Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Aralık 2006       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Kıvırcık saç dert değil.


Buklelerin havalı ve esnek olabilmesi için saçın;
  • Sağlıklı olması; yani yeterince beslenmiş olması gerekir. Çünkü sebum uzun saçı en uç noktasına kadar besleyemez. Bu nedenle her yıkamadan sonra saç tipine uygun bir bakım ürünüyle saçınıza bakım yapılması gerekir. Saça dipten uca kadar yapılacak bu bakım sayesinde kırıklar da önlenebilecektir.
  • Doğru kesimli olması gerekir. Saç ne kadar kısaysa o kadar fazla kıvrılacaktır. Bu nedenle bukleler için isteğiniz doğrultusunda bir kesim yaptırmanız da gerekir.
Kıvırcık saçların beslenmesi ve yıpratıcı dış etkenlerden korunması gerekir. Saçlar kurumuşsa canlılığını yitirir ve istenmeyen şekilde, düzensiz kıvırcıklar haline dönüşür. Her ihtiyaç için muhteşem ürünler çözüm sağlamaktadır:
  • Nemli ortamlarda saçınız istenmeyen şekilde kıvrılıyor mu? Gündüz kremleri gibi derinlemesine işleyen bir serum kullanın. Bukleleri ağırlaştıran yağlı ürünlerden kaçının.
  • Kıvırcıklarınız düzensiz mi? Ayaklanan buklelerinizi “styling” yani şekillendirme ürünleriyle alt edebilirsiniz.
  • Kıvırcıklarınız hafifliklerini mi yitirmiş? Onlara hafifliklerini tekrar kazandıracak bir güç vermek için nemlendirici bir ürün kullanın ama fazla ağır sabitleyicilerden kaçının.
  • Kıvırcıklarınız havalı değil mi? Defrize edici bir jel yardımıyla saçınızdaki kırıkları iyice düzeltin bigosu bulunmayan fönleri hiçbir zaman kullanmayın. Bu tip fönler kıvırcıkların tüm esnekliğini yok eder.
Ad:  saç.jpg
Gösterim: 944
Boyut:  26.5 KB
Saçınızı duşta ıslatın, bir havluyla kurulayın, hafif bir masajla saç şekillendirme ürününü hemen uygulayın. Saçınız çok kıvırcıksa onları fırçalamayın ve sakın bigosuz bir fön kullanmayın. Saçınıza canlılık ve parlaklık kazandırmak için bir serum da kullanabilirsiniz.
Kıvırcık saçlar kuru oldukları için genellikle cansız ve sönük görünür. Bu nedenle doğru hareket şampuan uygulamasından sonra yapılacak bir bakımdır. Sirkeli suyla durulama yaparak saça canlılığı yeniden kazandırılabilir. Bunların dışında şekillendirme ürünleri de kırıkları düzelterek saça canlılık kazandırır.
Kıvırcıkların sağlığını ve saçın tatlı parlaklığını korumak için permalı saçlara daha özenli bir bakım uygulamak lazımdır. Bu durumda da saçın genel sağlığı için kuruluğa karşı savaşı sürdürmek ve zayıf düşen saçı kuvvetlendirmek şarttır. Bunun için tavsiye edilen şey haftada bir, kuru saça maske uygulamak ve bir saat maskeli durduktan sonra saçı iyice durulamaktır.

DALGALI SAÇ HEM DE ÇABUCAK


Bigudiler, düz saçta harika dalgalar yaratabilir. Ancak, bunun için zaman gereklidir. Bu işlemi hızlandırmak ise elinizde: Saçlarınızı yıkadıktan sonra, sarmadan önce fönle kurutun. Daha sonra bigudiyle sarın ve her tutam saça bir miktar sprey sıkın. Bir bone takarak 10 dakika saçın kurumasını bekleyin. Sonuç olarak saçlarınız hacim kazanacak ve iri dalgalara sahip olacaksınız.

KIRILMAYA KARŞI


Saç, omuz hizasına ulaştığı andan itibaren kırık riskiyle karşı karşıya kalır. Saçta oluşacak kırıkları engellemek için, boyu henüz çene hizasındayken önlem almak gerekir. Uzun saçlara özel bir hazır bakım kürü uygulanabilir. Ya da her üç veya dört yıkama dan sonra, saçın uçlarına masaj yaparak yedirilecek bir kırık önleyici losyon da kullanabilirsiniz. Bu losyonun durulanması da gerekmez.

DOĞRU KURUTMA


Saça, özellikle de katlı kesilmiş saça, hacim ve kurutma kazandırmak için, kuaförler özel bir kurutma tekniği kullanır. Yıkadıktan sonra, yalnızca saçın dip kısımlarına sprey sıkın. Daha sonra, tutamlar halinde elinize aldığınız saçı fönleyin. Saç uçlarını ise, parmaklarınız arasına sarıp kıvırarak fönleyin.

DÜZ SAÇA KALICI ŞEKİL


Uzun saçların dümdüz ve şekilsiz durmaması için, saçı tutamlara ayırın. Her tutama ayrı ayrı krepe yapıp, sprey sıkın. Daha sonra elinizle saça son şeklini verin.

LÜLELER


Düz saçta dağınık lüleler elde etmek için kağıt peçeteden yararlanabilirsiniz: saça biraz köpük veya jöle sürün. İnce tutamlar halinde ayırdığınız saçı, uzun parçalar halinde kestiğiniz kağıt peçetelere sarın. Ancak, saçın sadece alt kısmını, yani yarı uzunluğundan ucuna kadar olan bölümü sarmalısınız. Son olarak da, kağıtların uçlarını düğümleyin. Bu şekilde uyumak bile size rahatsızlık vermeyecektir.

MUTLAKA SAÇ KREMİ KULLANIN


Bahçecik Kuaför'ün kurucusu Metin Bahçecik saç kremi konusundaki yanlış inanışa dikkat çekiyor: 'Kadınlar arasında saç kremi kötü olduğu yönünde bir inanış vardır, kimse bu ürünleri kullanmak istemez.. 'Döküyor, yağlandırıyor' derler, inanılmaz iddialardır bunlar. Krem, saç için harika bir bakımdır, kadınların bunu bilmesi gerekir. Saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik, krem kullanmaktır.
Kremli şampuanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ben kimyager değilim ama tecrübelerimle gördüm ki, kremli şampuan diye bir şey olamaz. Bunlar silikonik maddeler içerirler. Saça zararlı mıdır? Bunlar saçı çok kuru gösterirler. Kremli şampuan kullanılan saçları bir türlü ıslatamazsınız. İçindeki silikonik maddeyle saç pulları kapatılır, saç böylece akıcı gösterilir. Ama saç naylon gibi olur. Oysa saç kremi başka bir şeydir. Krem saçın içine nüfus ederek saçı besler.

8 Ay Dayanıklı Fön


Kalıcı Saç Düzleştirme işlemi ile artık 8 ay boyunca düz ve daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.
Birçok saç tasarım merkezi tarafından uygulanan kalıcı saç düzleştirme işlemiyle saçlarınız 8 ay boyunca yeni fönlü gibi düz ve parlak gözüyor. Uygulamanın sağlığa zararı olmadığı belirtiyor.

Saç düzleştirme işlemi nasıl yapılıyor?
*Öncelikle Saç analizi yapılarak saçın durumu kontrol edilir.
*Saça Koruyucu sprey sıkılır ve hafifçe taranır.
*Saçta yıpranmış kısımlar varsa ön bakım yapılır.
*Saçın pul tabakasını açabilecek ürün saçın tamamına sürülür ve bekletilir.
*Saç yıkanarak ısıdan korumaya yardımcı bakım spreyi sıkılır.
*Saçın her bir bölümü kağıt inceliğinde ayrılarak düzleştirici maşa ile düzleştirilir. Bu işlem saçın uzunluğuna göre gür olma durumuna göre yaklaşık 1-1,5 saat sürer.
*Düzleştirilen saça 'Sabitleyici süt' sürülerek beklenir.
*Sabitleyici üründen sonra saç durulanır ve son bakım yapılır.
*Bu işlemden sonra fırça kullanmadan fön ile kurutulur.
*3 gün boyunca saç yıkanmamalı, saçında klips ya da toka kulanılmamalıdır.
Yapılan tüm işlemlerden sonra denizden, havuzdan, banyodan çıkıldığında saçlarınız yine dümdüz fön çekilmiş gibi durur. İstenildiği zaman maşa yapılabilir ya da dalgalı olarak da kullanılabilir

Saçlarınız problem olmasın!
Saçlarınızın kırılmasından ve çabuk yağlanmasından şikayetçiyseniz bu öneriler sizin için

Saçlarınız çok karışıyorsa...

Her duştan sonra saçlarınız iç içe geçiyorsa, yapmanız gereken haftada iki kez saç diplerine ve uçlarına zeytinyağı uygulayarak masaj yapmak. Saçlarınızda yağı 30 dakika kadar bekletin ve sonra güzelce yıkayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda, saçlarınızın kolayca açıldığını ve aynı zamanda parladığını fark edeceksiniz.

Saçlarınız kırıldıysa...
1 tatlı kaşığı badem yağını zeytinyağı ile karıştırıp saç uçlarına uygulayın. 20 dakika saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı iyice yıkayın. Bu işlemi ayda üç kere düzenli olarak yaparsanız, kırıklarından kurtulabilirsiniz.

Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa...
Biberiye bitkisi ve 1 tatlı kaşığı kekiği bir buçuk su bardağı kaynar suda, çay demler gibi demleyin ve bir süre dinlendirdikten sonra süzün. Daha sonra bu karışımı temiz saç diplerine iyice yedirerek sürün. Bu şekilde çabuk yağlanma sorununa elveda diyebilirsiniz.

Saçlarınız çabuk uzamıyorsa...
Saçlarınızın çabuk uzaması için, 2 su bardağı suyun içine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Banyo yaparken bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Düzenli olarak kullandığında saçlarınızın daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz.

Saçlarınızı yıkarken...


Saç bakımının ilk aşaması saçların yıkanmasıdır. Saçlarımızı yıkarken kullandığımız şampuanlar, saç sağlığımızı büyük ölçüde etkiler. Bu yüzden, şampuan seçerken saçınızın yapısına ve gereksinimlerine uygun olanları tercih edin. Şampuanın seçimi kadar uygulanması da önemlidir. Kuaföre gidip saçınızı yıkadığınızda kafanızın ne kadar rahatladığını ve saçlarınızın ne kadar temiz olduğunu hissedersiniz. Çünkü kuaförler saç yıkama işini nasıl yapacakları konusunda bilgi sahibidirler. Siz de kendi saçınızı böyle yıkayabilir, büyük bir rahatlama hissedebilirsiniz. Işte size şampuanı nasıl uygulayacağınıza dair birkaç öneri:
  • Şampuandan önce, saçınızı mutlaka fırçalayın. Böylece saçınız birikmiş olan tozlardan arınacak ve şampuanın etkisi artacaktır.
  • Şampuanı saçınıza uygulamadan önce avucunuza dökün.
  • Şampuanlama sırasında, tırnaklarınızı değil, parmak uçlarınızı kullanın. Parmak uçlarınızla saç derinize hafif masajlar yaparak kan dolaşımını hızlandırın.
  • Saçınızı, şampuanlıyken, seyrek dişli bir tarakla tarayın.
  • Ilık suyla bolca durulayın.
  • İyice durulandıktan sonra, parlaklık kazandırmak için diplerden uçlara soğuk su tutun.

Saç bakım maskeleri


Maskeler de saç bakımının önemli bir parçasıdır. Saç bakım maskeleri, saç tellerini onarır ve saçların derinlemesine bakımını sağlar. Saç yapınıza uygun olarak seçeceğiniz maskenizi haftada bir kez uygulayın. Boya, perma, güneş gibi saçları yıpratan durumlarda ise haftada 2 veya 3 kez şok bir kür uygulayın. Böylelikle saçlarınız eski canlılığına daha çabuk kavuşur.
Fındık büyüklüğünde bir parça maskeyi temiz saça uygulayın. Maskenin saça daha iyi ve hızlı nüfuz etmesi için saçınızı sıcak bir havlu ile sarın. Maskede önerilen süre kadar bekledikten sonra bol suyla durulayın. Durulamanın sonunda diplerden uçlara soğuk su tutun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 12:23