Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #67

KaRaYeL61 - avatarı
KaRaYeL61
Ziyaretçi
4 Ocak 2007       Mesaj #67
KaRaYeL61 - avatarı
Ziyaretçi
Yeni Yıla Girmek Kimsesiz

Her yerde yeniyıl süsleri ve herkeste yeni bir yılı karşılama telaşı vardı.Üşüyen elleriyle insanların tıka basa doluştugu bir yerin önüne yaklaştı.Büyük ve ışıltılı yazılarla yazılanı okumak istedi ama okuma yazması yoktu ,okula gitmeyi ne kadar istemişti halbuki.Ve kafenin hemen önüne iliştirdi üşümüş bedenini.
Yanından onu fark etmeden geçen kendi yaşında iki kız çocugunun konuşmasına kulak misafiri oldu birden.
"Ne yapıyorsun yılbaşında?"
"Bizimkilerle eglenmeye gideceğiz sanırım, tabi babamın bana alacagı yeniyıl hediyesini de merak ediyorum.."
.....
Konuşmalarını sürdürerek onun sadece kapısına sıgınabildiği kafeye daldılar hızla.

"Yeniyıl "dedi kendi kendine…Bu sene 9 yaşına girecekti.Ne yeni bir yaşa basmak ne de yeni bir yıla girmek birşey ifade ediyordu yüreğinde.Öyle silik bir anlamdı ki bunlar hatta anlamsızlıktı belki de."İyi de yılbaşında neden eglenilirdi ki "ve "ne yapardı diğerleri "diye geçirdi içinden.

Sokaklarda itilip kakılan çocuklugunun üşüyen ellerini ısıttı nefesiyle.Babasının hediye alacagını sölemişti o kız."Kendi ne isterdi?" diye geçirdi, vücuduna dagılan sogugun daldırdığı ,yüreği kadar küçük düşünde."Babam olsaydı "dedi "sadece babam olsaydı"...Düşünde küçük bir teneke sobada babasına sarılıp ısınırken hayal etti kendini.4-5 yaşlarını anımsadı sırf ısınmak için yaklaştıgı teneke sobada yaktıgı elinin yara izi acıdı,babasının yüzü geldi bir an gözünün önüne.Babasının hayalinde bir kaç dakika geçirebilmişti henüz.

"Hadi kalk buradan !"dedi sonra biri.Gözlerini araladı babasının hayalinde.Kendinden büyük bir bedenin itip kakmasıyla sarsıldı vücudu.Anlamıştı burada oturmasına bile izin yoktu.Kalkıp arkasından bagıran adamın sözlerinden kaçar gibi kalabalıga karıştı.

Yeni bir yer bulup sıgındı tekrar bir köşeye.İçi burulmuştu.
”Ben" dedi."Ben cennete gitmek istiyorum. Orada kuşlar, kelebekler, güzel renkli çiçekler mis gibi kokuyor. Orada elma, portakal, muz, kivi, her türlü meyve yemek istiyorum."Babası hep öyle anlatırdı cenneti çok harika biryer olmadıydı ki bırakıp onları cennete gitmişti."Benim bisikletim olmasını istiyorum. Güzel masallar okumak isterim. Oturup dinlenmek istiyorum. Orada güzelcene yatıp uyumak istiyorum. Kitaplar okumak istiyorum. Okulumu bitirirsem doktor olmak istiyorum. Hastaları iyi yapmak istiyorum"diye geçirdi ardından.Oysa kar yağmaya başlamıştı ve buz tutmuş elleri ve incinmiş ruhu üşüyordu.Kalabalıgın içinde yalnız bir beden olmaktı belki böylesi üşüme nedeni.

Tekrar yarasını öptü babasının anısını öper gibi..

Sonra ablasının satması için eline sıkıştırdıgı kekleri toparladı ve ayaga kalktı."Kek,taze kek?" sesi bile titriyordu artık.Yaşıtı çocukların yaklaştıgını fark etti,başını önüne egdi.Defalarca yaşadıgı utanma duygusu bir kez daha saplanmıştı yüreğine.Bir damla yaş akacak oldu gözlerinden.Sogugun etkisiyle akamadı ,dondu yüreğinin bir yerinde.Tekrar bagırmak istedi ,elindeki kekleri satmadan dönmemek umuduyla; sesi derine kaçtı, sesi sustu bir an.


Bir elindeki keklerine baktı bir kalabalıga.Düşleri kazındı keklerine.Gözleri bugulu, kalabalıgın yeni yıla girme telaşına karıştı ardından.Yeni bir yılın anlamını bilmeden,bilemeden..