VIP kirlenmek güseldir : )
ASTIMA KARŞI BALIK VE HUBUBAT
KONYA - Hollanda'da yapılan bir araştırmada tam tane hububat ürünleri ile balığın astım riskini yüzde 66'ya varan oranlarda azalttığı belirlendi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, Hollanda'da bulunan Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nde, batı toplumlarında astım hastalığının yaygınlaşmasındaki artışla ilgili bir araştırma yapıldığını söyledi.
Araştırmacıların, çalışmalarında beslenme üzerinde durduğunu vurgulayan Boyacıoğlu, "Çocukluk Döneminde Alerji ve Astım Uluslararası Çalışması'na (ISAAC-2) kayıtlı 8 ve 13 yaş arasındaki çocuklarda astımla gıda tüketimini inceledi. Araştırmacılar, astım veya hırıltılı nefes ile turunçgil meyveleri, sebzeler ve süt ürünlerinin tüketimi arasında belirgin bir ilişki bulamaz iken balık ve tam tane hububat ürünleri tüketimiyle bir bağlantıya ulaştılar" diye konuştu.