Arama

Rey Palpatine / Skywalker - Tek Mesaj #1

Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2020       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Rey Palpatine Kimdir?
MsXLabs.Org


Rey Palpatine, Star Wars evreninde güce hassas, insan ırkına mensup bir dişi karakterdir. Jakku gezegeninde doğmuştur. Ailesi o küçükken onu terk etmiştir (zorunda kalmışlardır). Jakku'da geçirdiği uzun zaman içinde gezegenin zorlu şartlarında hayatta kalmayı öğrenmiştir, bunun yanında pilotluk, tamircilik, orta seviye yakın dövüş gibi ince şeylerde de kendini geliştirmiştir. Jakku'da hayatta kalmak için, Rey Unkar Plutt'ın hizmetinde Jakku Savaşı'ndan kalan yıldız gemileri ve diğer askeri teknolojinin kalıntılarıyla darmadağın olan Yıldız Gemisi Mezarlığı'nda avcılık yapan bir hurdacı oldu. Başta onlara savaş sırasında düşen çarpışmış Yeni Cumhuriyet ve Galaktik İmparatorluk taşıtlarında bulduğu ganimeti getirerek diğer hurdacılar için çalıştı. İmparatorluğun son dönemlerinde Luke Skywalker ve Leia Organa Solo tarafından Jedi olarak eğitilmiştir. Çoğunlukla kendisine sadece Rey derdi çünkü sahip olduğu kökenleri bilmiyordu. Ona göre bir soyismi veya yaşayan bir akrabası yoktu. Hatta Kylo Ren tarafından ona şu şekilde açıklanır; "Onlar hiç kimseydi. Onlar seni içki parası için satan pis çöpçülerdi. Ölmüşler, Jakku çölündeki fakirler mezarlığına gömülmüşler. Bu hikayede senin yerin yok. Hiçbir yerden gelmiyorsun. Sen bir hiçsin."

main qimg 9ed15f6ff30207a4958020c8cfa69f00

Jedi eğitiminin sonlarında, Exegol Savaşı'ndan kısa zaman önce İmparator Palpatine'in (Darth Sidious) torunu olduğunu öğrenir. Ki zaten bunu anlaması için kendince ipuçları vardır, çünkü kendisini sıradan bir Jedi gibi hissetmez. Bazı anlarda fazla sinirli veya üzgün olduğunda da duygularına hakim olamayıp farkında olmadan yıldırımlar yaratmıştır -ki bu Sith'lerin çok sık kullandığı, büyük bir güçtür. (Jedi'lar bu gücü kullanamaz/kullanmaz.) Rey YSS 34'te İlk Düzen'e olan mücadelelerinde Direniş'e yardım etmek için anagezegenini terk etti. Yol boyunca, Yeni Cumhuriyet'in yok edilmesinden kaynaklanan çatışmaya çekilerek BB-8, Finn, Han Solo ve Chewbacca ile arkadaşlıklar kurdu.

Rey her şeyden sonra Palpatine soyundan olduğunu öğrendiği dönemlerde bir görü yaşar. Bu görüsünde kendisinin Dark Throne'da yani Sith Tahtı'nda oturduğunu görür. Bu büyükbabası tarafından ona verilecek bir hediye gibidir. Eğer karanlık tarafa geçerse bugüne dek yaşayıp ölmüş tüm Sith'lerin ruhu ona işleyecektir ve yenilmeze dönüşecektir. Ayrıca Darth Sidious'un bunca zaman Exegol'da gizlice yürüttüğü planlarda tamamlanmıştır. Eğer Rey bu teklifi kabul ederse galaksinin görüp göreceği en büyük filoya sahip olacaktır ve İmparatoriçe Palpatine olarak yeni imparatorluğun başına geçecektir. Fakat Rey bu görüsünde ki şey yaşanmasın diye kendisini galaksinin en bulunmaz yerlerinden biri olan Ahch-To Gezegeni'ne gider. Ayrıca burası kendisinden önce Ustası Luke Skywalker'ın saklandığı yerdir. Luke neden burada olduğu sorulduğunda; "Ben buraya ölmeye geldim, artık Jedi düzenininde bitme vakti geldi." demiştir. Yani geçmişte yaşadığı kötü şeylerden kendisini sorumlu tuttuğu için ölene dek bu adada kalmayı seçmiştir. Aynı şekilde Rey'de buraya döndüğünde Luke, force ghost olarak Rey ile konuşur ve onu epey azarlar. Rey; "Senin yaptığını yapıyorum. Burada yaşayıp burada öleceğim. Kendimi Karanlık Taht'ta gördüm, bunun olmasına asla izin veremem." der. Kısa bir konuşmanın ardından Luke Skywalker bu düşüncesinde hatalı olduğunu söyleyerek onu tekrar savaşmaya ikna eder. Rey bu noktadan sonra Exegol'a gider ve ardından Direniş Filosu ve Son Düzen arasında ki Exegol Savaşı başlar. Exegol Savaşı bittikten sonra Rey Tatooine'e gider. Ki Tatooine, ustası Luke Skywalker ve Luke'un babası Anakin Skywalker'ın büyüdükleri yerdir. Rey kullandığı ışın kılıçlarını Luke Skywalker'ın evinin dışında çöl kumunun derinliklerine gömer. Bu hoş bir referanstır, kast edilen şey ise şudur; Onların başlattığı şeyi ben bitirdim, artık görev bitti ve kılıçlarda sahiplerine geri dönmeli. Rey'in kullandığı kılıçlardan biri ona Maz Kanata tarafından verilmiştir. Bu kılıç Luke Skywalker'a aittir, ondan öncede babası Anakin Skywalker'a (Darth Vader) aitti.

Kendisine ilk kez "Adın ne?" diye sorulduğunda "Ben Rey." demiştir fakat soyismi sorulduğunda hüzünlü bir gülümsemeyle "Bir soyadım yok üzgünüm" demiştir. Hikayenin sonunda Tatooine'de kılıçları gömdükten sonra yaşlı bir kadından kendisine yöneltilen "Buraya yıllardır kimse gelmemişti. Kimsin sen?" sorusuna "Ben Rey. Rey Skywalker" demiştir. Bunu tamamen ustasına ve onun soyuna olan saygısı, bağlılığı ve sevgisi yüzünden söylemiştir ve o bundan böyle Rey Skywalker olarak bilinecektir.

maxresdefault
Tatooine, Skywalker's homeplanet


Tüm hikayenin sonunda Rey kılıçları gömdükten sonra yeni bir kılıç çıkarır. Kılıcın rengi sarıdır. Bu renk ışın kılıçları Güç'te bir taraf için genel bir savaş değil, daha çok Jedi ve Jedi'a ait şeylerin koruyucusu olmayı seçenlerin tercih ettiği bir renktir. Yani buradan, Rey'in artık savaşmayacağı, sadece koruyacağını çıkarabiliriz. Yaşadığı onca şeyden sonra, onlarca yılın sonunda İmparatorluğun yıkılmasının en büyük dayanağı olduğu için ve yaşayan son Jedi olduğu için kendisine bunu görev edinmesi çok güzel bir detaydır.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.