Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
30 Temmuz 2018       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
BILDIRCIN.
Ad:  bıldırcın.png
Gösterim: 596
Boyut:  125.7 KB

Keklik ve sülünle akraba olan bıldırcınlar küçük, tombul gövdeli, kısa kuy­ruklu kuşlardır. Daha çok ot ve çalılarla kaplı açık alanlarda yaşar, tohum, üzümsü meyve ve böcekle beslenirler.

130 türü olan bıldırcınların 95 türü Eski-dünya'da, 35 türü de Yenidünya'da dağılmış­tır. Eskidünya bıldırcınları genellikle daha küçük yapılı ve sarımsı kahverengi gibi do­nuk, tek renkli kuşlardır. Birçok türün ayak­ları mahmuzludur, gagaları da Yenidünya bıldırcınlarınınki kadar güçlü değildir. Hin­distan ve Afrika'nın yerli kuşlarından olan bayağı bıldırcın (Coturnix coturnix) 18 cm uzunluğundadır ve küçük bir kekliği andırır. Sarımsı kahverengi tüyleri, yaşadığı çevreye uyum sağlayacak biçimde açıklı koyulu tüy üzere her bölgedeki tarla ve otlaklarda ürer; ağustos sonundan ekime kadar sürüler halin­de yeniden Afrika'ya döner.

Afrika'nın doğusunda yaşayan mavi bıldır­cın (Coturnix adamsoni), yalnızca 13 santi­metreyi bulan uzunluğu ve 45 gramlık ağırlı­ğıyla en küçük bıldırcın türüdür.

Yenidünya bıldırcınları genellikle daha canlı renklerle bezenmiş, biraz daha iri yapılı kuşlardır. Gagaları Eskidünya bıldırcınları-nınkinden daha güçlü, ayakları mahmuzsuz-dur. Dişiler ile erkeklerin görünümü birbirin­den farklıdır. Bazı türlerin tepesinde, düz ya da öne doğru kıvrık olan uzun bir sorguç bulunur.
Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica
Son düzenleyen Safi; 3 Ağustos 2018 01:17
SİLENTİUM EST AURUM