Arama

Elfler - Tek Mesaj #17

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Kasım 2005       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elflerin Öyküsü VI

Teleri'nin kaderi diğer ırkdaşlarından farklı idi ve bunlar çeşitli gruplara bölündüler. Teleri, tüm halklar içinde en kalabalığı olduğundan, denizi geçişleri de yavaş oldu. Pek çoğu yolculuktan vazgeçti ki, bunların arasında Nandor, Laiquendi, Sindar ve Falathrim sayılabilir. Yüksek Kral Elwë'nin kendisi de ortadan kaybolarak Orta Dünyada kalmıştır. Fakat Teleri'nin büyük kısmı Batıya yönelmiş ve kral olarak Elwë'nin erkek kardeşi Olwë'yi alarak Büyük Denize ulaşmışlardır. Orada Ulmo'yu beklemişler ve Ulmo onları sonunda Eldemar'a götürmüştür.

Ad:  baykus.gif
Gösterim: 608
Boyut:  18.5 KB

Eldemar'da Vanyar ile Noldor, Túna Tepesi üzerinde Tirion adı verilen büyük bir şehir inşa ederken, Teleri de kıyıda Kuğular Limanı ya da kendi dillerinde Alqualondë adı verilen liman kentini inşa etmişlerdir. Eflerin bu şehirleri, dünya yüzündekiler içinde en güzelleridir.

Manwe

"Arda'nın nefesi", "Eski Kral", "Sulimo" isimleri ile bilinir. Melkor'un kardeşidir ve tüm Valar içinde Eru'ya en yakın olandır. Arda'nın Hükümdarı'dır. Aynı zamanda Arda'da esen tüm rüzgarların efendisidir.
Varda
'nın (Elbereth) kocasıdır ve onunla beraber Arda'nın en yüksek dağının, Taniquetil'in zirvesindeki Ilmarin'de eşi Varda ile yaşar.
Eldar arasında en çok sevdikleri Vanyar'dır. Bütün kuşları sever, özellikle kartalları ve onlar da Manwe'nin arzusuna göre gidip gelirler. Maia Eönwe Manwe'nin habercisi ve sancaktarıdır.

Ad:  manwe.jpg
Gösterim: 679
Boyut:  84.6 KB
Son düzenleyen Blue Blood; 23 Kasım 2005 10:46