Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
17 Ocak 2019       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM

NÜKLEER


68284d1547718392 nukleer nedir nukleer

1. Atom çekirdeğine, bundan kaynaklanan enerjiye ve bu enerjiden yararlanan tekniklere ilişkin: Nükleer fizik. Nükleer sanayi.
2. Gücünü atom enerjisinden alan: Nükleer santral. Nükleer endüstri.
3. Atom bombası kullanan: Nükleer güçler.

—Ask. Nükleer silah, nükleer enerji kullanan silah. (Bunlar atom silahlarını ve termonükleer silahları kapsar: uçak bombası, obüs, misil, roket, vb.) || Nükleer kuvvet, taktik ya da stratejik nükleer silahlarla donatılmış askeri güçlerin tümü. || Nükleer oüc. silahlı kuvvetleri nükleer silahlarla donatılmış devlet. Dünyada beş büyük nükleer güç vardır: Çin, ABD, Fransa, Büyük Britanya ve Rusya.)

—Elektrotekn. Nükleer santral — SANTRAL.

—Fiz. Nükleer kuvvetler, atom çekirdeğinin kohezyonunu sağlayan kuvvetler. (Bu kuvvetler çok yeğin ve etkileşime giren iki nükleönun yapısından hemen hemen bağımsızdır. iki nükleon arasındaki çarpışmanın incelenmesi, bunların değişimini, etkileşim uzaklığına bağlı olarak belirlemeye olanak vermiştir. Bu kuvvetlerin, 10-'3 cm düzeyindeki çok kısa erimlerde çekici, daha da küçük mesafelerde ise itici oldukları gözlemlenir. Nükleonlar, kuarklardan oluşmuş karma parçacıklar olarak kabul edildiğinde, bu davranış daha iyi anlaşılır.)

DEVAMI
Nükleer Nedir?
Nükleer Enerji
SİLENTİUM EST AURUM