Arama


Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
11 Mayıs 2019       Mesaj #2
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye

Bilgisayarda FPS Sorunu ve Çözümleri


MsxLabs.org

Bilgisayarda FPS düşüşünün donanımsal ve yazılımsal birçok nedeni olabilir.

Başlıca sebepler ve çözümleri şunlardır ;

  • Driverlarınız güncel değil ise donanımlarınız tam performansı ile çalışmıyor olabilir. Bu bilgisayarınızda FPS sorunlarına neden olabilir. İnternette birçok driverları tespit edip güncellemesini yapan birçok program var. Driver Booster vb.. gibi. Bu programlar yardımıyla driverlarınızı tespit edebilir ve güncel olmayan driverlarınızı güncelleyebilirsiniz.
  • Ekran kartı ve işlemcinizde bulunan termal macun tükenmiş olabilir. Termal macun işlemci ve ekran kartı ile bunların soğutucuları arasındaki ısı alışverişini kolaylaştırmak için kullanılan maddedir. Bu maddenin eksikliği bilgisayarınızın performansını düşürmekle kalmaz, makinenizin arızalanmasına bile sebep olabilir. En yakın teknik servise ya da bilgisayar tamircisine gidip macun değişimi yaptırabilir ya da termal macun satın alarak değişimi kendiniz yapabilirsiniz. İnternet üzerinden termal macunu değişimi ile alakalı birçok video bulabilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda zararlı yazılım virüsler bulunuyor olabilir. Düzenli olarak virüs taraması yapmanızı, eğer bilgisayarınızda yok ise de bir antivirüs programı yüklemenizi öneririm.
  • Bilgisayar hafızanızı meşgul eden, boşa yer kaplayan birçok dosya olabilir. İnternet üzerinden bu dosyaları temizlemenizi sağlayan programlara da ulaşabilirsiniz. CCleaner gibi.
  • Eğer uzun süredir bakımını yapmıyorsanız bilgisayar donanımlarınız tozlanmış, kirlenmiş olabilir. Bu durum bilgisayarınızın performansına etki edebilir. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız kasanızın açık bir ortamda elektrikli süpürge yardımı ile tozunu alabilirsiniz. Dizüstü bilgisayar kullanıyor ve kendinize güveniyorsanız bilgisayarınızın arka kapağını açarak iç temizliğini bez yardımı ile yapabilirsiniz. Kendinizi riske atmak istemiyorsanız en yakın bilgisayarcıya ya da teknik servise başvurmanızı öneririm.
Paylaştığım bilgiler işinize yarar umarım. İyi günler!
Kaynak : Bozkurt
Son düzenleyen Safi; 11 Mayıs 2019 20:40