Ali Sami Yen sessiz olacak
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu bugün yaptığı toplantıda sarı kırmızılı ekibimize verdiği cezayı açıkladı
Galatasaray Kulübü hakkında: 16.12.2006 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Kayserispor Fortis Türkiye Kupası müsabakasında; Galatasaray A.Ş. Kulübü'ne 25.10.2006 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Bursaspor Fortis Türkiye Kupası müsabakasında kulüp taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 31.10.2006 tarih ve 2006-2007/385 E ve 2006-2007/500 K. Sayılı karar ile 30.000.-YTL para cezası verilmiş olmakla, bu kez Futbol Disiplin Talimatı'nın 31/3-31/8 maddeleri uyarınca, aynı sezon içinde bir Fortis Türkiye Kupası müsabakasında daha çirkin ve kötü tezahürat fiili 2.kez tekrar edildiğinden, 31/3 maddeye göre resmi müsabakayı kendi sahasında 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine, Ayrıca merdiven boşluklarının boş bırakılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine, Beşiktaş A.Ş. Kulübü hakkında: 17.12.2006 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-Çaykur Rizespor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 2.500.-YTL (İkibinbeşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine, Gündüz Gürol AZER (Sivasspor futbolcusu) 15.12.2006 tarihinde oynanan İnegölspor-Sivasspor Fortis Türkiye Kupası müsabakasında rakip takım futbolcusuna ciddi faul yapmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Gökhan BOZKAYA (Sivasspor futbolcusu) 15.12.2006 tarihinde oynanan İnegölspor-Sivasspor Fortis Türkiye Kupası müsabakasında, rakip takım futbolcusuna şiddetli harekette bulunmaktan 2 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Tolga DOĞANTEZ (Çaykur Rizespor futbolcusu) 17.12.2006 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-Çaykur Rizespor müsabakasından sonra; rakip takım seyircilere karşı sportmenliğe aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Bursaspor Kulübü hakkında: 15.12.2006 tarihinde oynanan Bursaspor-Karşıyaka müsabakasında çıkan olayların saha olayı boyutuna ulaştığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına, karar verildi.
Ölene kadar Galatasarayda'yım
Galatasaray'da tatilini İstanbul'da geçiren futbolculardan Sabri, Aydın ve Ferhat Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde düzenlenen panele katıldılar. Öğrencilerin sorularıyla terlettiği futbolcular Sinan Özen'in şarkılarıyla da coştular. -Galatasaray'ın bu sezon Avrupa macerası iyi geçmedi. Ne düşünüyor sunuz?
Sabri, "Talihsiz goller yedik şanssız maçlar oynadık. Ama bu sene Türkiye Ligi ve Kupası'na odaklandık. İnşallah şampiyon olacağız."
-Geçen sene son maçta gol attınız, O golden sonra ne düşündünüz?
Aydın, "Bunu anlatamam ama sen de bir gün futbolcu olursan bunu anlarsın."
Bazen hakemler yanlış kararlar veriyorlar. O zaman hakemlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Sabri, "Futbolda herkes hata yapabilir. Hakemler de insandır. Hiçbir şey diyemeyiz sonuçta o da insan. Önemli olan görerek inanarak çalmasıdır"
-Carrusca diye bir oyuncunuz var niye oynamıyor?
Sabri, "Almıyorlar kadroya. Hocanın takdiri. Takımda bir sürü oyuncu var. Hepsi iyi kalitede oyuncu. Carrusca da iyi bir oyuncu. Güzel bir rekabet var. İyi olan oynuyor"
Günümüzün en önemli problemi sporda şiddet, bunu engellemek için bir çalıyşmanınz var mı?
Aydın, "Sadece taraftarlara telkinlerde bulunabiliriz. Bunun dışında yapabileceğimiz yok. Böyle panellerde de öğütler verebiliriz."
Galatasaray'da gelecek vaad eden birisin, Arda kadar çıkış yapamadın?
Aydın, "Kendimi iyi gösteremediğim doğru. Ama bu sene sakatlıklarla boğuştum."
Bursa maçında gol sıkıntısı çekmiyştiniz ama ikinci yarı iyi oyunla 3 puan aldınız
Sabri, "Devre arasında arkadaşlar hepimizi birbirimize söz verdik, çıktık oynadık. Birbirimizi o kadar iyi motive ettik ki, galip geldik."
Trabzon maçında kötü oynadığını hepimiz biliyoruz, Gerets mi sana kı
Ferhat, "Aramızda böyle bir problem yok. Hoc ama kırgın değilim, o nasıl takdir ederse ona uyarım"
Takımda yaşı kemale ermiş bir sürü futbolcu var. Jübile yapması gerekenler, ne zaman yapacak, gençler ne zaman tam anlamıyla oynayacak?
Sabri, "Şu anda takımda futbolu bırakacak kimse yok. Yaşı yüksek olan var ama onlar da 18 yaşındakiler gibi koşuyorlar. Daha bırakmaları için çok erken."
Hep sağ bek ve sağ açık oynuyor. Kendisini her mevkide daha başarılı hissediyor
Futbolcu kendini bilir. Artık mevkii diye birşey yok. Ama sağ açıkta daha verimli olduğunu düşünüyorum. Önemli olan oynamak. Hoca nerede oynatmak isterse oynatır."
Türkiye'de en iyi orta yapabilen sensin. Bu ortaları acaba 60 bin kiyinin önünde Kadıköy'de de yapmak ister mi
Sabri, "Sahaya çıktığımda en iyisini yapmak isterim. Bana 60 bin değil 160 kişi de olsa bunları yaparım. Bunlar önemli değil"
İdeallerin?
Sabri, "Futbolcu olmak istedim, oldum. Galatasaray'da oynamak istedim, oynadım. Milli takıma seçilmek istedim ve oynadım. İstediğim her şey oldu. Yeni hedefler peşinde koşacağım"
Galatasaray'da transfer olacak mı, maddi durum kötü diyorlar sonumuz ne olacak?
Sabri, "Transfer işlerine karşmıyoruz. Onu yöneticiler bilir. Maddi duruma gelince sorun var ama düzeliyor. Bu sene rahatız. Daha da düzelecek çok önemli projeler var.
Fenerbahçe'den ciddi bir teklif alsanız gider misiniz?
Sabri, "Ben Galatasaray'a geldiğimde 9 yaşındaydım ve ölene kadar Galatasaray'dayım."
-Galatasaray Wederson'u istiyor. O da senin mevkiinde oynuyor. Gerets seni yetersiz mi buluyor?
Ferhat, "Ben hocanın ne düşündüğünü bilmiyorum. Oynamak istiyorum oynadıkça iyi olurum. Ya Galatasaray'da oynarım, ya da kendimi ispatlamak için başka takıma giderim"
-Tribünlerle daha iyi diyaloglar içindesin.
Sabri, "Taraftarımızın beni sevmesi beni mutlu ediyor. Kendi stadımızda olsun beni çağırdıkları zaman buna karşılık veriyorum."
Gerets ile problemim yok
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, telefonla bağlantı yaptığı Radyospor programında Yalçın Dümer'in sorularını yanıtladı. Adnan Polat, medyada yer alan teknik direktör Gerets'le ile aralarında anlaşmazlık olduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Bu kesinlikle doğru değil. Teknik direktör Gerets görevini yapıyor. Bir problemimiz yok. Takımın son değerlendirmesini yaptık ve her konuda görüşüyoruz. Ben onun işine saygı gösteriyorum. Karşılıklı olarak birbirimizin işine saygı gösteriyoruz. Artık bu konuları konuşmaktan sıkıldım. Herkes görevinin başında işini yapıyor" dedi.
Sarı kırmızılı yönetici, yönetim içinde hiçbir problemin olmadığını ve medyanın yalan haberler yayınladığını belirterek, "Galatasaray Kulübü yönetiminin hiçbir problemi yok. Medya, Galatasaray Kulübü'nü yıpratma politikası içinde. Artık bu haberler yüzünden gazete okumamaya başladım. Sadece işime bakıyorum" şeklinde konuştu.
Polat, Sarı kırmızılı kulübün Aslantepe Projesi ile ilgili olarak ise, "Önümüzdeki dönemin ilk yarısında Aslantepe Projesi'nin temelini atacağımızı düşünüyorum. Kesin bir tarih vermek istemiyorum ama yeni yılın ilk 6 ayı içerisinde temel atacağız" diye konuştu
Ayrıca Adnan Polat, Galatasaray TV'nin Ocak ayında yayına başlayacağını söyledi..
Adnan Polat, basında çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak ise, "Fatih Akyel ve diğer adı geçen futbolcularla hiçbir ilgimiz yok. Bizim ilgilendiğimiz tek futbolu Wederson'du. Bu transferde ise teklifi çok uçuk bulduk. Ankaraspor'un istekleri bizim düşündüğümüz şekilde gelişmedi" yorumunu yaptı.
Sezon ortasında transfer yapmayacaklarını vurgulayan Polat, "Sezonun ortasında futbolcu getireceğimizi düşünmüyorum. Futbolcu satmayı da düşünmüyoruz" dedi.
Sarı kırmızılı kulübün genç futbolcularına para ödemediği şeklinde çıkan haberlerle ilgili olarak Polat, "Bütün futbolcularımıza aynı anda ödemeye yapıyoruz. Futbolcularımız arasında ayırım yapmıyoruz. Elimizdeki mali imkanlar çerçevesinde herkese parasını veriyoruz" diye konuştu.
Polat, Carrusca'nın kiralanması ile ilgili, "Arda'nın bir anda takımda yıldızlaşması ile Carrusca takımda yer bulamadı. Tabii ki bu onun şanssızlığı. Carrusca'ya yurt dışından ciddi teklifler var. İspanya'nın önemli kulüplerinden teklifler geldi ama satmayı düşünmüyoruz. Eğer verme gibi bir durum olursa kiralık verebiliriz. Kendiside Galatasaray forması giymek istiyor. Carrusca, başka takıma kiralık gitse bile, kendini geliştirip tekrar Galatasaray forması ile takıma faydalı olur" dedi.
Program yapımcısı Yalçın Dümer'in, "Politikanın spora müdahale etmesine ne diyorsunuz?" sorusuna Polat şu yanıtı verdi: "Federasyon özerk bir kurum. Fakat böyle Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin'in bu yönde bir ısrarı var. Bana göre karar ne çıkarsa çıksın, böyle bir genel kurulun yapılması Nisan sonunu bulur. Nisan sonunu bulması demek, Türkiye Liglerinin zarar göreceği anlamına gelir. İlla ki bir genel kurul olacaksa Haziran ayında, en erken sürede yapılması gerekir" yorumunu yaptı.
Galatasaray Kulübü'nün borçlarının gün geçtikce azaldığını söyleyen Adnan Polat, "Bu sene tüm ödemeler yapıldı. Bir çok ödemeleri de bu sene içinde gerçekleştirdik. Bu zaman süreci içinde olabiliyor. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama bir daha ki kongreye girdiğimizde, Galatasaray Kulübü tamamen düzlüğe çıkmış, aydınlığa kavuşmuş bir kulüptür
"Akyel'le ilgilenmiyoruz"
Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, futbolcu Fatih Akyel ile ilgilenilmediği bildirildi.
Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bir gazetede ''Akyel Savaşı'' başlıklı bir haber yayınlandığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Söz konusu haberde Galatasaray Spor Kulübü'nün, futbolcu Fatih Akyel'le ilgilendiği iddia edilmektedir. Bu haber, tamamen asılsızdır. Galatasaray Spor Kulübü, adı geçen oyuncuyla ilgilenmediği gibi, yönetim olarak da böyle bir konuyu gündemine dahi almamıştır.
Bu tip yalan haberlerin yalnızca ve yalnızca Galatasaray Spor Kulübü'nü karıştırma maksatlı olduğunu, bu yıl da şampiyonluğun en önemli adayı olan Galatasaray'da birlik ve bütünlüğün böyle asılsız iddialarla asla bozulmayacağını tekrar önemle hatırlatırız.''