilirse vücudun gereksinimi olan B12 vitaminini karşılar. Beyaz peynir içerisinde B12 vitamini vardır ve demir vitaminini de içermektedirler.
  • Yumurta: Günlük olarak bir adet yumurta tüketilmelidir. Vücudun hem demir gereksinimini hem de B12 vitamininin birazını karşılamaktadır. Tabi yumurtanın bir de olumsuz tarafı vardır. İçerisinde doymuş yağ barındırır. Aynı zamanda kolesterol açısından da zengindir.
  • Brokoli: Bu sebzenin içerisinde birçok vitamin barındırır. Bu vitaminler A, C, K ve B6 vitaminleridir. Ayrıca fosfor ve selenyum açısından da zengindir. Vücudun demir gereksinimin karşılar.
  • Tavuk: İçerisindeki kolesterol oranı, kırmızı ete oranla daha azdır. Günlük olarak az tüketildiğinde demir ve B12 vitaminini karşılamaktadır. Beyaz et olan tavuk içerisinde fosfor, selenyum ve protein de vardır. Tüketildiği takdirde vücudun ihtiyacını karşılar.
  • Hindi: Günlük olarak yüz gram hindinin göğüs bölümünü tüketirseniz demir ihtiyacını karşılamaktadır. Selenyum, protein ve fosfor açısından da zengindir.
  • Ispanak: Günlük demir ihtiyacının bir kısmını ıspanak ile karşılayabilirsiniz. Kalsiyum, bakır, çinko açısından zengin mineral kaynağıdır. C vitamini, A vitamini açısından da zengin bir besindir. Çiğ olarak tüketmek önemlidir.
DEVAMI Anemi (Kansızlık )
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM