Arama


samet1905 - avatarı
samet1905
Kayıtlı Üye
9 Mart 2018       Mesaj #5
samet1905 - avatarı
Kayıtlı Üye
Syrianların 15-23 gün arasında hamilelik süreleri vardır. Hamilelikte özellikle yalnız olmaları gerekmektedir. Doğum yaklaştıkça stresse girerler. Hamilelik sürecinde iyi gıdalarla beslenmeleri yavruların sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bol proteinli gıdalarla beslenmeleri gerekir. Hamilelikleri zamanında ele çok alınmamalıdır.

Yavru Bakımı:
Doğum sırasında yavrular çıktıkça göbek bağları kendiliğinden kopacaktır. Anne yavruları yalayarak temizlemektedir. Emzirme doğumdan hemen sonra başlar. Yavrular doğduklarında kulakları, gözleri kapalı ve tüysüzdür. Doğumdan sonra 4. gün kulakları yaklaşık iki hafta içerisinde de gözleri açılacaktır. Yavrular gözleri kapalı olsa da 9-10 günlük bir zamanda katı yemleri bulmaya başlayacaktır. Yaklaşık 1 ay kadar süt emmeye devam ederler. Bazı durumlarda annelerin yavruları yediği görülmüştür; ya yavru sayısı bakabileceğinden çok fazladır, ya yavru hastadır ya da annenin protein eksikliği vardır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
  • - Anne ve yavruların yanında başka hamster olmamalıdır.
  • - Yavrular doğduktan sonra ilk 1 hafta kafesin yanına yalnızca yem vermek için gidilmelidir.
  • - Yavrular doğduktan sonra kafes temizliği yapmamak gerekir, anne hamster yuvası bozulduğunda yavruları yiyebilir.
  • - Kafeste her zaman mutlaka yem bulundurulmalıdır.
  • - Ek gıdalarla takviye yapılmalıdır.( Haşlanmış yumurta-patates, brokoli, havuç, salatalık, laktozsuz süt, petibör biskuvi...vs)
  • - Suya takviye vitamin damlatılabilir.
  • - Gürültü, yüksek ses annenin tedirgin olmasını ve tehlike altında olduğunu sanmasına sebep olacağından kafesin sessiz ve rahat bir yerde olmasına özen gösterilmelidir.
  • - Yavrulara asla dokunmayınız.
Önemli bir konu daha yavrular emerken annenin memelerini yara edebilirler. 25-30 günlük emzirme dönemi bittiğinde annenin meme kısmına iltihap veya yara giderici E vitaminli kremler sürebilirsin.
Not: Suriye hamsterlar daha yaygın olarak beslendiği için burada daha çok onun özelliklerinden bahsedilmiştir.
Son düzenleyen Safi; 12 Mart 2018 04:30