Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #472

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Ocak 2007       Mesaj #472
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Uçan Kuş'a ihtiyati tedbir koydurdu
aydindogan
spacer
Aydın Doğan, Can Tanrıyar ve ekibinin hazırladığı "Uçankuş" sitesi için "ticari itibarını zedelediği" gerekçesiyle ihtiyati tedbir kararı aldırdı
spacer
İhtiyati tedbiri Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayın Holding A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş:, Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş., Eko TV Televizyon ve Yayıncılık A.Ş. adına avukat Şehnaz Yüzer talep etti.

Başvuruda www.ucankus.com'da yayınlanan "Flaş!...Flaş!...Flaş!... Medya dünyasında 'gizli saklı' bir kıyamet kopuyor. Doğan Grubu'nun Medya Organları Kapış Kapış Satılacak mı? Hangi Kanal, hangi gazete kaç para ediyor? Doğan Grubu, yatırımcıların şimdiden iştahını kabartmış durumda! Doğan Grubu, 'masalarda' adeta paylaşılıyor... gibi ifadelerle davacıların mali durumları hakkında gerçek dışı ve kasıtlı iddialarda bulunulduğu belirtildi.

Başvuruda bu yayınların amacının halka açık şirketlerin değerini düşürmek, panik havası yaratarak davacıların kamuoyunda sahip oldukları saygınlığı ve ticari itibarı zedelemek olduğu iddia edildi.

Talebi görüşen Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Uçankuş isimli internet sitesinin Aydın Doğan ve davacı şirketleri hakkındaki aleyhte yayınlarının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdi.

Kararın gerekçesi olarak haklarında yayın yapılan şirketlerden bazılarının İMKB'de işlem gören halka açık şirketler olması ve bunun sonucunda da haksız rekabete neden olunabileceği gösterildi.