85.Vasiyet:Hasta Ziyareti Sevabını Kaçırmayın.
Hz. Ali (r.a) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Kim bir hastayı akşam vakti ziyaret ederse onunla mutlaka yetmiş bin melek çıkar ve sabaha kadar onun için istiğfarda bulunur.Ona cennete bir bahçe hazırlanır.Kim de hastaya sabahleyin giderse, onunla birlikte yetmiş bin melek çıkar, akşam oluncaya kadar ona istiğfarda bulunur.Ona cennete bir bahçe hazırlanır.” (Ebu Davud, Cenaiz 7)
Hz. Ebu Hüreyre (r.a) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Kim Allah rızası için bir arkadaşını ziyaret eder veya bir hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunursa, bir münadi ona şöyle nida eder: “Dünya ve ahrette hoş yaşayışa eresin.Bu gidişin de hoş oldu.Kendine cennete bir yer hazırladın.” (Tirmizi, Birr 67)
Hasta ziyaretinde okunacak dua:
İbnu Abbas (r.anhüma) anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Kim eceli gelmeyen bir hastayı ziyaret eder ve yanında şu duayı yedi kere okursa, Allah ona bu hastalığından mutlaka şifa verir: Es`elullahe`l azime Rabbe`l-Arşi`l-azimi en yeşfike. (Büyük Arş`ın Rabbi olan Allah`tan senin için şifa talep ediyoru.)” (Ebu Davud, Cenaiz 12)
86.Vasiyet:Komşuyu Himaye Edin.
Amr İbni Şu`ayb an ceddihi (r.anhüma) anlatıyor: “İbnu Ömer (r.anhüma) için bir koç kesildi.İbnu Ömer, ailesine: “Ondan Yahudi komşunuza hediye ettiniz mi?” diye sordu.Hayır! cevabını alınca:
-“Bundan ona da gönderin.Zira ben Resulullah aleyhissalatu vesselam`ın: “Cebrail bana komşu hakkında o kadar aralıksız tavsiyede bulundu ki, komşuyu varis kılacağını zannetim” dediğini işittim” buyurdu. (Ebu Davud, Edeb 132)
87.Vasiyet:Komşuluk Hakkını Koruyun.
Ebu Hureyre (r.a) anlatıyor:
Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu ki:
-VAllahi iman etmiş sayılmaz, billahi iman etmiş sayılmaz, vAllahi iman etmiş sayılmaz!
-Kim, ey Allah`ın Resulü! Diye soruldu.
Peygamberimiz aleyhisselam:
-Şerrinden, komşusunun emin olmadığı kimse, buyurdu.(Buhari)
Hz. Ebu Hüreyre (r.a) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
“Komşusu, zararlarından emin olmayan kimse cennete giremez.”
(Buhari, Edeb 29)