Arama

Ayhan Sicimoğlu - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Parmaklarınız ile bileğinizi tutun…. İşte nabzınız ve içimizdeki ritm! “Ritm yoksa zaman yoktur, zaman yoksa zaten hiçbir şey yoktur…” Bunu Ayhan Sicimoğlu’na yıllar evvel Afrikalı bir “Master Drummer” söylemişti. Ritm, zaman, ahenk, kalp atışımız, yaşam… İşte bu zincir yıllar evvelden kendisini ritme bağladı.
İşte karşınızda Ayhan Sicimoğlu! Kolej yıllarından Tarsus Amerikan’ın sıkı davulcusu. Ritm, onu üniversite yıllarında İngiltere’de Miguel Serigides’e ve sonraları Londra’nın meşhur “White Funk” grubu ‘Kokomo” ile beraber çalmaya kadar götürdü. White Funk tecrübesi sonrası Türkiye’de şimdiki Mazhar Fuat Özkan ile beraber kurduğu “İpucu” grubunda “Heyecanlı” adlı parçasını yaptı.
Daha sonra, İtalya’da tanınmış davulcu Toni Esposito’dan aldığı bir teklif kendisini Roma’ya sürükledi ve iki sene “La Banda del Sole”, Bennato ve Pino Daniele beraber çalıştı. Müzik, yakasını 7 sene New York’ta da bırakmadı ve latin klüplerin, radyoların müdavimi oldu. Hatta downtown’da tanınmış hoca Johny Rodriguez Senior Workshop’ına katıldı ve bu sayede latin çevrelerde bir hayli dolaştı.
Boston’da Berklee School of Music World Percussion ve Kuzey California Humboltd State Üniversitesi’nde "Explorations in Afro-Cuban Dance and Percussion"a katıldı. İstanbul’da ise "Afro-Cuban Percussion Workshop" ile eğitmenlik yapmaktadır. Profosyonel grubu Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ile performanslara devam ediyor.
5 sene evvel Türkiye dönüşü Açık Radyo’nun matrak programı “Satmayan Plaklar” programına misafir olarak katılması kendisine radyoculuk kapılarını açtı. Ardından aynı radyoda “Latin Lover” ve Radyo Oxi-gen’de “LATINO TIME” programlarını yapmaya başladı.
Eylül 2006’da Doublemoon’dan çıkardığı ve “Koleksiyoncu Albümü” olarak nitelendirdiği “Friends&Family” albümünde Kolombiyalı Rodrigo Rodriguez, Kübalı trompetçi Amik Abdel Guerra Ling Long; Perulu Cesar Correa, Fahir Atakoğlu, Aydın Esen, Özkan Uğur, Uğur Yücel, Mirkelam ve kızı soprano Ayşe Sicimoğlu ile çalıştı. Ünlü DJ Claude Challe albümü “muhteşem bir latin füzyon” olarak nitelendirdi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.