Arama

Mantar Hastalıkları - Tek Mesaj #9

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Haziran 2018       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı

Mantar Enfeksiyonlarının İlaçlara Karşı Direncinin Arttığı Belirlendi!


Mantar enfeksiyonlarının ilaçlara karşı geliştirdikleri dayanıklılığın arttığını ifade eden bilim insanları, daha fazla mantar salgınına karşı uyarıda bulundu. Bu baglamda özellikle bağışıklık sistemi güçsüz olduğu için mantar enfeksiyonuyla başa çıkamayan yoğun bakım, kanser ve transplant hastalarının risk altında olduğu belirtildi.

Araştırmacılara göre mantar enfeksiyonları, en ölümcül enfeksiyon türlerinden biri. Imperial College London ve Universty of Exeter'dan uluslararası araştırmacılar, mantar enfeksiyonlarının direncinin dünya çapında son 30-40 yılda artış gösterdiği bulgusuna ulaştı.

Ad:  _101614136_f0161375-candida_auris_fungi_illustration-spl.jpg
Gösterim: 335
Boyut:  12.3 KB
Hastanelerde yayılan mantar enfeksiyonunun kaynağı Candida auris!

Medikal Mantarbilim için Medikal Araştırma Konseyi Merkezi Direktörü, bazı mantar enfeksiyonlarında ölüm oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğuna dikkat çekerek,
"Bu rahatsız edici trend, mantarla başa çıkmak için elimizdeki mevcut ve yetersiz araçların güç kaybetmekte olduğunu gösteriyor. Candida auris gibi birden fazla ilaç türüne dirençli yeni mantar patojenleri görüyoruz. Bunlara karşı çok az seçeneğimiz var." şeklinde açıklamada bulundu.

Araştırmaya göre candida auris, şu anda bilinen tüm ilaçlara karşı dirençli ve hastanedeki temizlik faaliyetlerinden de etkilenmediği için yoğun bakım servislerinde yaşayanlar için ciddi bir tehdit kaynağı.

Kaynak: Science / Görsel Telif Hakkı: Science Photo Library (18 Mayıs 2018)