Arama

Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
15 Ekim 2018       Mesaj #36
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
77.Vasiyet:Evlenin! Bekar Yaşamayın.
H.z Aişe (r.a) anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Nikah benim sünnetimdendir.Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir.Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı siz ile iftar edeceğim.Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin.Kim maddi imkan bulamassa (nafile) oruç tutsun.Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır.

İbnu Abbas (r.anhüma) anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Sevişenler için nikah kadar sevgiyi artırıcı bir şey görmedik veya görülmedi.”

İbnu Ebi Necih rahimehullah anlatıyor:
-“Resulullah aleyhissalatu vesselam: “Kadını olmayan erkek miskindir, miskindir!” buyurmuşlardır.Yanındakiler:
-“Çokça malı olsa da mı?” dediler.
-“Evet çokça malı olsa da!” buyurdular.Sözlerine devamla:
-“Kocası olmayan kadın da miskinedir, miskinedir!” buyurdular.Yanındakiler:
-“Çokça malı olsa da mı?” dediler.Aleyhissalatu vesselam:
-“Evet kadının çok malı olsa da!” buyurdular.

Abdullah İbnu Amr İbni`l-As (r.anhüma) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
“Dünya bir meta`dır.Dünya metaının en hayırlısı Saliha kadındır.”
(Müslim, Rada 64, Nesai, Nikah 15)

78.Vasiyet: Dindarla Evlenin.
Abdullah İbnu Amr (r.anhüma) anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Güzellikleri sebebiyle kadınlarla evlenmeyin.Çünkü güzelliklerinin onları (kibir ve gurur sebebiyle) alçaltacağından korkulur.Onlarla mal ve mülkleri sebebiyle de evlenmeyin, zira mal ve mülkün onları azdıracağından korkulur.Fakat onlarla diyaneti esas olarak evlenin.Yemin olsun, burnu kesik, kulağı delik siyahi dindar bir köle (dindar olmayan hür kadından) efdaldir.”