Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
6 Ocak 2007       Mesaj #4
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

Nikotin bantlarına dikkat!

Ad:  3.JPG
Gösterim: 892
Boyut:  14.8 KB

Türkiye’de ve dünyada giderek yaygınlaşan sigara kullanımı, birçok hastalığın ve ölümlerin başlıca sebebi. Başta akciğer olmak üzere birçok kanser çeşidine, kalp krizine, diş eti hastalıklarına ve üst solunum yolları rahatsızlıklarına yol açıyor.

Bu zararlarından dolayı birçok hekim, hastalarını sigarayı bırakmaları konusunda cesaretlendirmeye çalışıyor. Nikotin bantları ise son yıllarda sigarayı bırakmada kullanılan tedavi yöntemleri içinde ön plana çıkıyor.

Sigaranın içerdiği 4 bine yakın zararlı madde içinde bağımlılık yapan nikotine olan fiziki ihtiyacı doyurmak için nikotin bantları kullanılıyor.
24 ve 16 saat salınımlı formları bulunan bu bantlar, sigarayı bırakmada tek başına yeterli değil. Kişinin psikolojik olarak da kendini hazırlaması gerekiyor.

Nikotin bantları reçetesiz satıldığı için kişiler kendi inisiyatifleriyle kullanabiliyor ancak beklediği gibi mucizevi sonuç alamayan hastalarda bantlara karşı olumsuz önyargı oluşabiliyor. Bu da tedaviyi ters etkiliyor. Yanlış ya da eksik bilgilendirme, hastayı ve tedaviyi zora sokuyor
Son düzenleyen Safi; 3 Aralık 2016 20:35