Arama

Dance Of Karadeniz - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Ocak 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
DANCE of KARADENİZ


MU940567UH476 250



Tam Anlamıyla Bir DJ Ürünü !!!

Karadeniz müziğinin vazgeçilmez öğeleri olan kemençe ve tulumu hiç böyle dinlemediniz.

Albüm techno , house , trance , ve club müzigi eşliğiinde bambaşka bir renge bürünerek karşımıza çıkıyor. Karadeniz müziğini Avrupa normlarına taşıyan albüm piyasaya çıkar çıkmaz çok büyük ses getirdi, gerek dans grubu gerekse Karadeniz müziğinin ulaştığı bu enteresan boyut bu ilgiyi fazlasıyla hakkediyor diyebiliriz.

İçinde oldskoll hiphop renkleride taşıyan albüm tam bir DJ ürünü… Efektler, scratcler hepsi ama hepsi Karadeniz müziğiyle mükemmel bir uyum içinde. Arada Davut Güloğlu'nun vokallerini de albümde duymak mümkün.

Dünya müziğine baktığımızda dev isimlerin arkasında aranje ve altyapı söz konusu olduğunda sadece DJ'leri görüyoruz. Madonna, Michael Jackson gibi ünlüler DJ'lerin halkın nabzı üzerindeki etkisini çoktan anlamış durumdalar . İşte bu projede de bu mantıktan yola çıkılarak harekete geçildi. Halka ulaşmanın en kestirme yolunun DJ'ler olduğunu anlayan ünlü yapımcı Sn. Şahin Özer , Dance of Karadeniz için bir DJ ile çalıştı ve 12 yıllık club deneyimi altyapılara bu şekilde yansıdı. Altyapılar tamamı ile DJ Ergün'e ait ve gerçektende çok güzel harmanlanmış, ayni zamanda tamamı bayanlardan oluşan 30 kişilik dans grubuyla da oldukça dikkat çekiyor. Bütün televizyon kanallarında boy gösteren Dance of Karadeniz dans ekibi çıkacağı turnelerle de yurt dışında da Karadeniz müziğini dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Albümün başka bir özelliği ise kemençe ve tulumu bayanların çalıyor olması.

Projedeki şarkılar yurt dışında da büyük ilgi görüyor . Almanya “ Radyo Metropolitan ” ve Radyo Multiculti ” playlistinde sürekli bulundurduğu şarkıların dış dünyaya bu şekilde açılması bizi gururlandırıyor, ayrıca dünya “ ethnic ” müziğinin sergileniği compulation'larda da kendine yer bulan Dance of Karadeniz şarkıları klasik olmaya aday gibi görünüyor.