Arama

Köşe Yazısı ve Makaleler - Tek Mesaj #180

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #180
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İçinden ağaç geçen kafe: LİMON


Candan İstanbul’a gelmiş. Hem de LİMON’uyla beraber!

Anahtar kelimeleri sayıyorum: Bodrum, Gümüşlük, manzara, gün batımı, kahvaltı, lezzet fırtınası, Balon Rıza, Candan, açık hava oturma odası, envai çeşit reçel, mezelerin şahı, kral yolu..

Bir şeyler hatırladınız mı? İki yaz evvel ben yazmıştım, geçen yaz da Selahattin Duman yazdı. Hani “Bodrum’a gitmek için tek neden” dediğim, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel dediğim, kahvaltı konusunda Bozcaada’daki Rengigül Konukevi Özcan Hanım’la yarışabilecek tek yer dediğim harikulade yer!

İşte bu LİMON artık aynı zamanda İstanbul’da. Nerede? Rumelihisarı’nda. İskele Restoran’ın karşısında, Muamma Bar’ın üst katında. (Fıstık yeşili boyalı yer)

Henüz tabelası yok. Ona vakit bulamamış ama yakında olacak...

Bu sefer bahçede değil. Bu sefer güzel günler için balkon ve terası olan, soğuk günler için sevimli bir salonu olan bir bina katında.

Ama ne var? İçinde kocaman bir çınar var! Evet içinden ağaç geçen bir kafe bu sefer.. Ağacı kesmeyip etrafına yapmışlar binayı o nedenle yan masada kocaman bir çınar oturuyor.. Heh!

Tabelası yok ama onun dışında her şeyi tamam.

Bodrum’dan köylü peynirleri, yine Bodrum yaz domatesinden yapılmış domatesli biberli kekikli “daldırmaç” (bu lafı ben uydurdum. Ekmeği daldırdığın şey manasında..) Bodrum meyvelerinden yapılmış çeşit çeşit ev reçeli, Bodrum zeytinlerinden yapılmış iki çeşit yine evde yapma zeytin, ÖZ HAKİKİ ISPANAKLI KOL BÖREĞİ (evet varmış yapabilen), karmakarışık omlet, nefis İzmir tulum peyniri ve şimdi aklıma gelmeyen bir sürü şey.. Gelmiş yani hepsi Candan’ın peşinden Bodrum’lardan! Mis gibi kokuları ve lezzetleriyle...

Bu seferin bombası: Mandalina reçeli! Candan’ın Gümüşlük’te kendi eleceğiziyle topladığı mandalinalardan hem de. Fakat böyle bir şey ilk defa gördüm. Mandalinalar neredeyse bütün. Kocaman bombalar şeklinde geliyorlar tabak içinde!

Bir de “kiş” hadisesi var. Fransız böreği diye özetleyebileceğim nefisella şey. Onu kahvaltının sonuna doğru getiriyorlar o nedenle son bir yarım yumrukluk yer ayırın midenizde..

Durum budur! Pazartesi hariç her gün açık..