Arama


Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
15 Ekim 2018       Mesaj #26
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
(50.Vasiyet) Selam Verin

Ebu Hureyre (ra)`dan:
(Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu) :
-“Biriniz bir meclise girdiği zaman selam versinOturmak isterse otursunSonra kalkarken (yine) selam versinÇünkü birinci selam ikincisinden daha evla değildir(yani her iki selam da aynı değerdedir)”
(Ebu Davud ve Tirmizi)

Ebu Umame (ra)`dan: (Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu) :
“Allah katında en kıymetli ve en ileri olan selamı ilk verendir”(Tirmizi)

Ebu Hureyre (ra)`dan (Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu) :
-“Binekte olan yürüyene yürüyen oturana az olanlar çok olanlara (öncelikle) selam verir”


(51.Vasiyet) Kimseye Hakaret Etmeyin

Cabir bin Süleym (ra)`dan : (Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu) :
-Kimseye hakaret etme! Yapılan iyiliği sakın küçümseme! Kardeşinle konuşurken daima güler yüzlü ol! Bu bile iyiliktirEntarini baldırının yarısına kadar kaldır yerde sürünmesinBuna razı olmasan topuklarına kadar uzat! Sakın entarini yere kadar salıverme! Çünkü bu kibirdendirAllah kibri sevmezEğer biri sendeki kusuru bilerek sana hakaret eder veya seni ayıplarsa sen onda bildiğin bir kusurdan dolayı onu ayıplama ki onun vebali kendi üzerinde olsun (Ebu Davud)

(52.Vasiyet) Perdelerinizi Açık Tutmayın

Ebu Zer (ra)`dan:
(Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu) :
-“Bir kimse izinleri olmadan bir evin perdesini açıp da içeriye bakarsa ve ev halkının avretini (yani görünmesi mazurlu olan yerini) görürse cezayı mucip bir suç işlemiş olduğundan o eve artık onun bir daha gelmesi helal olmazEğer başını uzatıp evin içine bakarsa da ev sahibi de onun gözünü çıkarırsa bundan dolayı kınanmazEğer kapılar ve perdeler açık olup da bakarsa o zaman suç bakanın değil hane sahibinin olur” (Tirmizi)