15 Aralık 2006
PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR...
Uluslararası ham petrol fiyatları, yukarı doğru hareketlendi.
ABD ham petrolünün varil fiyatı 21 sentlik artışla 62,72 dolara çıkarken, Brent türü Kuzey Denizi ham petrolünün varil fiyatı da 36 sentlik artışla 63,25 dolara yükseldi.
Petrol fiyatlarının artmasında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC), iki ay içinde, günlük üretim kotasında ikinci bir kısıntıya gidecek olması etkili oldu.
(A.A) 15 Aralık 2006
ÇOCUK İŞÇİLİĞİ ULUSAL KAPASİTESİ EYLEM PROJESİ... -PROJENİN ELE ALINDIĞI TOPLANTIDA, ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN AZALTILMASINA YÖNELİK ÖNERİLER GÖRÜŞÜLDÜ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen toplantıda ''Çocuk İşçiliği Konusunda Ulusal Kapasitenin Geliştirilmesi Doğrudan Eylem Projesi'' ele alındı.
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, Patalya Termal Otelde düzenlenen toplantı sona erdi.
Toplantıya katılan ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri çocuk işçiliğinin azaltılmasına yönelik önerilerini sundular.
Sokakta çalışan çocukların eğitime yönlendirilmesinin önemli bir çalışma olduğu belirtilen toplantıda, şu öneriler dile getirildi:
''-İllerde bulunan SHÇEK şubeleri bünyelerinde çocuk işçiliğiyle ilgili bürolar oluşturulabilir.
-5-15 yaş arasında eğitim sistemi dışında kalan çocukların belirlenmesi için çalışma yapılabilir.
-Sokakta, sanayide ve tarımda çalışan çocukların belirlenmesi için yeni bir proje ortaya konulabilir.
-Sokakta çalışan çocukların eğitime yönlendirilmesi amacıyla okul ihtiyaçları karşılanabilir.
-Çalışan çocukların ailelerine maddi yardımda bulunulabilir.
-Ailelerin çocuk işçiliğinin yanlış olduğu konusunda ikna edilebilmesi için eğitim çalışmaları düzenlenebilir.
-Çocuk işçilerin tarımda çalışmasının azaltılması amacıyla makineleşme teşvik edilebilir.
-Kırsaldan kente göçü azaltıcı bazı tedbirler alınabilir.
-Medyada çocuk işçiliğinin azaltılmasına dönük mesajlar taşıyan programlar yapılması teşvik edilebilir.
-Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatı görevlileri hutbeler yoluyla vatandaşları çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda bilgilendirebilir.
-Çocuk işçiliği ile ilgili projelerin koordinasyonunun tek birimde toplanması sağlanabilir.
-Sokakta çalışan çocuk sayısına dair sağlam veriler hazırlanabilir.'' Son düzenleyen AreX; 15 Aralık 2006 13:37
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi