"Sonuna kadar bu camiadayız"
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Antalya'da düzenlenen 44. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nin ''Spor medyasının geleceği'' konulu bölümüne katıldı.
Özkök, eskiden büyük gazeteci olmak için siyaset yazmak gerektiğini, ancak günümüzde artık bunun değiştiğini belirterek, ''Zaman içinde hiyerarşi değişmeye başladı. Spor, bundan 10 yıl öncesine oranla hayatımızda daha önemli bir yere sahip. Dünyada futbol rönesansı yaşanıyor. Spor hayatımıza sadece renk katan bir şey değil'' dedi.
Seminerde konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise, spor camiasından ölene kadar çekilmeyeceğini söyledi.
Canaydın, seminerde bir yazarın, Galatasaray'a ve kendisine yönelik ağır eleştiriler yaptığını ifade ederek, ''Bütün spor camiasında seviliyorum. Ama ciddi bir köşe yazarı devamlı vuruyor. Kendisi de 25 senelik arkadaşım. Ama ne kadar daha dayanabilir başka insanlar. Amatörce bu işi yapan, sporun, ailenin içine giren sizlere en iyi malzeme olan, her zaman yakın olan insanları da kaçırırsak, tribünlerimizin boşaldığı gibi Türk sporunun ve futbolunun iliklerinin de boşalacağı kanaatindeyim. Hiç kimsenin cevap vermesini beklemiyorum. Kendim de cevap vermiyorum. Sabırla bu tip kalemlerin süngülerinin ucunun kırılmasını bekliyorum. Fakat kırılmayabilir. İnat ettikleri müddetce, ben de sizlerle beraber sonuna kadar inat edeceğim. Ben bir çok gazeteyi ziyaret ediyorum. Her türlü, her kulübe mensup muhabirle sohbet ediyorum. Bilmeden yapılan hatalar varsa, gönül almaya çalışıyorum. Önce mesleğiniz, meslek haysiyetiniz diyorum. Herkesin onurla bu savaşı yapmasını, ders verir gibi özür dileyerek anlatmaya çalışıyorum" dedi.
Futbolda kritik bir dönem geçirdiklerini vurgulayan Özhan Canaydın, şöyle konuştu:
"Önemli günler yaşıyoruz. Kendimi feda ederek büyük çabalar harcıyorum. Bu işte yaranmak çok zor. Ama futbolun kritik bir dönemini geçiriyoruz. Eğer bu kadar senelik tecrübem ve sporculuğum olmasa, inanın kol kola gezen insanlar bulunduğumuz mahallede birbirine yumruk atar hale gelecek. Ben sabırla ağabeylik yapıyorum. Özhan Ağabey tabirini seviyorum. Ağabey olmaya çalışıyorum. Dikkatle takip ediyorum, spor, basında ön plana çıkıyor. Ama gerilemeye başladığını da hissediyorum. Tarafsız insanlar beni gördükleri zaman, "Başkan ne işin var senin bunun içinde?" demeye başladılar ve şimdi korkuyorum. Kendimden değil. Biz seçiliriz; sandalyeler devamlı değil, çeker gideriz. Ama spor camiasının içinden ölene kadar çekilmeyiz."