İnamoto'ya izin yok!
Cim-Bom'da Teknik Direktör Eric Gerets'in devre arasında yönetim kuruluna verdiği raporda gelecek sezon da ısrarla takımda kalmasını istediği Junichi İnamoto'ya henüz vize çıkmadı.
Sarı - kırmızılı idarecilerin, sezon başında bir yıllık sözleşme yapılan Japon futbolcunun gelecek yıl Galatasaray forması giyip, giymeyeceğine Mayıs ayında karar verecekleri öğrenildi.
Gerets'le henüz sözleşme yenilenmemesi nedeniyle Belçikalı hocanın kalmasını istediği bir yabancı için aceleci davranmak istemeyen yöneticilerin, İnamoto ile ilgili kararı sezonun ikinci yarısında ortaya koyacağı performansa göre vereceği kaydedildi.
Bu arada sarı - kırmızılı yönetimin, Sırp yıldız Saşa İliç'in yıllık 400 bin euro olan ücretine bu sezondan geçerli olmak üzere yüzde 25 zam yapacağı vurgulandı. İdarecilerin Song ve Tomas'ın yüksek olan ücretlerinde ise indirim düşündüğü ve bu oyuncuların menajerleriyle görüşecekleri belirtildi.
G.Saray'dan taarruz!
G.Saray, Fenerbahçe'nin de talip olduğu Hamit ve Yıldıray için girişimlerini hızlandırdı. Sarı-kırmızılılar iki oyuncunun işini de kısa zamanda bitirmek istiyor. Sabah gazetesinin bugünkü (02.01.2007) sayısında Almanya'da top koşturan iki lejyonerimizin transferi için Galatasaray'ın kolları sıvadığı öne sürüldü.
Transfer çalışmalarına ara vermeyen Galatasaray, Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop'u kadrosuna dahil etmek için büyük çaba sarfediyor. İki oyuncuyla dirsek temasını kaybetmek istemeyen sarı-kırmızılılar, şimdilik görüşmeler tıkansa bile en kötü ihtimalle sezon sonunda iki milli oyuncunun da işini bitirmek ve formayı giydirmek istiyorlar. Önümüzdeki günlerde Dubai'ye gidecek olan Hamit Altıntop'la bir kez daha temasa geçmek için Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'in de Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçacağı öğrenildi. Hamit transferinde bir diğer o l u m l u nokta ise Özhan Canaydın'ın, bu futbolcunun takımı Schalke'nin onursal üyesi olması. Alman kulübüyle iyi ilişkileri bulunan Canaydın kişisel olarak da bu transfer için büyük emek veriyor.
YILDIRAY YEŞİL IŞIK YAKTI
Hamit'i markaja alan Galatasaray, bir yandan da Yıldıray'la görüşmelerini sürdürüyor. Fenerbahçe'nin de transfer listesinde bulunan milli oyuncunun gönlünde yatan aslanın Galatasaray olması, sarı-kırmızılıların elini güçlendiriyor. Kendisi hakkındaki haberleri yalanlamayan Yıldıray, bir anlamda Galatasaray'a yeşil ışık yaktığını da belli etti.
Yıldıray, bayram ve yeni yılla ilgili yaptığı konuşmada, "Sezon sonuna kadar Hertha Berlin'le sözleşmem var. Konuşmak için erken. Önümüzdeki dönemde her şey belli olur, o zaman açıklama yaparım. Tüm futbolseverlerin yılbaşını ve kurban bayramını tebrik ediyorum" dedi.
Cihan: "Jokerim" 
Cihan Haspolatlı... G.Saray'ın belki de en çok eleştirilen futbolcusu. Gün geliyor sağ bekte, gün geliyor orta alanda, gün geliyor sol bekte oynuyor. Ama yerini hiç yadırgamıyor.
Sahadaki düzgün duruşunun yanı sıra profesyonelliğiyle de örnek bir isim. Genç futbolcuların haksızlığa uğradığını söyleyen Cihan; sürekli olarak teknik direktörler tarafından farklı bölgelerde oynatılmasını, "Benim için önemli olan G.Saray'da bulunabilmek. Ben jokerim" şeklinde yorumluyor.
İşte Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın Cihan ile yaptığı röportaj...
- G.Saray ligin ilk yarısını liderin 7 puan gerisinde tamamladı. Buna karşın futbolcular 'Şampiyon olacağız' diyor. Bu kadar iddialı olmanızın nedeni nedir?
CİHAN HASPOLATLI: Kendimize güvenmesek bu söylemde bulunmayız. İlk yarı çok maç yaptık. Avrupa arenasından çekilmemizden sonra yükümüz hafifledi. Bu bakımdan daha diri olacağız. Sonuçta geçen yılda 6 puan gerideydik. Sezon sonunda ise şampiyon olan taraf bizdik. Bu yüzden kesinlikle şampiyonluk umudumuz devam ediyor.
- Puan kayıplarını neye bağlıyorsun?
C.H.: Açıkca söylemek gerekirse ligde takımlar arasında fark azaldı. Artık son sıradaki bir takım şampiyonluk adayına kök söktürebiliyor. Bunun yanında şanssız maçlar ortaya koyduk. Kaçan penaltılar, yenilen son dakika golleri, hak etmediğimiz puan kayıpları hâlâ gözümün önünde. Bu kez şanssın bizden yana olmasını diliyorum.
- Gündemde sürekli transfer var. Bu konuya futbolcuların bakışı nasıl?
C.H.: Transfer olayına futbolcu karışmaz. Ne var ki takviye G.Saray'ın iyiliği içinse neden olmasın? Bügün bütçe olarak bizden iyi durumda olan kulüpler var. Ama her şeyin para ve transfer olmadığını geçen yıl güzel bir şekilde ispatladığımızı düşünüyorum. F.Bahçe geçmişte de büyük paralar harcadı. Çok büyük futbolcu getirmek yeterli değil. Ortega örneği var. Önemli olan katkı sağlayan oyuncu getirmek.
- F.Bahçe ya da Beşiktaş'tan farklı olduğunuz nokta nedir?
C.H.: Biz kenetlenmensini daha iyi becerebilen bir takımız. Kolay bir şey değildi geçen yıl başardığımız... Takımda arkadaşlık üst düzeyde. Yeri geldi çok büyük maddi sıkıntılar yaşadık. 7-8 ay para alamadık. Ama takımdaki kimya asla bozulmadı. Bizi de mutlu sona bu birliktelik götürdü. En azından kötü zamanda dağılmadık ve dimdik ayakta durduk. F.Bahçe geçmişte de büyük paralar harcadı.
- Gerets'e yapılan eleştirileri nasıl karşılıyorsun?
C.H.: Yapılan spekülasyonları komik buluyorum. Şampiyon bir takımın teknik direktörü bu kadar eleştirilmeyi bana göre hak etmiyor. Hoca hakkında kötü konuşan oyuncunun olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca gol sevincini hocayla paylaşmak çok önemli bir ayrıntı değil. Bu işin sadece şov tarafı.
- Peki Gerets nasıl bir hoca?
C.H.: Saha içinde ve dışında disiplinden asla taviz vermeyen bir teknik adam... Bazı yaptırımları vardır. Örneğin idmana geç kalırsanız takıma yemek ısmarlamak zorundasınız.
- Sana dönersek... Ağır şekilde eleştiriliyorsun? Bu eleştiriler seni nasıl etkiliyor?
C.H.: 5-6 yıl önce olsa medyayı ilgiyle izlerdim. Etkilenirdim de... G.Saray'a ilk geldiğim dönemde de benimle ilgili yapılan yorumları ilgiyle izlerdim. Ancak son yıllarda çok takip etmiyorum. Çünkü olayın içinde ben olduğum için kulüpte olan biteni en iyi ben bilebilirim. O kadar asılsız yalan haber var ki bu da beni soğutuyor. Elbette sürekli okuduğum yazarlar da var. Ancak kimi zaman bizlere yapılan eleştiriler çok acımasız. Örneğin Ali Sami Yen'e gelmeyen, antrenmanlarda bizi izlemeyen bazı yazarlar performansımızı neye göre değerlendiriyor? Bunun yanında yapılan yayınlarda şiddet özendiriliyor. Büyük maçlardan önce yapılan yorumlar ne yazık ki gerginliği tırmandırıyor.
- Bu istikrarının sırrı nedir?
C.H.: Aile terbiyesi ve yetiştirilme tarzı.. İnanılmaz yetenekli oyuncular geldi İstanbul'a. Şimdi ismini bile duymuyoruz. Bu biraz da iradeyle alâkalı. Uyku, dinlenme ve beslenmeye dikkat etmek lazım. Ben hocaya 'Şurada beni oynat' demem. Nerede görev verilirse ya da takımın ihtiyacı nerede varsa orada oynarım. Kocaelispor'dayken orta alanda oynuyordum. G.Saray'a geldikten sonra Fatih hoca (Terim) da bu bölgede oynattı. Hagi'den sonra defansif yönüm ön plana çıktı. Şimdi Gerets, sağ bek ve bazen sol bek oynatıyor. Verilen yerde başarılı olacağıma inanırım. Aslında amaç G.Saray'da oynamak. G.Saray'ın jokeri olmak bence güzel bir duygu.
- Şampiyonluk maçını Ali Sami Yen'de oynamak ister misiniz?
C.H.: F.Bahçe'yle aramızdaki puan farkı 7. Ancak bizim tek dileğimiz şampiyonluk düğümünün Ali Sami Yen'deki maça kalması... Onların sahamızda şampiyonluk turu atmak istemelerini ütopya olarak görüyorum. Biz olamazsak Vestel Manisaspor'un şampiyon olmasını isterim.
- Kendinde eksik gördüğün yönler nelerdir?
C.H.: Tabii ki birçok eksiğim var. Her mevkiinin kendine has özellikleri var. Şu an sağ bekte oynuyorum ve defansımı daha çok geliştirmek zorundayım. İyi olan taraftarlarımı geliştirmem lazım. Hücuma daha çok katkı yapmam, orta yapmam ve top çalmam gerekir. Baktığınız zaman savuma ve hücumu belli ölçüde yapıyorum.
- Hedeflediğin noktada mısın?
C.H.: G.Saray'da çok mutluyum. Buradaki sözleşmem 2008'de bitiyor. Ulusal takımda oynuyordum. Bu yıl tekrar ulusal formayı giymek için elimden geleni yaparım. Kendi takımımda farklı bölgelerde oynamamın bana bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Genç futbolcular için neler söyleyeceksin?
C.H.: Gençleri çok seviyoruz. Hiçbir olumsuz taraflarını görmedik. Bazen haksızlığa uğruyorlar. Oynamaları gerekirken oynamıyorlar. Ancak hiçbir zaman olumsuz konuşmuyorlar.
- Son olarak futbol dışında ne gibi uğraşların var?
C.H.: Kitap okumayı severim. 2-3 yıl öncesine dek psikolojik kitaplar okurdum. Stresle başa çıkmada bunların birçok faydasını gördüm. Kişisel gelişim kitaplarını son dönemde okumuyorum. Futbolla alâkalı kitaplar ilgimi çekmez. Tarihe karşı bir ilgim var.
Ruslar'ın Tomas aşkı...
Başta CSKA olmak üzere, Lokomotiv, Spartak ve Dinamo gibi Moskova kulüpleri, Tomas’ı transfer edebilmek için adeta seferber oldu. Fanatik gazetesinin bugünkü sayısında (02.01.2007) Galatasaray'ın defans oyuncusu Tomas'a Rus ekiplerin talip olduğu öne sürüldü.
Tomas’ı devre arasında transfer edebilmek için sık sık Hırvat futbolcunun menaceriyle görüşen Ruslar olumlu sinyal aldı. Tecrübeli oyuncunun bu görüşmelerde yeşil ışık yakmasıyla ümitlenen Rus kulüplerinin, önümüzdeki günlerde Galatasaray Yönetimi ile temasa geçip, masaya oturacağı ileri sürüldü.
Alarm verildi!
Tomas için Ruslar’ın bastırdıkça bastırması, teknik heyette de alarm verilmesine neden oldu. Teknik direktör Eric Gerets, Tolga’ya şimdiden, ‘hazır ol’ mesajı verirken, kamp öncesi Mehmet Topal ile de görüştüğü öğrenildi. Fortis Türkiye Kupası’ndaki son Erciyesspor maçında Topal’ı stoper mevkiinde oynatan Belçikalı hocanın, genç oyuncuya, “Sana yine savunmanın göbeğinde şans verebilirim. İyi hazırlan
Üç büyükler terleyecek!
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da sezon sonunda toplam 25 futbolcunun sözleşmesi sona erecek. Lig lideri Fenerbahçe, 11 futbolcuyla başı çekerken, Galatasaray'da 9, Beşiktaş'ta ise 5 futbolcunun sözleşmeleri 2006-07 sezonunun sonunda bitecek.
-FENERBAHÇE YÖNETİMİ TERLEYECEK-
Fenerbahçe, aralarında Alex, Tuncay, Volkan gibi as oyuncularının bulunduğu 11 futbolcuyla yeniden masaya oturacak.
Sarı-lacivertlilerde sezon sonunda sözleşmesi bitecek 11 futbolcu şöyle:
Alex, Tuncay, Rüştü, Ümit, Mehmet Yozgatlı, Deniz, Luciano, Volkan, Serkan, Recep ve Gürhan.
-GALATASARAY'DA 9 FUTBOLCU-
Galatasaray'da ise aralarında Song, Necati ve İnamoto'nun da bulunduğu 9 futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek.
Sarı-kırmızılarda sözleşmeleri bitecek futbolcular şunlar:
Ergün, Emre, Song, Necati, Tolga, İnamoto, Fevzi, Aykut ve Mehmet Güven.
-BEŞİKTAŞ EN RAHATI-
3 büyük kulüp içinde sezon sonunda en rahatı Beşiktaş Kulübü olacak. Siyah-beyazlılarda 5 futbolcunun sözleşmesi sona erecek.
Beşiktaş'ta sözleşmesi sona erecek 5 futbolcu ise şöyle:
İbrahim Üzülmez, Murat, Ali Tandoğan, Ali Güneş ve Mehmet Sedef.
Elkin G.Saray'ı istiyor 
Galatasaray'da Soto Jaramilo Elkin'in transferi için top yönetimde. Kolombiyalı sol kanat oyuncusu için Porto ve Leverkusen gibi kulüplerinin devreye girmesine karşın, öncelikli tercihinin Mondragon faktörü nedeniyle Galatasaray olduğu öğrenildi.
Kolombiyalı kaleciyi arayarak, Türkiye'ye gelmek istediğini bildiren Elkin için G.Saray Yönetimi ise karar aşamasında. Carrusca'nın durumunun netleşmesini bekleyen yöneticilerin düşük maliyeti nedeniyle Kolombiyalı futbolcuya sıcak baktıkları kaydedildi.Bu arada Elkin'in FIFA lisanslı menajeri Bektaş Demirtaş, "Elkin G.Saray'a gelmek istiyor. Bu futbolcu için birkaç kulüpten teklif var. Porto özellikle almak için büyük çaba harcıyor.
B.Leverkusen'de almaya niyetli. Ancak öncelikli tercihi Galatasaray. Mondragon'u yakın tanıdığı için Türkiye'ye sıcak bakıyor. G.Saray' Yönetimi'nin vereceği kararı bekliyoruz. Bayramdan sonra görüşmeler netleşecek" diye konuştu. Bu arada, 2006'da ulusal takım formasıyla 13 maçta 6 gol atan ve hem hücumda hem de savunmada iyi işler yapan Elkin'in, maliyeti 1.5 milyon Avro civarında olduğu belirtiliyor.
G.Saray'dan Serhat ertelemesi
Anderlecht ile ipleri koparmaya hazırlanan F.Bahçe’nin eski futbolcusu, devre arasında G.Saray’a gelebileceğini söyledi. Cimbom, "Sezon sonunda görüşelim" dedi.
Galatasaray, Servet Çetin’in ardından Serhat Akın’dan da söz aldı. "Transfere ihtiyacımız yok. Eğer takımda oynayabilecek, bonservisi elinde bir futbolcu bulursak alırız" diyen sarı kırmızılılar, bu kez de Belçika’da oynamak istemediğini her fırsatta dile getiren Anderlecht ile yollarını ayıracak Serhat Akın’la temasa geçti.
Sezon sonunu bekle
Kasım ayında menejerleri aracılığı ile Galatasaray’a gelmek istediğini bildiren gurbetçi futbolcuyu transfer etmek için girişimlerin başladığı belirtildi. G.Saray yönetiminin yetki verdiği menejerlerin Serhat’ın menajerleriyle yaptığı görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından genç futbolcunun kendisiyle görüşüldü.
Serhat’ın, "Belçika’da oynamak istemediğimi her fırsatta söylemiştim. Eğer olabiliyorsa ara transferde de gelmek isterim" dediği öğrenildi. Ancak bonservis bedeli ödemek istemeyen sarı kırmızılı yöneticiler "Sezon sonunda görüşelim" karşılığı verdi.
Tercihim Türkiye
Serhat Akın son olarak "Belçika Ligi’nden ve Avrupa’nın bazı takımlarından teklifler alıyorum. Ancak teklif getiren takımlar benim hedeflerim doğrultusunda olan takımlar değil. Eğer daha üst düzeyde bir teklif almazsam önümüzdeki sezon için ilk tercihim G.Saray olacak. Yeniden Türkiye’de oynamayı çok istiyorum. Hiçbir yere imza atmadan önce mutlaka sizlerle görüşeceğim" dedi. Bunun üzerine Serhat’a "Bunu verilmiş bir söz olarak kabul ediyoruz. Sezon sonunda tekrar görüşelim" denildi.
G.Saray'da Gerets çıkmazı!
Kontratı uzatılmayan Gerets, G.Saray'ı şampiyon yaparsa masaya çok daha güçlü oturacak. Bu durumda yönetim de elini cebine atmak zorunda kalacak.
İkinci yarı hazırlıklarına bugün başlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Erik Gerets'in kontratının uzatılmaması tartışmaları da beraberinde getiriyor. Yönetim için de başında Adnan Polat'ın bulunduğu bir grup Gerets'le yolları ayırmak istemiş ancak başkan Canaydın Belçikalı teknik adamla sezon sonuna kadar devam etme kararı almıştı. Bu sırada ısrarla kontratını uzatmak isteyen Gerets'e 'ret' cevabı verilmişti.
ŞARTLARI BELİRLEMEK İSTİYOR
Yönetimin kendisiyle uzun vadeli çalışmak gibi bir niyetinin olmadığını düşünen tecrübeli teknik adamın yaşananlara çok bozulduğu ve yakın çevresine "Mayıs'ta görüşeceğiz" dediği öğrenildi. Gerets'in amacı; bu sezon da mutlu sona ulaşıp masaya "Galatasaray'ı ikiyılda iki kez şampiyon yapan teknik direktör" olarak oturmak. Belçikalı hoca, böyle bir durumda görevine son verilemeyeceği gibi yönetim içi rüzgarın da kendisi lehine döneceğini hesap ediyor. İki kez şampiyonluk yaşatan bir çalıştırıcı sıfatıyla da pazarlık masasında şartlara uyan değil, şartları belirleyen taraf olmayı amaçlıyor. Bu durumda, yıllık 1 milyon 300 bin euro alan Gerets'in kapıyı 1 milyon 800 bin euro'dan açacağı sarı-kırmızılı kulübe yakın kaynaklardan sızan bilgiler arasında. Bu senaryo gerçekleşirse, şimdiki ücretten Gerets'in kontratını yenilemeyen yönetimin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.
G.Saray'a Schalke freni!
G.Saray, Hamit konusunda Schalke'nin inadını bir türlü kıramıyor. Yıldız oyuncunun işi sezon sonuna kalabilir.
Galatasaray'ın transferinde ısrarcı olduğu Hamit Altıntop'a Schalke freni... Almanya Bundesliga'da Werder Bremen, Bayern Münih ve Stuttgart'la amansız bir şampiyonluk mücadelesine giren Schalke, savunmadaki en büyük güvencelerinden Hamit'i bırakmak istemiyor. Sezon sonunda serbest kalacak olmasına rağmen Hamit'i satmak istemeyen Alman ekibi, yıldız oyuncu üzerinde büyük baskı kuruyor. Schalke'nin onursal üyesi Özhan Canaydın'ın kişisel ilişkilerini kullanarak ikna turlarına başlamasına rağmen Schalke'nin inadı kırılmak bilmiyor.
YILDIRAY ISRARI SÜRÜYOR
Hamit'te ısrarlı olan Galatasaray yönetimi ise, çalışmaları sürdürme kararı aldı. Sarı-kırmızılı kurmaylar milli futbolcunun en kötü ihtimalle sezon sonunda Galatasaray forması giyeceğini düşünüyor. Öte yandan sarı-kırmızılı kulüp Yıldıray'la ilgili girişimlerini de sürdürüyor. Ancak bu oyuncunun da işi sezon sonuna kalabilir.
Gerets'in iki isteği
Belçikalı hoca, hem sağ, hem de sol beke transfer yapılmasını ve en geç bir hafta içinde kampa katılmalarını istedi. Ancak yönetimin bu taleplere sıcak bakmadığı öğrenildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Gerets'in yönetim ile yaptığı toplantılarda sağ ve sol beke transfer yapılmasını şart koştuğu öğrenildi.
Ligin ikinci yarısı için çalışmalara bugün başlayacak olan sarı-kırmızılı takımda Belçikalı hocanın bu sorunun hemen çözülmesini istediği belirtildi. Gerets ilk olarak sol bek ve ardından sağ bekte yaşadıkları sıkıntının acil bir durum olduğunu bildirdi. Tecrübeli hoca, bu bölgelere yapılacak olan transfer çalışmaları için de yardım edebileceğini belirtti. Ancak Gerets'in isteklerine rağmen yönetimin bu konuya sıcak bakmadığı öğrenildi. Ayrıca yönetimin özellikle banka borçlarının faizlerini ödeyememekten dolayı büyük bir sıkıntı içindeyken yeni bir transfer çalışmasına girmenin anlamsız olduğunu düşündüğü ifade edildi.
Gözler Canaydın'da
Ancak bu konuda son sözü Özhan Canaydın'ın söyleyeceği bildirildi. Canaydın şartların zorlanmasını isterse transfer yapılacak ama fiyatı uygun futbolcular bulunmaya çalışılacak. Florya'da, Adnan Sezgin ve Mustafa Turgun'un transfer olacakmış gibi hareket ettiği ve isimler belirlediği belirtildi. Gerets ise alınacak futbolcuların bir hafta içinde kampa katılmasını istedi.
Erdal Keser krizi
Sarı-kırmızılı takımda sezon başından bu yana takım içinde sıkıntı yarattığı ileri sürülen Erdal Keser konusunda ciddi bir krizin yaşandığı öğrenildi.
Futbolcularla saha içinde zaman zaman kavga eden, antrenmanlarda tartışan, Trabzon'da Mustafa Turgun'a herkesin içinde yüksek sesle bağıran Keser'in hedef adam haline geldiği belirtildi. Özellikle futbol şubesinin, Erdal Keser'in yerine başka bir ismin gelmesini istediği ifade edildi. Ancak Gerets'in, yardımcısı için taviz vermeyeceği belirtildi. Belçikalı hoca, Keser'in gönderilmesine karşı çıkarsa, yönetimin sert bir uyarıda bulunacağı bildirildi
Aslan hazırlıklara başlıyor
Sarı-kırmızılı takımda tatil sona erdi. Galatasaraylı futbolcular bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanacaklar ve ilk antrenmanlarını yapacaklar. Daha sonra Turgay Vardar'ı 1. ölüm yıldönümünde mezarı başında anacak olan oyuncular, akşam da kamp için Antalya'ya hareket edecekler. Antalya'da Efes Cup Turnuvası'na katılacak olan Cim-Bom ilk maçını 9 Ocak'ta Feyenoord ile oynayacak.
Bülent Korkmaz'ın eleştirileri
Kaptan gözüyle G.Saray'ın eksikleri: “Cihan orta sahaya çekilmeli ve yerine sağ beke bir oyuncu alınmalı. Eric Gerets’in düşünmediği Ergün’ün yerine de takviye yapılmalı. Arda forvetin arkasında oynamalı”
G.Saray’ın unutulmaz oyuncusu Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı takımın artılarını ve eksilerini sıraladı. Yapılması gereken takviyeleri anlattı. Kaleci konusunda G.Saray’ın sorun yaşamadığını belirten Mondragon’un hem tecrübesi hem de muhteşem kurtarışlarıyla ilk yarıya damgasını vurduğunu ifade eden Korkmaz’ın değerlendirmesi şöyle:
ERGÜN KAZANILMALI...
SAVUNMA: Defans dörtlüsünün sağ tarafında Cihan’ın mevkinde sorun yaşandı. Bunun nedeni de Cihan’ın kötü bir futbolcu olduğundan değil yanlış mevkide oynatılmasından kaynaklanıyor. Çünkü Cihan’ın yeri orta saha. Defansif değil ofansif bir oyuncu olduğunu ilk yarıdaki bazı maçlarda ileri çıkışlarında ve arkadaşlarına attığı paslarda gösterdi. Bu nedenle savunmanın sağına takviye yapılması gerekiyor.
Song ve Tomas konusunda sıkıntı yok. Bu ikili uzun süre beraber oynadığı için adeta birbirlerinin ciğerlerini biliyorlar. Sol kanatta ise Orhan Ak’ın sık sık sakatlığı nüksetti. Zaman zaman bu bölgede Ergün’e görev verildi ama şu da görüldü ki Gerets, Ergün’ü bu kulvarda fazla düşünmüyor. Aslında Ergün çok kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. Devamlı oynatılırsa, moral motivasyonu da üst seviyeye çıkarılırsa defansın solunda başarılı olur. Ama Ergün’ün de demeçlerinden mutsuz olduğu ortada. Bu nedenle sol tarafa da bir futbolcu takviyesı yapılmalı.
ORTA SAHA: G.Saray sezon başında orta saha konusunda ve ön liberoda sıkıntılar çekti. Bir türlü istikrarı yakalayamadı ancak son maçlarda İnamoto ve Ayhan’ın birbirine uyumu, zaman zaman bu bölgede Okan’ın oynatılması sarı-kırmızılı takımın orta saha direncini arttırdı. Eğer İnamoto, Ayhan ve Okan üçlüsüyle birlikte Cihan da bu bölgeye kaydırılırsa, daha mücadeleci, rakibe devamlı basan ve hem defansa hem de hücuma yardım eden bir orta saha oluşturulur.
HASAN’IN YERİ İLK 11
Kanatlarda ise Hasan Şaş’ın performansı ortada. Kesinlikle tartışması bu takımın ilk 11’ine girecek kalitede bir oyuncu. Yaptığı asistlerle bunu gösterdi. Sol kanatta ise Arda’nın şifresi çözüldüğü için bence forvet arkasına çekilmeli. Forvetin arkasında özgür oynatılırsa verimliliği kat kat artar ve G.Saray hücumda çok zenginleşir.
FORVET: Geçen sezon olduğu gibi G.Saray’ın en zengin bölgesi forveti. Hakan Şükür, Ümit Karan, Necati ve Hasan Kabze gibi oyuncuların kalitesi tartışılmaz. Ancak ilk yarıda yaşanan sakatlıklar G.Saray’ın hücum gücünün biraz zayıflamasına neden oldu ama bunun ikinci yarıda fazla yaşanmayacağını düşünüyorum. Ayrıca Necati’nin de tam olarak forvet değil ama kaleye dikine giden oyuncu özelliği nedeniyle forvet arkasında oynatılmasında yarar görüyorum.
Arda 8'ini ikiye katladı 
G.Saray’da Arda dışındaki gençler formayı unuttu. Yıldız futbolcu 25 maçta 2 bin 24 dakika oynarken 8 arkadaşı sadece bin 320 dakika şans bulabildi.
G.Saray'da Arda dışındaki gençler yine kulübe mahkumu oldu. İlk yarıda Süper Kupa finalinin yanısıra ligde 17, Avrupa’da 8, Fortis Türkiye Kupası’nda da 4 olmak üzere toplam 30 resmi maça çıkan sarı-kırmızılı takımda gençler adeta ’mum’gibi söndü. 30 Temmuz’da Beşiktaş, Süper Kupa finaliyle başlayan süreçte Arda 25 maça çıkıp 2 bin 24 dakika forma giyerken diğer 8 genç toplamda 31 maçta sadece bin 320 dakika oynayabildi. Yani Cimbom’da Arda, diğer 8 arkadaşının toplamından 704 dakika daha fazla forma şansı buldu.
Oysa ki Frankfurt’taki finalde Arda yedek beklerken Gerets, Mehmet Güven’e 90, Özgürcana 21, Aydın’a 13 dakika şans tanımıştı. Ancak Boleslav maçıyla şaha kalkan Arda, diğer arkadaşlarına fark attı. Gençler içerisinde Ferhat ligde 5, Avrupa’da 1 olmak üzere 6 maçta 412 dakika ile en çok şans bulan isim oldu.
Uğur Uçar, Kayseri’ye giderken Dardanel’den transfer edilen Mehmet Topal 7 maçta sadece 288 dakika şans bulabildi. Uğur Demirok 8 dakika ile en az forma giyen isimdi.
Taraftar Arda'ya hayran
Popüler taraftar sitesi galatasaray.com’un anketinde ilk yarının en beğenilen futbolcusu Arda seçildi. Genç yıldız bu sevgiye layık olmaya çalıştığını söyledi.
Yüzde 55 ile lider
Galatasaraylılar’ın Arda Turan sevgisi bitmek bilmiyor... Popüler taraftar sitesi galatasaray.com’un yaptığı ankette, “Sezonun ilk yarısında performansını en beğendiğiniz futbolcumuz hangisi?” sorusunu yanıtlayan 30 bini aşkın futbolsever, Arda’yı açık ara zirveye taşıdı. Yüzde 55’le 1. sırada yer alan Arda’yı, yüzde 15’le Ümit Karan, yüzde 11’le Saşa İliç, yüzde 8’le de Sabri takip etti. Hakan Şükür ise yüzde 2 ile oldukça gerilerde kaldı.
‘Şampiyon olacağız’
Genç yıldız taraftarların bu sevgisinin kendisine büyük gurur ve heyecan verdiğini söyledi. İkinci yarı öncesi çok iddialı olduğunu da dile getiren Arda, şunları kaydetti: “Taraftarların ilgisi çok güzel. Saha içinde onların verdiği destekle ayakta duruyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Onlara verilecek en büyük hediye şampiyonluktur. Biz de onları mutlu etmek istiyoruz. Fenerbahçe’yi geçip, zirveye ulaşacağımıza ve şampiyon olacağımıza gönülden inanıyorum.”