Arama


Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Kasım 2019       Mesaj #5
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Neden gece bitki bulunan odada uyumamamız tavsiye edilir?

Bitkilerin bulunduğu bir odada uyumanın hiçbir zararı bulunmamakta; bu genel bir yanlış kanı. Aslına bakarsanız, odanızda bulunduracağınız bitkilerin geceleri zararı olmadığı gibi, gündüzleri de dikkate değer bir faydası bulunmamaktadır. Çünkü tek bir bitkinin verdiği/aldığı oksijen/karbondioksit o kadar küçüktür ki, dikkate almaya bile değmez.
Şöyle söyleyeyim: Oksijen veya karbondioksit seviyelerinin insanlara etki edecek düzeyde olabilmesi için her 10 metrekare başına en az 10 adet en az 20 santimetrelik bitki bulunması gerekmektedir. Birçoklarının "odadaki bitki" diye kastettiği ufak bitkilerin hiçbir etkisi olmayacaktır.

Bu arada ufak bir bilgi daha: Bitkilerin yeşil kısımları zaten havadan oksijen almazlar; çünkü ihtiyaç duydukları oksijeni fotosentez ile kendileri üretirler. Bitkilerin yeşil olmayan kısımları için dışarıdan oksijen almak gerekir; ancak bu da oldukça kısıtlıdır. Bir diğer ek bilgi: Halen kesin olarak bilmiyoruz ama; atmosferdeki oksijenin çoğunu ağaçlar ve çiçekli bitkiler gibi daha "tanıdık" bitkiler değil, okyanuslardaki fitoplanktonlar üretmektedir. Tahminlere göre atmosferik oksijenin P-85 arası fitoplanktonlardan, geri kalanı ise yeşil bitkilerden gelmektedir.

Özetle: Bitkiler sadece ışığın olduğu durumlarda fotosentez yapabilmektedir; ancak canlı oldukları için sürekli solunum yaparlar. Fakat bir insanın veya evcil hayvanın oksijen tüketme hızı, bir bitkininkinden kat kat fazladır. Dolayısıyla geceleri bir bitkiyle uyumanın size hiçbir zararı yoktur, uyuyun gitsin! Bitki iyidir.

Ad:  evrimagaci.org_public_profile_images_cf1c04c902ab7b6883bf86bf305dcabb.jpg
Gösterim: 347
Boyut:  1.4 KB
Yazar / Çağrı Mert Bakırcı

🌘 🚀