Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Haziran 2018       Mesaj #14
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Prototype adlı kullanıcıdan alıntı

Başlıkta belirttiğim gibi öğretmeni dinliyorum dikkatlice ama anlayamıyorum. Bana bir çözüm önerirseniz sevinirim ayrıca test çözme alışkanlığına da sahip değilim. Şimdiden teşekkürler. Yardım eden elleriniz dert görmesin.

İlgili mesajın üzerinden bayağı bir zaman geçmiş. Yine de konuyu takip edenler için bu bağlamda bir iki tüyo verilebilir;
  • Öncelikle bir konuyu anlamak için o konuya az çok vakıf olmak gerekir. Bir nevi göz gezdirme vs gibi. Akabinde konuyla ilgili ders dinlenirse anlama güçlüğü nispeten ortadan kalkar. Bunun yanında hala anlama güçlüğü çekiliyorsa bunun başka nedenleri vardır ve o nedenler üzerine odaklanmak gerekir. İkinci önemli nokta ise soru sormaktır, anlaşılmayan her veri için soru sorun ve verilen cevapların doyurucu olmasına dikkat edin!
  • Test çözme alışkanlığını kazanmak için önce bir çalışma planı yapın. İlk seçeneğiniz konuyu eksiksiz anlamak olmalıdır. İkinci aşamada konuya dair test çözmeye geçin, bu işlem için belirli bir süre koyun. Mesela 20 soruluk bir test için her soruyu 1 dakikada çözebileceğinizi düşünerek 20 dakikalık bir süre koyabilirsiniz. Bu durum ayrıca soru çözme hızınızı da geliştirir. Sonrasında da doğru cevap sayınıza göre kendinize ödül verebilirsiniz. Doğru cevap sayısı ile ödül verme arasındaki korelasyon arttıkça sizin de motivasyonunuz buna paralel olarak artacaktır!