Arama

Stephen Hawking - Tek Mesaj #9

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Mart 2018       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı

Hawking'in, Ölümünden Sonra Çoklu Evrenle İlgili Yayınlanmamış Bir Makalesi Bulundu!


76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in henüz basılmamış bir araştırma makalesi ortaya çıktı. Hawking'in makalede bahsedilen yeni teorisinin ise başka evrenlerin varlığına dair gizemi aydınlatabileceği belirtiliyor.

Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi'nden Teorik Fizikçi Profesör Thomas Hertog, Hawking'le beraber yazdıkları bu makalenin bilim dergisi tarafından değerlendirilmekte olduğunu ifade etti. Söz konusu makale, Hawking'in 1983'te yayınladığı Big Bang (Büyük Patlama) teorisinde bahsettiği çoklu evren teorisini bir adım öteye götürüyor.

"Sonsuz Şişme'den Yumuşak Bir Çıkış" adı verilen makale, çoklu büyük patlamaları belirleyebilmek için gereken uzay keşif araçlarının nelere sahip olması gerektiğiyle ilgili matematikçilere fikir veriyor.

Prof. Hertog, söz konusu yeni teoriyle ilgili kendisiyle ortak çalışma yürüttüklerini ve Hawking'le çalışmanın son onayını almak için ölümünden çok kısa bir süre önce buluştuklarını anlattı. Hawking uzaya dair görüşlerini ise şöyle dile getirmişti;
  • "Yeryüzündeki yaşamın, aniden çıkabilecek bir nükleer savaş, genetiği değiştirilmiş bir virüs gibi felaketler ve giderek artan başka tehlikelerle yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna inanıyorum. İnsanoğlunun uzaya gitmediği sürece bir geleceği olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden, insanların uzaya ilgi duymasını teşvik etmek istiyorum."
Kaynak: BBC Bilim / Science (19 Mart 2018)