Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:24, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 29 Nisan 2024 - 04:24
Arama
MaviKaranlık Forum
Köşe Yazısı ve Makaleler
-
Tek Mesaj #180
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2007
Mesaj
#180
Ziyaretçi
İçinden ağaç geçen kafe: LİMON
Candan İstanbul’a gelmiş. Hem de LİMON’uyla beraber!
Anahtar kelimeleri sayıyorum: Bodrum, Gümüşlük, manzara, gün batımı, kahvaltı, lezzet fırtınası, Balon Rıza, Candan, açık hava oturma odası, envai çeşit reçel, mezelerin şahı, kral yolu..
Bir şeyler hatırladınız mı? İki yaz evvel ben yazmıştım, geçen yaz da Selahattin Duman yazdı. Hani “Bodrum’a gitmek için tek neden” dediğim, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel dediğim, kahvaltı konusunda Bozcaada’daki Rengigül Konukevi Özcan Hanım’la yarışabilecek tek yer dediğim harikulade yer!
İşte bu LİMON artık aynı zamanda İstanbul’da. Nerede? Rumelihisarı’nda. İskele Restoran’ın karşısında, Muamma Bar’ın üst katında. (Fıstık yeşili boyalı yer)
Henüz tabelası yok. Ona vakit bulamamış ama yakında olacak...
Bu sefer bahçede değil. Bu sefer güzel günler için balkon ve terası olan, soğuk günler için sevimli bir salonu olan bir bina katında.
Ama ne var? İçinde kocaman bir çınar var! Evet içinden ağaç geçen bir kafe bu sefer.. Ağacı kesmeyip etrafına yapmışlar binayı o nedenle yan masada kocaman bir çınar oturuyor.. Heh!
Tabelası yok ama onun dışında her şeyi tamam.
Bodrum’dan köylü peynirleri, yine Bodrum yaz domatesinden yapılmış domatesli biberli kekikli “daldırmaç” (bu lafı ben uydurdum. Ekmeği daldırdığın şey manasında..) Bodrum meyvelerinden yapılmış çeşit çeşit ev reçeli, Bodrum zeytinlerinden yapılmış iki çeşit yine evde yapma zeytin, ÖZ HAKİKİ ISPANAKLI KOL BÖREĞİ (evet varmış yapabilen), karmakarışık omlet, nefis İzmir tulum peyniri ve şimdi aklıma gelmeyen bir sürü şey.. Gelmiş yani hepsi Candan’ın peşinden Bodrum’lardan! Mis gibi kokuları ve lezzetleriyle...
Bu seferin bombası: Mandalina reçeli! Candan’ın Gümüşlük’te kendi eleceğiziyle topladığı mandalinalardan hem de. Fakat böyle bir şey ilk defa gördüm. Mandalinalar neredeyse bütün. Kocaman bombalar şeklinde geliyorlar tabak içinde!
Bir de “kiş” hadisesi var. Fransız böreği diye özetleyebileceğim nefisella şey. Onu kahvaltının sonuna doğru getiriyorlar o nedenle son bir yarım yumrukluk yer ayırın midenizde..
Durum budur! Pazartesi hariç her gün açık..
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 04:24
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...