Arama

Elfler - Tek Mesaj #16

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Kasım 2005       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elflerin Öyküsü V

Bu yüzden Elfler ilk defa bölünmüş oldular çünkü Elf halkının tamamı Orta Dünyayı bırakarak Ölümsüz Toprakların Sonsuz Işığının bir parçası olmak istemedi. Valar'ın çağrısı üzerine pek çoğu Batıya gitti ve bunlara Eldar yani "Yıldızların halkı" adı verildi fakat bir kısmı da yıldız ışığının aşkına geride kaldı ve bunlara da Avari yani "isteksizler" adı verildi. Doğa ile ilgili konularda yetenekli ve hemcinsleri gibi ölümsüz olmalarına rağmen, bu ikinci grup daha zayıf bir halk olarak kabul edilir. Bunlar Melkor'un güçlü olduğu doğu ülkelerinde kaldılar ve bu yüzden sayıları yavaş yavaş azaldı.
Ad:  Elf_by_BlueBlack.jpg
Gösterim: 803
Boyut:  26.6 KB

Eldar ayrıca Büyük Yolculuğun Halkı olarak da bilinirler çünkü batıdaki Büyük Denize doğru Orta Dünyanın patikasız topraklarında yıllarca yolculuk etmişlerdir. Bu Elf insanları üç ayrı kral tarafından yönetilen Üç Halktan oluşmuştu. Bunlardan ilki olan Vanyar'ın kralı Ingwë, ikincisi Noldor'un kralı Finwë ve üçüncüsü Teleri'nin kralı Elwë Singollo idi. Vanyar ile Noldor Batı Denizi Belegaer'e Teleri'den çok önce vardılar ve Suların Efendisi Ulmo onlara gelerek onları büyük bir gemiye benzeyen bir adanın üzerine yerleştirdi. Sonra da bu iki halkı denizin üzerinde çekerek Ölümsüz Topraklarda Valar'ın onlar için hazırladığı yer olan Eldemar'a götürdü.

Ulmo
Ad:  Mr__Fall_by_Fealasy.jpg
Gösterim: 654
Boyut:  40.3 KB

Ulmo suların Efendisi'dir. Tek başına yaşar. Hiçbir yerde uzun süre kalmaz. Yeraltı suları, tüm nehirler ve denizlerde dilediğince gezinir.
Kudrette Manwe'ye en yakın Vala Ulmo'dur. Valinor yaratılmadan önce de onun en yakın dostuydu. Fakat sonradan çok çok önemli bir şey tartışılmadıkça Valar divanlarına nadiren katıldı.Ulmo, borusu Ulumori ile müzik yapar ve bu müziği duyanlar deniz hasretini yaşamları boyunca içlerinden atamazlar.Ulmo,insanları ve elfleri Valar öfkesi altında kaldıkları zaman bile terketmedi. Tüm ırmaklar,nehirler ve akarsular Ulmo'nun emrinde olduğu için Elfler Ulmo'nun ruhunun onlarda aktığını söylerler. Böylece tüm haberler, Iluvatar'ın çocuklarının tüm ihtiyaç ve sıkıntıları Manwe'den saklansa bile Ulmo'ya ulaşır...Ulmo'nun hizmetkarı Osse ve karısı Uinen "Denizlerin Hanımı" kıyı sularını ve iç denizleri yönetir. Osse öfkesini tutamayıp fırtına ve kasırgalar çıkardığında onu sadece Uinen sakinleştirebilir. Bu yüzden kıyılarda yaşayanlar Osse'yi severler ama ona güvenmezler...
Son düzenleyen Blue Blood; 19 Kasım 2005 17:17