Arama

Kırıkkale - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BAHŞILI İLÇESİ

TARİHİ VE COĞRAFİ YAPISI

A) TARİHİ YAPISI
Bahşili ilçesinin tarihi geçmişi hakkında elimizde yeterli kaynak bulunmamaktadır. Temennimiz ciddi bir bilimsel araştırma ile yörenin zengin tarihinin gün ışığına çıkarılmasıdır. Mevcut kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre ,Bahşili’ninde içinde bulunduğu Kırıkkale yöresi Anadolu’da Türkleşme –İslamlaşma sürecinde ilk açılan yerleşim bölgelerindendir. Öncesinde yüzlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.
Bugünkü Bahşili’ye temel teşkil eden yerleşim birimi eski adıyla Bahşili Köyü yeni adıyla Bahçeli mahallesidir. Bahşili Köy olarak ilk önce Bala ilçe’sinin bir nahiye’sine daha sonra sıra ile Kalecik ve Keskin İlçesine ve son olarak da Kırıkkale ilçesine,1989 tarihinde Kırıkkale’nin İl olması nedeniyle Kırıkkale’ye bağlanmıştır. 1984 tarihinde Belediye statüsünü kazanmasının ardından 1990 yılında çıkarılan bir Kanunla da ilçe olmuştur.
Bahşili ismi ile ilgili çeşitli varsayımlar ileri sürülmekte ise de bunların arasında en fazla kabul göreni Sultan Murat’ın emrindeki bir grup askere “Orta Anadolu da kendinize bir yurt edinin”diyerek bağışta bulunduğu ve daha sonra bu toprakların Bahşili olarak anılmaya başlandığı şeklindeki rivayettir.

B) COĞRAFİ YAPISI
Bahşili İlçesi Kırıkkale şehir merkezine 5 ,Ankara’ya 80 ,Ankara-Kayseri yoluna ise 3 km mesafede,Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’a 11 km. kıyısı bulunan 243 km2 yüzölçümüne sahip 700 rakımlı bir yerleşim birimidir.
İlçe kuzeyde Yahşihan,Güneyde Karakeçili ,Doğuda Kırıkkale ve Keskin ,Batıda ise Ankara’nın Elmadağ İlçeleri ile çevrilidir. İlçeye bağlı Karaahmetli Beldesinde bulunan Kızılırmak nehri üzerinde kurulu Kapulukaya Baraj gölünden içme ve kullanma amaçlı yararlanılması düşünülmektedir.
Bahşili ilçesi engebeli bir arazi üzerinde kurulmuştur. İlçenin batısında yer alan Küre dağının yüksekliği 1552 metre olup, (1774 m. Rakımlı) Denek dağından sonra yörenin en yüksek dağıdır

B-NÜFUS DURUMU
lçemiz Merkez nüfusu 5.790 Karaahmetli kasabası nüfusu 1.353 Köylerimizin nüfusu ise 1.377 olup, toplam nüfus 8.515 ‘dir Bu nüfusun %49 nu erkek nüfus %51’ni ise kadın nüfus teşkil etmektedir. Nüfusun %65’i kentsel kesimde %35’i Kasaba ve köylerde yaşamaktadır.
İlçe Nüfus Müdürlüğünde 19 adet aile kütüğü mevcut olup, 14.644 kadın 13.722 erkek olmak üzere toplam 28.366 kişi kaydı mevcuttur. İlçe sınırları içerisinde işsizlik ve tarıma elverişsiz olan kesimlerde nüfus göçü göze çarpmaktadır. Bu göçün yönü Ankara ve Büyük şehirlerdir.
Nüfusun %47 lik dilimin 0-19 yaş grubu %47 lik diliminin 20-64 yaş grubu %6 lık dilimi ise 65 yaş ve üzerindekiler teşkil etmektedir. İlçe Merkezi ve bağlı Köylerimizin nüfus dağılımı 2000 yılı Nüfus sayımı kesin sonuçlarına göre aşağıya çıkarılmıştır

2000 YILI KESİN SONUÇLARINA GÖRE :

Merkez

:5790
Karaahmetli
:1353
Çamlıca Köyü
:311
Küreboğazı Köyü
:476
Sarıkaya Köyü
:459
K.Sarıkaya Köyü
:126
TOPLAM
:8.515

İlçe merkezi nüfusu 5.790,Kasaba ve Köyler toplamı 2.725 Genel toplam ise 8.515 olup, 1990 yılında yapılan genel nüfus sayımı kesin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında nüfus da önemli ölçüde azalma görülmektedir.
İlçe Nüfus Müdürlüğü iş ve işlemlerini 1 Müdür, 2 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yapmaktadır.

C- İDARİ DURUMU
09.05.1990 tarih ve 20523 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kanunla Kırıkkale İline bağlı (Bahşili)adıyla yeni bir ilçe kurulmuştur. Bunu takiben hızla Resmi Kurum ve kuruluşların İlçe düzeyinde teşkilatlanması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Şu anda İlçemizde Jandarma Komutanlığı, Özel İdare Müdürlüğü,Nüfus Müdürlüğü,Milli Eğitim Müdürlüğü,Tarım Müdürlüğü ,Mal Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü, Merkez ve Karaahmetli Sağlık Ocaklarının bağlı bulunduğu Sağlık Grup Başkanlığı, Müftülük, Kadastro Memurluğu , Bedaş İşletme Şefliği,TELEKOM Bakım servisi ve P.T.T Bürosu faaliyet göstermektedir.
İlçe teşkilatının büyük bir kısmı tamamlanmış olup, Adliye ve Emniyet birimlerinin açılması için altyapı çalışmaları devam etmektedir.
Bahşili İlçesi Coğrafi konumu itibariyle Kırıkkale İl’inin bir uzantısı görünümündedir.Kızılırmak nehrine 11 km. lik bir kıyı şeridi bulunmaktadır. 2000’li yıllarının başından itibaren bugünkü gelişme eğiliminin artarak devam edeceği ve ilçenin Kırıkkale İl’iyle birleşeceği tahmin edilmektedir.
İlçeye bağlı iki Belediye (Merkez ve Karaahmetli Belediyesi) ile 8 Mahalle ve 4 Köy Muhtarlığı bulunmaktadır.

İLÇE MERKEZİ : KARAAHMETLİ BELDESİ
  • Hüseyinonbaşı Mahallesi Bahçelievler Mahallesi
  • Doğanay Mahallesi Esentepe Mahallesi
  • Ata Dönmez Mahallesi Yeşilkonak Mahallesi
  • Yeşilköy Mahallesi
  • Bahçeli Mahallesi
İLÇEYE BAĞLI KÖYLER
  • Sarıkaya Köyü
  • Küçüksarıkaya Köyü
  • Çamlıca Köyü
  • Küreboğazı Köyü
Köyler genellikle Küre dağı etekleri ve dere yataklarına kurulmuştur. Bu durum köylülerin zaman zaman sel felaketi ile karşı karşıya kalmalarına yol açmaktadır. Büyüksarıkaya köyünde sel baskınlarına karşın Bayındırlık ve İskan Bakanlığını Afet İşleri Genel Müdürlüğünün 14.01.1986 günlü raporunda belirtilen su baskınına maruz saha için Bakanlar Kurulunun 11.02.1991 tarih ve 91/1505 sayılı AFETE MARUZ BÖLGE kararı alınmıştır. 07.10.1974 ,Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 40 adet ev inşa edilmiş ve köy büyük ölçüde bu evlerin bulunduğu yeni yerleşim yerine taşınmıştır. Öte yandan Büyük ve küçüksarıkaya köyleri başta olmak üzere köylerden Kırıkkale ve Ankara’ya sürekli bir göç yaşanmaktadır. Bu durum kırsal nüfusun hızla azalmasına yol açmıştır.

D-SOSYAL DURUMU
İlçe merkezi, kasaba ve köylerdeki konutların büyük bir bölümü sağlam yapılı betonarme binalardır. Tamamında elektrik ve telefon , %90’ı şebeke su % 10’u sebil çeşme suyu ile karşılanmaktadır.
İlçe merkezinde toplu konut alanı olarak ayrılan yerlerin altyapısı tamamlanmıştır.
İlçe merkezi ve köylerde halkın çoğunluğu tarım, inşaat ve toplum hizmeti sektöründe çalışmaktadır. İlçe genelinde her türlü ihtiyacı karşılayabilecek nitelikte iş yerinin olmaması nedeniyle vatandaşların ticari ilişkileri İl merkezi kaymaktadır. İlçemizde Türk ailesine özgü gelenek ve görenekler sıcaklığını korumakta olup, dini ve milli günlerde halkımız birbirleriyle daha fazla kaynaşmaktadır. Bayram ziyaretleri,nişan düğün törenleri ve eğlenceleri geleneklere bağlı olarak devam etmektedir.
İlimiz ve İlçelerimizin sınırları içerisinde bulunan Tüpraş Rafinerisi Sosyal tesisler modern bir yaşam mekanı olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca Kızılırmak kıyılarında bahçe içerisinde villa tipi müstakil konutlara da rastlanmaktadır.

a- SOSYAL YAŞANTI
Bu yüzden sosyal yaşantı canlı değildir. Özellikle bahar ve yaz aylarında ırmak kıyıları ve Celal Bayar parkı İl Merkezi ile çevre İl ve İlçede yaşayan vatandaşların akınına uğramaktadır. İlçeyi bu yönü ile cazibe haline getirmek için gereken gayret gösterildiği takdirde Bahşili’nin iç turizme yönelik potansiyelini harekete geçirmek mümkün olacaktır.
Tüpraş rafinerisi lojmanlarının da içinde yer aldığı sosyal tesisler yalnızca rafineri personelinin istifadesine açık olduğu için ilçenin sosyal yaşantısı üzerindeki etkisi son derece sınırlıdır.
Karaahmetli Beldesinde bulunan kapulukaya Baraj gölünün çevresindeki alanın Belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılmakla birlikte Belediye Bütçesinin imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Valilik tarafından desteklenerek iç turizme kazandırılması ve Bu projenin bir an evvel hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.

b - İŞ VE ÇALIŞMA HAYATI
İlçe de iş yaşamı fazla bir çeşitlilik ve canlılık göstermez Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumundan emekli olan vatandaşlarımız yanında küçük çaplı işletmeler yaygın değildir. İlçe sınırları içerisinde 1996 yılında faaliyet göstermeye başlayan Gazbeton Fabrikası ve LPG Aygaz dolum tesisi bulunmaktadır. İlçe nüfusunun yarıdan fazlası tarım ve hayvancılıkla uğraşır İşsizlik oranı oldukça yüksektir. Tarımsal amaçlı olarak kullanılan arazilerde buğday,arpa ,ayçiçeği,nohut ve mercimek ekimi yapılır. Örtü altı seracılık ve ile fenni arıcılık çalışmalarının desteklenmesi halinde olumlu sonuç alınabileceği düşünülmektedir. İlçede ek olarak canlı hayvan besiciliği ile bir adet ekmek fırını faaliyet göstermektedir.
İlçede herhangi bir banka şubesinin olmaması nedeniyle emekli olan vatandaşlarımızın Sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alan vatandaşlarımızın sayısı tespiti yapılamamıştır.15 MAYIS 2004 tarihi itibari ile 2022 Sayılı Kanunundan yararlanan vatandaş sayısı 159’dur. 3816 Sayılı Kanununda AĞUSTOS 2003 tarihinde yapılan değişikliğe göre 15 MAYIS 2004 tarihine kadar 873 kişiye yeni Yeşil kart sağlık cüzdanları verilmiştir.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 15 MAYIS 2004 yılında İlçemizde ikamet eden vatandaşlardan 1615 mağdur vatandaşımıza toplam 53.455.554.560. Tl ve nakdi yardımların yanında 203 kişiye 103.300 kğ. Kömür yapılmıştır. Yardım türlerine göre yapılan kişi sayıları aşağıya çıkarılmıştır.

YARDIM TÜRÜ

KİŞİ SAYISI

MİKTARI (1000)
Yiyecek Yardımı
  • 150
  • 5.317.508.000. TL.
Sağlık Yardımı
  • 216
  • 8.441.540.000. TL.
  • Nakit Yardımı
  • 44
  • 4.628.200.000. TL.
Eğitim –Öğretim Yardımı
  • 85
  • 1.741.272.000. TL.
İş Kurma Yardımı
  • 1 kişi
  • 700.000.000. TL.
TOPLAM
  • 496
  • 20.828.520.000. TL.
İlçe Sağlık Ocağında 15 MAYIS 2004 tarihi itibari ile 1 doktor, 2 hemşire, 4 Sağlık Memuru (2 si Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde geçici görevli), 1 Memur , 3 hizmetli 2 şoför ve 2 ambulansla Halkımıza en iyi şekilde hizmet verilmektedir. Her ay ortalama 70 çocuk aşılanmaktadır. Sağlık Grup Başkanlığına 01.01.2004 tarihinden 20 MAYIS 2004 tarihleri arasında 4060 kişi baş vurmuş olup, muayene ve tedavileri yapılmıştır.
Karaahmetli Sağlık Ocağında 15 MAYIS 2004 tarihi itibari ile Kırıkkale ilinden Görevlendirme ile 1 Doktor, 1 Memur 1 Şoför, 1 Hizmetli olmak üzere toplam 5 personelle hizmet verilmekte olup, buna bağlı olarak Sarıkaya köyü sağlık evinde personel olmadığından Sarıkaya köyüne sağlık hizmeti Karaahmetli sağlık ocağınca verilmektedir. 2004 yılı içerisinde Karaahmetli Sağlık ocağına toplam 983 vatandaş baş vurmuş gerekli muayene ve tedavileri yapılmıştır.
İlçe Yerleşim alanının Kızılırmak vadisinde olması nedeniyle Sağlık Grup Başkanlığı elamanlarınca sıtma taramaları ve sivri sinekle mücadele yapılmaktadır.

E- EĞİTİM VE KÜLTÜR DURUMU
egitimBahşili İlçe Milli Eğitim Eğitim Müdürlüğü 17.09.1991 tarihinde kurulmuştur. 1 Müdür, 1 Şube Müdürü, 2 Memur ve 1 Hizmetli olmak üzere 5 personel ile çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı olarak 7 İlköğretim Okulu 1’i özel, 1 Çok Programlı Lise, Halk Eğitim Merkezi 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Çok Programlı Lisesinde 16 Öğretmen, Barboros İlköğretim okulunda 20 öğretmen, Atatürk İlköğretim Okulunda 11 Öğretmen, Karaahmetli İlköğretim Okulunda 11 öğretmen, Çamlıca Köyü İlköğretim Okulunda 2 öğretmen, Küreboğazı Köyü İlköğretim Okulunda 2 öğretmen, Özel Gazi Anadolu İlköğretim Okulunda 13 öğretmen, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 1 Müdürü, 1 Müdür Yardımcısı, 1 rehber öğretmen 1 kadrolu öğretici 16 ücretli usta öğretici ile toplam 256 kursiyere kurs verilmektedir.
İlçemiz İlköğretim ve ortaöğretim okullarında 40 branş öğretmen, 28 sınıf öğretmeni ile 4 Müstakil, 3 Birleştirilmiş ,1 adet (1,2, ve 3)’ ücü sınıflı birleştirilmiş İlköğretim okullarında Eğitim ve Öğretim Hizmeti verilmiştir. Taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle Camlıca köyü İlköğretim Okulu ile Gazi İlköğretim Okulu’nun II. Kademe öğrencileri Barbaros İlköğretim Okuluna, Sarıkaya köyü (4,5,6,7, ve 8 nci sınıf, Küçük Sarıkaya Köyü I. ve II. kademe öğrencileri Karaahmetli İlköğretim okuluna taşınmıştır. Küreboğazı Köyü İlköğretim Okulunun II. Kademe öğrencileri ise Kırıkkale Merkeze bağlı Hacılar Beldesi İlköğretim okulunda eğitim ve öğretimlerine devam edilmektir.
Eğitim ve Öğretim veren tek ortaöğretim kurumu Hacı Hidayet Doğruer Çok Programlı Lisesidir. İlçe genelinde öğretmen sayısı ihtiyaca cevap verebilecek düzeyde olmakla birlikte eğitim kadrosunun İngilizce,Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile takviye edilmesine gereksinim vardır. İlçemizde 992 öğrenciye 77 öğretmenle eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
İlçemiz Merkez ve Köylerinde 2003-2004 Eğitim ve Öğretim yılında 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunun 22 maddesi ve 222 Sayılı İlköğretim Kanunun 56 maddesine göre ilköğretim çağına gelmiş okula kayıtlarını yaptırmayan çocuk bulunmamakla birlikte İlköğretim öğretim çağına gelmiş bedensel ve zihinsel 7 çocuk bulunmaktadır.Bunlardan 4 tanesi yaş tahsisi için rapor almış 3 çocuk ailesine gerekli tebligat yapılarak idari işlemler devam etmektedir.
Ayrıca ;Ulusal Eğitime Katkı proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 1 nci kademe okuma-yazma kursu açılmıştır. 2003-2004 eğitim öğretim yılında Okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespiti amacı İlçe genelinde kurulan Komisyon tarafından tarama devam etmektedir.
Halk Eğitim Merkezi kendisine tanınan olanaklar çerçevesinde özellikle örgün eğitim çağı dışında kalan yetişkinlere ev hanımlarına aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına katkı sağlayacak kurslar açmakla ve çeşitli beceriler yanında anne çocuk sağlığı ve aile planlaması konularında Sağlık Grup Başkanlığı sağlık personeli tarafından eğitim verilmektedir. Barbaros İlköğretim okulunun bahçesindeki eski okul binasında faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezi 2003-2004 Öğretim yılında merkez,kasaba ve Köyler de değişik branşlarda (Giyim,Makine nakışları,Bilgisayar, El sanatları, Okuma-yazma ) kursu açılmıştır. 7 Usta Öğretici ve 1 adet kadrolu usta öğretici, 1 adet Rehber öğretmenle Örgün eğitime toplam kursiyer sayısı ise 191 dır.

F- EKONOMİK DURUM
İlçe dahilinde elektriksiz köy bulunmamaktadır. İlçemiz ve Köylerimize elektrik normal dağılımı ve anında müdahale yapılmaktadır. İlçemizin su ihtiyacı 300 tonluk su deposundan karşılanmaktadır.
İlçenin İl merkezine uzaklığı 5 km. dir. Ancak; Bahşılı Kırıkkale 3 ncü kilometrede ana yola bağlantılı Kırıkkale- Kırşehir yolunun duple yol kapsamında olduğu ve trafiğin yoğun olması nedeniyle Kırıkkale istikametine gidecek araçların ana yola girişlerinde zaman zaman maddi, yaralamalı ve can kayıplı kazalar meydana gelmektedir. Bahşılı-Kırıkkale-Kırşehir yol kavşağında sağlıklı ulaşımın sağlanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Belediye minibüsleri ve özel minibüsler tarafından kısa aralıklarla ve düzenli olarak İl merkezi ile İlçe arasında yolcu taşımacılığı yapılmaktadır. Ancak köylerle olan ulaşım yolların bozuk ve yetersiz olduğundan malzemeli bakıma ihtiyaç vardır. İlçe deki PTT hizmet bürosu kiralık Türk Telekom arıza ve bakım servisi kedine ait binada hizmet vermektedir. Hali hazırda Bahşili merkez Karaahmetli Beldesi ,Çamlıca ve Büyük sarıkayalar köylerinde kurulu toplam 1662 hat kapasiteli santraller ile telefon haberleşmesi yapılmaktadır. 4 adedi Bahşili merkez ,2 adedi de Karaahmetli beldesinde olmak üzere 6 adet ankesörlü telefon bulunmaktadır. İlçe merkezi ve köylerimizde su şebekelerinin eski ve yetersiz olması nedeniyle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çekilmektedir.
İlçeye bağlı köylerin tamamı asfalttır. İlçemiz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından finansmanı İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılanarak Karaahmetli Kasabası Kapulukaya baraj yolu 6000 metrelik bölümü asfaltlanmıştır.
İlçede TV ve Radyo verici istasyonu yoktur. TV, Özel Televizyon kanalları Kırıkkale İlinden karşılanmakta olup, tüm kanallar sorunsuz izlenmektedir.

2- MAHALLİ İDARELERİNİN DURUMU

A-İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ
İlçe Özel İdare Müdürlüğümüz 14.08.1992 tarihinde kurulmuş olup ,l Müdür ve 1 geçici işçi ile çalışmalarına devam etmektedir.
2108 sayılı Kanun gereğince 8 Mahalle ve 4 köy muhtarımızın ödenekleri Özel İdare Müdürlüğü bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmaktadır.
Önceki yıllarda Kızılırmak kıyı şeridinde ruhsatlı olarak işletilen Kum ocakları Kırıkkale Valiliği tarafından hazırlanan Yeşil Vadi projesi kapsamında kaldığından kapatılmışlardır. Kaymakamlık konutu 1994 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir. Çamlıca ve Sarıkaya köyü çok amaçlı köy konağı bulunmaktadır. Ayrıca İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesi Köylere Yardım tertibinden okul bakım onarım ve cami yapımı için yardımlar sağlanmaktadır.

B-BELEDİYELER
İlçe merkezi Karaahmetli Kasabası olmak üzere iki Belediyemiz mevcut olup, mali imkanlarının yeterliliği ölçüsünde çalışmalarına devam etmektedirler.

1- BAHŞILI BELEDİYESİ
İlçe Merkezi 5 mahalleden oluşan yapıya sahip olup, 2000 yılında yapılan Genel nüfus sayımı kesin sonuçlarına göre 5790 nüfus yaşamaktadır.
PERSONEL DURUMU
  • Memur : 23
  • Kadrolu İşçi : 5
  • Geçici İşçi : 42
  • TOPLAM : 70
personelle hizmet vermektedir. Belediyeye ait yıllara göre kesin hesap cetvelleri aşağıya çıkarılmıştır.

YILLAR

GELİR

GİDER

DEVİR
2001
  • 813.006.248.496. TL.
  • 803.346.819.000.TL.
  • 8.659.429.496.TL.
2002
  • 1.141.786.879.000.
  • 1.136.153.459.000. TL.
  • 5.633.420.000.TL.
ARAÇ VE GEREÇ DURUMU :
Bahşili belediyesinin araç parkında , 7 İveco minibüs , 1 kepçe , 1 grayder , 1 arasöz , 1 çöp kamyonu, 2 traktör , 1 BMC kamyon ,1 cenaze aracı, 1 AS 950 Kamyon ve 2 binek aracı bulunmaktadır. Bu araçların tamamı faaldir.

İMAR PLANI VE ALYAPI ÇALIŞMALARI
İlçemizde merkez belediyesinin nazım imar planı 1985 yılında 60 bin nüfus hedefine göre hazırlanmış ve aynı yıl tasdik edilmiştir. Altyapı bakımından yetersiz olan ilçede içme suyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmaları devam etmektedir.

BAHŞILI BELEDİYESİNİN ÖNEMLİ YATIRIMLARI :
Bahşili Belediyesinin devam eden veya proje aşamasında olan önemli yatırımlarını şöylece sıralayabiliriz

PROJENİN ADI

DURUMU
1- İçme suyu şebekesi yapımı.
Tamamlandı
2- Yolların parke yapımı.
Devam etmektedir.
3- Kanalizasyon şebeke döşemesi,
Devam etmektedir.
4- Park ve bahçe yapımı.
Tamamlandı
5- Kızılırmak kıyı sahil yolu projesi
Devam etmektedir.

2 -KARAAHMETLİ BELEDİYESİ
İlçeye balı Karaahmetli kasabası 3 mahalleden oluşmakta olup, 2000 yılında yapılan Genel nüfus sayımına göre 1.353 nüfus yaşamaktadır. Personel durumu aşağıya çıkarılmıştır.

PERSONEL DURUMU
Memur 4 , geçici işçi 18 mevcut olup, son iki yıla ait kesin hesap cetvelleri aşağıya çıkarılmıştır.

YILLAR

GELİR

GİDERİ

2001
  • 154.466.303.000.Tl.
  • 172.737.951.000. Tl.
2002
  • 189.920.000.000.TL.
  • 188.920.392.000.TL.
ARAÇ VE GEREÇ DURUMU:
Belediye Başkanlığına ait 1 adet binek otosu, 2 adet otobüs, 2 adet münübüs , 1 adet itfaiye 1 adet traktör, 2 adet kepçe 1 adet cenaze yıkama aracı ve 1 adet greyder mevcuttur. Bu araçların tamamı faaldir.

KARAAHMETLİ BELEDİYESİNİN YATIRIMLARI
- Kasabada yerleşim alanında İmar planı Uygulaması çalışmaları
- Kapulukaya Barajı 13766 m2’lik piknik alanı ayrılarak halkın ve misafirlerin istifadesine sunulmuştur.
- Kapulukaya Barajı çevre düzenlemesi yapılmıştır.
- Belediye sınırları içerisinde imar planı dahilinde yol açılması ve stabilize çalışmalarının devam etmesi,
- Kasaba halkının istifadesine sunulmak üzere park yapım çalışmalarının devam ettiği,
- Pazar yeri yapımı

C. KÖYLER
İlçenin mülki sınırları içerisinde 4 köy bulunmaktadır. Elektrik ve suyu bulunmayan köy bulunmamaktadır.

İlçeye bağlı 4 köy mevcuttur. Bunlardan Küçüksarıkaya köyünün nüfusu 150 den aşağı olduğundan köy işlerini imece ve Kaymakamlık direktifleri ile yürütmektedir. 3 köyümüz ise ortak işlerini Mahalli İdarelerin destekleri yürütmektedir. Köylerimizin sorunlarının asgariye indirmek amacıyla Bahşılı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yardımlar yapılmaktadır. Köy yollarımızın toplam uzunluğu 97 km. olup, tamamı kaplama asfalttır. İlçe Merkezi ile Karaahmetli Kasabası arasındaki 21 km.lik yolun 12 km.sinden Küreboğazı köyü yararlanmaktadır.

3-ASAYİŞ VE GÜVENLİK DURUMU :
İlçenin asayişi İlçe Jandarma Komutanlığınca sağlanmaktadır. Polis Teşkilatı bulunmamaktadır
Son düzenleyen _Yağmur_; 10 Haziran 2013 08:46