Arama

Botanik (Bitki Bilimi) - Tek Mesaj #5

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Mart 2018       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Botanik Bilimi!


Botanik, bitkiler aleminde araştırmalarda bulunan bilimin adıdır. Zooloji bilimi gibi botanik bilimi de biyoloji bilimine yardımcı bir daldır. Hayvanlar alemini inceleyen zooloji ise devamlı olarak botanik bilimiyle birlikte yürümüştür.

İnsanlık tarihinin en eski bilimlerinden biri olan botanik çok eski çağlarda bile kendi aleminin köklerini insan şuuruna salmış idi. Yenebilecek cinsten her bitkinin yaprağı, kökü Taş Çağı insanı için ana besin kaynağıydı.

Ekin ekmesini, bitki büyütmesini öğrenmeden önce insan hangi otun zehirli, hangi yaprağın zararlı olduğunu biliyordu. Uzun yaşam tecrübelerinden elde edilen deneysel bilgiler nesilden nesile geçti. Bitkileri iyi ve kötü diye birbirinden ayırmayı öğrenmekle insan botanik biliminin temelini atmış oldu. Sonrasında besin elde etmek amacıyla tohum yetiştirmesini ve zamanı gelince de bunları ekmek gerektiğini öğrendi.

Bitkileri tanımaktan başka toprağı iyice işlemek, ekme ve biçme zamanlarını da mevsime göre ayırmak gerekiyordu. Bütün bu bilgiler botanik biliminin tecrübeleriyle uyumlu bir şekilde yürütüldü.

Kaynak: AnaBritannica