Arama


Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
15 Ekim 2018       Mesaj #27
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
53.Vasiyet) Aksırana Dua Edin

Abdullah bin Ebi Bekr babasından: “Peygamberimiz Aleyhisselam şöyle buyurdu: “Biri aksırdığı zaman ona: `Yerhamükellah`de! Bir daha aksırırsa yine `Yerhamükellah`de! Bir daha aksrarırsa `sen galiba nezle olmuşsun de! (Malik)
Ebu Hureyre (ra)`dan: “Peygamberimiz Aleyhisselam aksırdığı zaman yüzünü elleri veya elbisesiyle kapar sesini de kısmaya çalışırdı” (Ebu Davud ve Tirmizi)

(54.Vasiyet) Yüzükoyun Yatmayın

Ebu Zer (ra)`dan:
“Peygamberimiz aleyhisselam ben karnım üzerinde yatarken yanıma uğradı ve beni ayağıyla dürterek şöyle dedi:
-“Ey Cüneydip! Bu yatış (biçimi) cehennem ehlinin yatışıdır” (İbn Mace)

55.Vasiyet) Müslümanlara Yardımcı Olun

Ebu Hureyre (ra)`dan (Peygamberimiz Aleyhisselam buyurdu) :
-“Kim bir müslümanın dünya sıkıntılarından bir sıkıntısını giderirse Allah onun kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısının giderirKim güç durumda olan bir müslümana kolaylık sağlarsa Allah ona hem dünyada hem de ahrette kolaylık ihsan ederKim bir müslümanın ayıbını örterse Allah onun dünya ve ahiret ayıplarını örterKul kardeşinin yardımında oldukça Allah da onun yardımında olur” (MüslimTirmizi ve Ebu Davud)

56.Vasiyet) İnsanların Hidayete Gelmeleri İçin Gayret Gösterin

Ebu Hureyre (ra)`dan:
(Peygamberimiz Aleyhisselam buyurdu) :
-“Kim birini hidayete çağırırsa kendisine ecri kadar onların ecrinden hiçbir şey eksilmeksizin ecir alırKim de bir dalalete davet edersedalalete gidenlerin günahı gibi onların günahlarından hiç eksilmeksizin günah alır” (Buhari Müslim)