Arama

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
11 Ocak 2007       Mesaj #72
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Dhorasoo kaçıyor!

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray transferi ağırdan alıyor. Fransa'nın PSG takımından Eylül ayında kovulan 33 ayındaki tecrübeli futbolcu Vikash Dhorasoo için üç İngiltere Premier League ekibinin devreye girdiği belirtildi.
Geçtiğimiz hafta Galatasaray ve Livorno'nun Dhorasso'nun menajeriyle görüşmesinin ardından şimdi de Hint asıllı Fransız futbolcuya talip olan kulüpler Bolton Wanderers, Portsmouth, Middlesbrough. Özellikle bu ekiplerden Harry Redknapp'ın çalıştırdığı Portsmouth'un ara transferde Dharosso'yu kadrosuna katmak için seferberlik ilan ettiği açıklandı.

GS Store'da yeni uygulama!

Galatasaray'ın lisanslı ürünlerini pazarlayan GS Store'da Cimbo Minik Aslan Paketi uygulaması başladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, minik taraftarlar için hazırlanan Cimbo Minik Aslan Paketi'nde, 1'er adet sweat-shirt, t-shirt, anahtarlık ve şapkanın bulunduğu bildirildi.
Taraftarların, perakende değeri 81.50 YTL olan bu ürünleri 35 YTL'ye alabileceği kaydedildi.

Haznedaroğlu tartışması!

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısı yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının sürprizi, daha önce istifa eden kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, yönetim kurulu masasında oturması oldu. Bazı üyelerin, konuşmaları sırasında Haznedaroğlu'na ''Yönetim kurulu masasında oturmasının, istifasını geri aldığı anlamına mı geldiğini'' sormaları üzerine, Haznedaroğlu söz alarak duruma açıklık getirdi. Daha önce 2. başkanlık görevinin yönetimde kabul ediliş şekli konusunda hemfikir olmadığı için istifa ettiğini belirten Haznedaroğlu, şunları söyledi:
''Ancak sayın başkanım istifamı yürürlüğe koymadı, yönetim kurulunda da gündeme gelmedi. İstifa tek taraflı bir müessesedir. Başkanımızla dostluğumuz var. Sürekli bana bu konuyu konuşmak istediğini söylerdi ama olmadı. İki gün önce bu konu için bir araya geldik. Bana, Galatasaray'da çok iyi şeyler yapılacağını, Seyrantepe, Riva projelerinden bahsetti. Sportif olarak da şampiyon olacağımızı söyledi. (Bu güzelliklerin içinde senin de olmanı istiyorum) dedi. Baktı ki olmuyor, (1 senemiz var. Senden 1 sene daha bizimle olmanı istiyorum) dedi ve bu konuda bir şey söyleyemedim. Eve gittim düşündüm. Sonra da eleştiriler olsa da kabul edip, gelip buraya oturdum.''
Haznedaroğlu, başkan Canaydın'ın ısrarı sonucu istifasını geri aldığını ve görevinin başında olduğunu kaydetti.

-BAŞKAN CANAYDIN'A ELEŞTİRİLER-

Divan kurulu toplantısında Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, üyeler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.
Toplantıya Başkan Canaydın katılmazken, yönetim kurulu adına Cengiz Özyalçın, Atilla Kınay ve istifasını geri alan Semih Haznedaroğlu toplantıda yer aldı.
Divan kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu, Canaydın'ın başkanlık döneminde Galatasaray'ın istikrarı yakalayamadığını ve tek adamlığa gidildiğini söyledi.
Seyrantepe projesi için başkan Canaydın'ın aralık sonu veya ocak başında temel atılacağını söylediğini hatırlatan Büyükeroğlu, bunun da henüz gerçekleşmediğini kaydetti.
Bunun üzerine eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu'nun espri yaparak, ''Ama sene söylememişti'' demesi gülüşmelere neden oldu.
Büyükeroğlu, Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığı konusunda da, ''Bir kulübün asbaşkanı çıkıp, (Canaydın kişisel çıkarları uğruna kulüplere ihanet etti) diyor. Bunu üzüntüyle karşıladım. Kimse Galatasaray kulübü başkanı için böyle konuşamaz'' dedi.

-YARSUVAT'IN ELEŞTİRİLERİ-

Divan Kurulu üyesi Duygun Yarsuvat ise Özhan Canaydın'ın başkanı olduğu Kulüpler Birliği'nin dağılma noktasına getirdiğini söyledi.
Federasyonu seçime götürmek için toplanan imzalarla ilgili olarak bir gazetede, ''Galatasaray'da imza krizi'' haberinin çıktığını anlatan Yarsuvat, ''Niye imza için zorluyorsunuz? Bir nedeni mi var? Riva'da ruhsatın geri alınacağı mı söylendi? Seyrantepe'de imzaların henüz tamamlanmadığı mı söylendi? Bunu başkanın çıkıp açıklaması lazım'' diye konuştu.
Yarsuvat, Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığı için, ''Biz Kulüpler Birliği başkanlığını niye aldık? Belki bir misyonla dağılsın diye başkan olduk'' yorumunu yaptı.
Bazı üyeler de Canaydın döneminde kulübün iyi yönetilmediğini, taraftar sayısında düşüş yaşandığını kaydetti.
Eski yöneticilerden Ergun Gürsoy da, yeni dönemde görev almamasıyla ilgili bir üyenin konuşması üzerine söz alarak, ''Ben Canaydın'a rahatsızlığımı, mutlu olmadığımı ilettim ve yeni dönemde görev almak istemediğimi söyledim. Son çalışma dönemimden çok zevk almadım. Bu nedenle yönetime girmek istemedim'' dedi.

-ÖZYALÇIN'IN AÇIKLAMASI-

Yönetim kurulu adına eleştirileri yanıtlayan Cengiz Özyalçın ise Başkan Özhan Canaydın'ın toplantıda bulunmadığını, onunla ilgili eleştirilere kendisinin yanıt vermeyeceğini söyledi.
Taraftar sayısındaki azalışa değinen Özyalçın, Almanya'da iki anket yapıldığını ve Galatasaray taraftarlarının yüzde 45 ile başı çektiğini ifade etti.
Bu arada, kulüp üyeliğinde 30 yılını doldurup Divan Kurulu üyeliğine hak eden isimlere de üyelik beratları verildi.

Ergün'den samimi itiraflar!

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği ''44. Yıl Sporun Zirvesi'' Semineri'nin 2. gününde ''Hepimiz Aynı Yere Birlikte Bakabiliyor muyuz?'' konulu oturum yapıldı. Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım, Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milli futbolcu Ergun Penbe'nin konuşmacı olarak katıldığı oturumda, ilk söz Beşiktaş ile oynayacakları Efes Cup maçı için milli futbolcu Ergun Penbe'ye verildi.
''Bir çok kişinin hayal ettiği bir yerdeyim"
Türkiye'nin en büyük camialarından birisinde futbol oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ergun, ''Bir çok kişinin hayal ettiği bir yerdeyim. Dünyaya bir kere daha gelsem yine futbolun içinde olmak isterdim'' dedi. Bir çok insanın spor yapmak için para verdiğini, ancak kendisinin çok sevdiği futbolu oynarken bu iş için para aldığını ifade eden Ergun, ''10 yaşından beri futbol oynuyorum. Türkiye'nin en büyük camialarından birisindeyim ve bununla gurur duyuyorum'' diye konuştu.
Futbolda pek heyecanlanmadığını, lise sınavlarında daha çok heyecanlandığını belirten milli futbolcu, ''Çok heyecanlandığım bir maç hatırlamıyorum'' dedi.Ergun Penbe, konuşmasını tamamladıktan sonra Galatasaray kampına dönmek üzere oturumdan ayrıldı.
"Dezavantaj yaşıyoruz"
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da yaptığı konuşmada, Anadolu'nun aynı şehrinde 2 süper lig takımı olmasının dezavantajını yaşadıklarını söyledi. Sağlam, Kayseri'nin bir süper lig şehri olduğunu, her hafta bir maç oynandığını belirterek, ''2 takımın oynamasının güzelliklerinin yanında dezavantajları da var. Ekonomi çok önemli. Kayseri'de 2 süper lig takımının olması beraberinde zorlukları da getiriyor. Kayseri Erciyesspor'un daha yeni süper lig takımı olması nedeniyle şehir kaynakları daha çok oraya gidiyor. Biz Kayserispor olarak daha az destek görüyoruz. Aksi taktirde ilk 3'e oynayabilirdik'' diye konuştu. Kısıtlı imkanlarla da olsa bugün herkesin taktirini alan bir takım olmayı başardıklarını ifade eden Sağlam, ''Sadece parayla olmadığını gösterdik. Bu sene ligi ilk 5 içinde bitirdikten sonra gelecek sezon hedef yükseltmek zorundayız. Türk futboluna damgamızı vurmanın mücadelesini sürdüreceğiz'' dedi.
''Bütün mesele fark yaratmaktır''
Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu da yapılan işin önemini bilmenin ve fark yaratmanın önemine değindiği konuşmasında ''Bütün mesele fark yaratmaktır'' dedi. Bir çok kişinin aynı işi yaptığını, fakat bazılarının sivrildiğini ve mükafatlandırıldığını belirten Çubukçu, ''Bütün mesele fark yaratmak. Ligde yarış başladığı zaman da fark yaratarak yarışı önde bitirmek çok önemli'' dedi. Vestel Manisaspor'un çok yeni bir takım olduğunu ifade eden Çubukçu, ''Hedefimiz lige renk getirmekti. Şu anda bulunduğumuz noktada memnunuz,ancak başarıyı tam yakaladığımız sırada bir takım nedenlerden dolayı sürdüremedik. Devre arasını iyi değerlendirerek, takviyeler yaparak, Türkiye'ye iyi manzaralar yaratmaya çalışacağız. Biz asla fair-play'den ödün vermedik ve vermeyeceğiz. Amacımız gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmektir'' diye konuştu.
"Merhaba demeden kararımı eleştiriyorlar''
FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım ise yaptığı konuşmada futbolcuların da bir çok hatalar yaptığını, hakemlerin de hata yapmasının normal olduğunu söyledi.Başarısızlık anında en büyük baskıyı kendi çevresinden gördüğünü ifade eden Yıldırım, ''Ben sahaya hata yapmak için değil, başarılı olmak için çıkıyorum. Başarılı olduğum sürece bu olayın içinde yer alabilirim. Başarısız olduğum zaman kendi çevremden büyük bir baskı görüyorum. Çalıştığım yerdeki insanlar merhaba demeden kararımı eleştiriyorlar'' diye konuştu.

Sonu heyecanlıydı: 7-6

Efes Pilsen Cup 6'nın üçüncülük maçında Beşiktaş ve Galatasaray Wow Futbol Center Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 2007'nin ilk derbisinde 90 dakika boyunca falza pozisyonun üretilmediği maçta gülen taraf penaltı atışları sonucu 7-6'lık skor ile Beşiktaş oldu ve turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Karşılaşmanın en heyecanlı kısmı penaltı atışlarıydı. İki ekibin file bekçisi de çıkardıkları penaltı atışları ile devleşti.
Nobre bitti derken sahneye çıktı

Arda'nın etkili performansı ile yıldızlaştığı maçta Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren getiren gol 9. dakikada Ümit Karan'dan gelirken, oyuna ikinci yarıda giren Nobre 90+1'de attığı kafa golü ile Beşiktaş'a hayat öpücü verdi: 1-1

Bu skorun ardından penaltı atışlarına geçildi.

ATILAN PENALTILAR: Burak, İbrahim Akın, Nobre, Serdar Kurtuluş, Baki, Mehmet Sedef (Beşiktaş), Özgürcan, Aydın, Okan, Mehmet Güven, Emre Aşık, Tolga (Galatasaray)
KAÇAN PENALTILAR: Bobo, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ümit Karan, Mehmet Güven, Ferhat (Galatasaray)

Penaltı atışlarında 4-4'lük skor ile eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi ve son olarak Ferhat'ın penaltıyı kaçırmasıyla Beşiktaş turnuvada üçüncülüğe uzanan takım oldu.
Yeniler sahada...

Zaman zaman Beşiktaşlı ve Galatasaraylı futbolcuların sert tartışmalarına sahne olan maçta iki teknik adam Tigana ve Eric Gerets diğer maçlara oranla yedek ağırlıklı ve gençlerden kurulu bir ilk 11 sahaya sürdüler. Galatasaray'ın maç kadrosunda hiçbir yabancı futbolcusu bulunmazken, Beşiktaş'ın 11'inde çoğu isim yeniydi.
Geçtiğimiz yıl kupanın sahibi penaltı atışlarıyla belirlenmişti...

Efes Pilsen Cup'ta geçen yıl Beşiktaş Galatasaray'ı finalde penaltı atışlarıyla mağlup edip kupaya uzanmıştı. Beşiktaş ekip galibiyetle birlikte geçtiğimiz yıl gibi yine G.Saray'ı penaltı atışlarıyla safdışı bırakmış oldu. Turnuvada final mücadelesi yarın Werder Bremen ve Feyenoord takımları arasında oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada ceza sahası sol çaprazından Arda'nın ortasında müsait durumdaki Ümit Karan, topu diziyle yumuşatarak, düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı, sol köşeden ağlarla buluşturdu. 0-1
20. dakikada Beşiktaş, ceza sahası dışından serbest atış kazandı. Atışı kullanan Burak'ın sert vuruşunda kaleci Aykut, topu yumruklarıyla kornere çeldi.
35. dakikada topla ceza sahasına giren Bobo'nun sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı.
45+1'de topla ceza sahasına giren Hasan Kabze'nin sol çaprazdan vuruşunda top, yan ağlarda kaldı.

69. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı ceza sahası arka direkte Bobo, kafayla indirdi. Kaleci Aykut, çıkarak İbrahim Toraman'dan önce 2 hamlede topu kontrol etti.
72. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünden Sabri'nin sert vuruşunda yerden seken topu, kaleci Murat Şahin kontrol etti.
73. dakikada ceza sahası dışından Mehmet Güven'in sert vuruşunda kaleci Murat Şahin, uzanarak topu son anda kornere çeldi.
75. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası ön direkte Bobo'nun kafa vuruşunu arka direkte Sabri, köşeden uzaklaştırdı.
76. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ümit Karan'ın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.
77. dakikada ceza sahasında Baki'nin pasında sol çaprazdan Gökhan Zan'ın sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.
83. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Gökhan Zan'ın uzaklaştırmak istediği top, Arda'nın önünde kaldı. Topu kontrol eden Arda'nın sağ çaprazdan vuruşunda Gökhan Zan'dan seken topu, kaleci Murat Şahin kontrol etti.
90+1'de Beşiktaş, sağ kanattan serbest atış kazandı. Atışı kullanan Burak'ın ceza sahasına ortasında iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 1-1
90+3'te sağ kanattan Burak'ın ceza sahasına ortasında topu kontrol eden İbrahim Akın'ın sert vuruşunda top, Tolga'dan döndü. Ceza sahasında boşta kalan topu, Galatasaray defansı uzaklaştırdı.
STAT: WOW Futbol Center
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serdar Akçer, Okan Kılıççı
BEŞİKTAŞ: Murat Şahin, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Ali Tandoğan, Mehmet Sedef, Burak, Fahri (Baki dk. 72), Serdar Kurtuluş, Aydın Karabulut (İbrahim Akın dk. 46), Delgado (Nobre dk. 64), Bobo
YEDEKLER: Ramazan, Emre Özkan, Serdar Özkan, Gökhan Güleç
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
GALATASARAY: Aykut, Cihan, Emre Aşık, Ferhat, Tolga, Ayhan (Okan dk. 89 ?), Mehmet Güven, Sabri, Arda (Özgürcan dk. 84), Hasan Kabze (Aydın Yılmaz dk. 80), Ümit Karan
YEDEKLER: Fevzi, Orhan Ak, Oğuz, Ergün
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOLLER: Ümit Karan (dk. 9), Nobre (dk. 90+1)
SARI KARTLAR: Fahri (Beşiktaş), Arda, Tolga, Emre Aşık (Galatasaray)

Özgürcan ve Oğuz kiralanıyor

Galatasaray'ın genç oyuncuları Özgürcan ve Oğuz'a yol gözüktü. Sarı-kırmızılı kulübün yönetimi, bu 2 genç oyuncusunu 1.5 yıllığına Vestel Manisaspor'a kiralayacak. Konuyla ilgili olarak Vestel Manisaspor ile Galatasaray kulüpleri yönetimlerinin anlaşmaya vardıkları, şimdi de futbolcularla görüşülerek bir karara varılacağı kaydedildi.

İlginç değişiklikler!

Galatasaray ve Beşiktaş, 2007 yılının ilk derbisinde ''Efes Pilsen Cup 6'' Turnuvası'nda karşı karşıya geldi. Antalya'da Kundu'da yapılan turnuvada, ilk maçlarını yitiren 2 takım, 3.lük maçında karşılaştı.
-GERETS, İLK 11'İ TAMAMIYLA DEĞİŞTİRDİ-
Turnuvada dün Hollanda'nın Feyenoord Rotterdam takımıyla karşılaşan Galatasaray, bugün Beşiktaş karşısına tamamıyla farklı bir 11 ile çıktı.
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, dünkü maçta ilk 11'de oynayan futbolculardan Orhan Ak dışındakileri Beşiktaş maçının kadrosuna almazken, Orhan da yedek soyundu. Sarı-kırmızılılar, derbi maçta yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.
Bu arada dünkü maçta sakatlanan Bilal Aziz'in bugün MR'ı çekildi. Bilal'in, önemli bir sakatlığı olmadığı öğrenildi.
-TIGANA, İBRAHİM TORAMAN VE FAHRİ'Yİ DEĞİŞTİRMEDİ-
Turnuvada önceki gün SV Werder Bremen'e 4-0 yenilen Beşiktaş'ta da, teknik direktör Jean Tigana, İbrahim Toraman ve Fahri dışında derbi maçta farklı bir 11 sahaya çıkardı.
Siyah-beyazlılarda, SV Werder Bremen maçında ilk 11'de oynayan İbrahim Toraman ve Fahri, Galatasaray maçında da ilk 11'de forma giyerlerken, diğer futbolculardan Baki, Nobre, İbrahim Akın ve Gökhan Güleç derbi maçta yedek soyundu.
-GÖKHAN ZAN VE DELGADO, İLK 11'DE-
Beşiktaş'ta, sakatlıktan yeni kurtulan ve takımla çalışmalara kademeli olarak başlayan Delgado ile Gökhan Zan, derbi maçta ilk 11'de oynadı.
Daha önce turnuvada oynamayacağı açıklanan 2 oyuncuyu Tigana, sürpriz bir biçimde Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Bilet fiyatları ilgiyi azalttı

Turnuvada 3.lük maçı Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılınca, bilet fiyatları da artırıldı. Daha önce 10 ve 20 YTL olarak açıklanan bilet fiyatları, derbi maçta 50 YTL'ye çıkarıldı.
Bilet fiyatları artırılınca derbi maça beklenen ilgi olmazken, tribünler boş kaldı.
Galatasaray ile Feyenoord Rotterdam arasında dün yapılan maçta tribünler tamamıyla dolarken, bugün derbi maçta kale arkası tribünlerinde bir tek taraftar bile bile yoktu.
Diğer tribün de tamamıyla dolmazken, 2 bin 500 kişilik sahada karşılaşmayı yaklaşık 600 kişi izledi.
Öte yandan karşılaşmaya 440 Türk, 32 yabancı basın mensubunun akredite yaptırdığı bildirildi. Basın tribününde de boşluklar göze çarptı.
-İKİ TAKIM TARAFTARI DA AYNI TRİBÜNDE-
Karşılaşmayı iki takım taraftarı aynı tribünde izledi. Tribünde iki takım taraftarı arasında yalnızca 2 sıra jandarma yer alırken, taraftarlar centilmence karşılaşmayı beraber izlediler.
Bu arada jandarma, karşılaşma öncesinde güvenlik önlemleri aldı. Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçın Antalya'da jandarma bölgesinde yapılan ilk derbi olduğu bildirildi.
-EUROSPORT VE EL CEZİRE SPORTS NAKLEN YAYINLADI-
Organizasyon komitesi, karşılaşmanın Eurosport ve El Cezire Sports'dan naklen yayınlandığını kaydetti.
Karşılaşmanın yurtdışında 100'den fazla ülkede naklen yayınlandığı bildirildi.

Hamit Altntop için son iki gün!

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets’in ısrarla transfer edilmesini istediği Hamit Altıntop transferinde son viraja girildi. Türkiye gazetesinin 11 Ocak perşembe günkü sayısında Sarı-Kırmızılı kulübün yöneticileri, Schalke forması giyen milli futbolcuya son tekliflerini iletip, düşünmesi için cumartesi gününe kadar süre tanıdığı öne sürüldü.
Sarı-Kırmızılılar, daha önce yaptıkları görüşmede Hamit’e bir milyon 600 bin euro teklif etmişti. Son yapılan pazarlıkta 100 bin euro zam yapan Galatasaraylılar, rakamı bir milyon 700 bin euroya kadar çıkardı. Schalke’den yıllık 700 bin euro alan Hamit, Galatasaray’ın son teklifini kabul ederse Adnan Sezgin, Almanya’ya gidecek ve transfere noktayı koyacak.
Galatasaray’a yakınlığı ile tanınan Schalke Başkanı Gerhard Rehberg’in de Hamit’in Cim Bom’a gelmeyi kabul etmesi durumunda zorluk çıkartmayacağı bildirildi. Bu arada geçen sezon Arda’yı Türk futboluna kazandıran Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Vestel Manisa, Galatasaray’ın genç yetenekleri Özgürcan ile Oğuz’u kiraladı. Ege temsilcisinin kadrosuna katmak istediği Aydın ve Ferhat’ın kiralık işlemlerinin de bugün sona ermesi bekleniyor.

Az kalsın kıyamet kopuyordu!

Sakin başlayan Antalya’daki derbi, ikinci yarıda olaylara sahne oldu. Önce Tolga-Bobo ikilisi, ardından da Emre Aşık-Nobre saha içinde kapıştı.
Fitil 70’te ateşlendi
Antalya’da düzenlenen Efes Cup’ın üçüncülük maçında Galatasaray ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getiren maçı, sakin bir havada başladı. Ancak ilerleyen dakikalarda, klasik bir derbi havasına bürünen mücadelede, iki takım futbolcularının birbirlerine karşı yaptığı sert müdahaleler ve bunlara gösterilen tepkiler ortamı bir anda gerdi. Önce 70. dakikada Tolga’nın Beşiktaş’ın Brezilyalı forveti Bobo’ya yatarak girmesi sonrası saha karıştı.
7 dakika sonra yeniden
Birbirlerinin üzerine yürüyen ve sözlü sataşmalara kadar varan itiş-kakış, diğer futbolcuların araya girmesi ve Bobo ile Tolga’yı sakinleştirmesi ile ucuz atlatıldı. Sonuçta Galatasaraylı futbolcu sarı kart gördü. Daha sonra ise 77. dakikada bu kez Emre Aşık Nobre’ye sert girdi. İki futbolcu, 7 dakika öncesinde olduğu gibi birbirinin üzerine yürüdü. Neyse ki aklı selim hakim çıktı ve sahadaki diğer oyuncular, derbinin tatsız bitmesine engel oldu.

Hakan Balta atağı!

Ankaraspor'un Brezilyalı sol beki Wederson'u transfer edemeyen Galatasaray, bu kez Vestel Manisaspor'un başarılı savunma oyuncusu Hakan Balta'yı resmen istedi.
Defansın soluna bir oyuncu transferi yapmak isteyen ve ilk olarak Ankaraspor'un kapısını çalan Galatasaray, Wederson'un transferi için başkent ekibiyle anlaşma sağlayamamıştı. Sarı-kırmızılılar bunun üzerine rotasını Vestel Manisaspor'un başarılı sol beki Hakan Balta'ya çevirdi. Teknik Direktör Eric Gerets'in özellikle savunmanın soluna bir transfer istemesi üzerine Galatasaray, Hakan Balta'nın transferi için resmi teklifi yaptı.
Vestel Manisapor'un da Hakan Balta'nın transferine karşılık 2.5 milyon Euro ve Ferhat ile Aydın'ı 1.5 yıllığına kiralık olarak istediği öğrenildi.
Hakan Balta'nın yüksek maliyeti nedeniyle transferi sonuçlandıramayan Galatasaray'ın ilerleyen günlerde yeni bir teklifle Ege temsilcisinin kapısını çalması bekleniyor.

G.Saray'da kuzu çevirmeli veda!

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampında sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanla sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin bu sabah Titanic Futbol Sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı antrenmana, hafif sakatlıkları bulunan Arda ile denenmek için getirilen gurbetçi futbolcu Bilal katılmadı.

14 Ocak Pazar günü Antalya kampını tamamlayarak İstanbul'a gidecek olan Galatasaray'ın yarın öğlen saatlerinde kamp yaptıkları Concorde Otelin bahçesinde, kuzu çevirme yapılacağı belirtildi.
Sarı-kırmızılı futbolcular idmanda kısa bir ısınmanın ardından yaklaşık 1 saat koşu yaptı. Daha sonra dün gece Efes Pilsen Cup'ta Beşiktaş ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen oyuncular dışındaki futbolcular dar alanda pas ve top kapma idmanının ardından 5'er kişilik 2 takım halinde yarı sahanın yarısında çift kale taktik maçı yaptı. Antrenman sırasında sert bir topun isabet etmesi üzerine Ergün'ün burnu kanadı. Tecrübeli futbolcu yapılan tedavinin ardından çalışmayı bıraktı.

-TRANSFER ÇALIŞMALARI-

Vestel Manisaspor'a 1.5 yıllığına kiralık olarak verilen Oğuz Sabankay'ın yeni takımıyla bugün ilk antrenmanına çıktığı bildirildi.
Ege kulübünün kiralamak istediği diğer genç futbolcu Özgürcan Özcan'ın menajerinin Antalya'ya geleceği ve bu transferin bugün netlik kazanacağı öğrenildi.
Denenmek için Almanya'dan getirilen Bilal Aziz'in takımda kalıp, kalmayacağının da bugün belli olacağı bildirildi. Galatasray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Bilal'in kesin durumunun öğleden sonra teknik heyetle yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacağını söyledi.

Futbolcuların tempo isyanı

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampında sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanla sürdürürken, Efes Cup Turnuvası'nda da 2 maç üst üste gelince futbolcular isyan etti. Antrenman öncesi Gerets ile konuşan takım kaptanları, hiç olmazsa akşam antrenmanının iptal edilmesini istediler. Belçikalı teknik adam ise duruma bakıp buna karar vereceğini söyledi.
Sarı-kırmızılı ekibin bu sabah Titanic Futbol Sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı antrenmana, hafif sakatlıkları bulunan Arda ile denenmek için getirilen gurbetçi futbolcu Bilal katılmadı.Sarı-kırmızılı futbolcular idmanda kısa bir ısınmanın ardından yaklaşık 1 saat koşu yaptı. Daha sonra dün gece Efes Pilsen Cup'ta Beşiktaş ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen oyuncular dışındaki futbolcular dar alanda pas ve top kapma idmanının ardından 5'er kişilik 2 takım halinde yarı sahanın yarısında çift kale taktik maçı yaptı. Antrenman sırasında sert bir topun isabet etmesi üzerine Ergün'ün burnu kanadı. Tecrübeli futbolcu yapılan tedavinin ardından çalışmayı bıraktı.
Manisa yolcuları da antremanda
Vestel Manisaspor'a 1.5 yıllığına kiralık olarak verilen Oğuz Sabankay'ın yeni takımıyla bugün ilk antrenmanına çıktığı bildirildi. Ege kulübünün kiralamak istediği diğer genç futbolcu Özgürcan Özcan'ın menajerinin Antalya'ya geleceği ve bu transferin bugün netlik kazanacağı öğrenildi. Denenmek için Almanya'dan getirilen Bilal Aziz'in takımda kalıp, kalmayacağının da bugün belli olacağı bildirildi. Galatasray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Bilal'in kesin durumunun öğleden sonra teknik heyetle yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacağını söyledi.

Hamit Altıntop Cumartesi Florya'da!

Flaş! Lig TV'de "Futbol Gündemi" programına katılan Almanya muhabiri Taner Güven'in verdiği habere göre Hamit Altıntop cumartesi günü İstanbul'a gelip Galatasaray ile sözleşme imzalayacak. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan ismi elinden çıkarmak isteyen Schalke 04'ün Galatasaray ile anlaştığı öne sürüldü.

Sezgin'den müjde!
Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Hamit Altıntop'un transferi konusunda programa katılıp müjdeyi verdi. Sezgin, Hamit ile görüşmelerinin olduğunu vurgularken, yüzde yüz bir anlaşma sağlanmadığını ve küçük pürüzler kaldığını belirtti. Son olarak Adnan Sezgin, Hamit ile ilgilendiklerini ve kadroya katmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Hamit Altıntop kimdir?
8.12.1982 doğumlu olan Hamit Altıntop, kardeşi Halil ile birlikte Schalke 04 forması giyiyor. A Milli Takım'ın da as futbolcularından olan Hamit sağ kanatta görev yapıyor. Gurbetçi oyuncunun sezon sonunda Schalke ile olan sözleşmesi sona erecek.
Doğum Yeri: Almanya
Oynadığı takımlar: Wattenscheid, Schalke 04
Boy: 1.83
Kilo: 82
Schalke'deki performansı
2003-2004 30 maç 5 gol
2004-2005 30 maç -
2005-2006 22 maç 1 gol
2006-2007 16 maç 2 gol

Oğuz ve Özgürcan V.Manisa'da!

Vestel Manisaspor, Galatasaray'ın genç oyuncuları Oğuz Sakanbay ve Özgürcan'ı 1.5 yıllığına kiraladı. 19 yaşındaki Oğuz Sabankay, Galatasaray'ın kampından ayrılarak Vestel Manisaspor kampına katıldı. Yeni takımıyla sabah ilk antrenmanına çıkan Oğuz Sabankay, "Vestel Manisaspor'da oynayacağım için çok mutluyum. Manisa benim kendi şehrim. Akhisar'da doğdum, büyüdüm. Zaten Galatasaray'a da buradan gitmiştim. Vestel Manisaspor'un başarısı için elimden geleni yapacağım. Amacım burada bulunduğum süre içerisinde kendimi geliştirip Türk futboluna faydalı bir oyuncu olmaktır" dedi.
Galatasaray'dan kiralanan bir diğer oyuncu Özgürcan'ın da bugün akşam saatlerinde kampa katılması bekleniyor.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:11