Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Mayıs 2018       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

İleri Egzamayla Kalp Rahatsızlığı Arasındaki Bağlantı!


Yeni yapılan bir araştırmaya göre ileri derecede egzaması olanlarda kalp krizi, felç ve kalp ritim bozukluğu gibi çeşitli kalp hastalıkları riskinin yüksek olabileceği belirlendi. Bu bağlamda ilave risk az olsa da yetişkinlerin yaklaşık yüzde 10'unu etkileyen, bir deri hastalığı olan egzamanın, halk sağlığı açısından önemli olduğu bildirildi.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'ndan Dr. Sinead Langan tarafından yürütülen uluslararası araştırmada, egzaması olan, ortalama 43 yaşındaki 385 binden fazla yetişkin analiz edilerek, her biri, egzaması olmayan, benzer yaş ve cinsiyetten beş kişi ile karşılaştırıldı. Hastalar hafif, orta veya ilerlemiş egzaması olanlar olarak sınıflandırıldı ve ortalama beş yıl boyunca takip edildi.

Çalışmada, ilerlemiş egzaması olanlarda felç riskinin yüzde 20, kalp damar rahatsızlığına bağlı ölüm riskinin yüzde 30, stabil olmayan anjina, kalp krizi, atriyal fibrilasyon riskinin ise yüzde 40'dan daha fazla olduğu gözlemlendi. Araştırmacılar, bu grupta kalp yetmezliği riskinin de yüzde 70'ten daha fazla olduğunu tespit etti.

Kaynak: The BMJ (27 Mayıs 2018)