Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Ocak 2007       Mesaj #5
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Sigarayı azaltmak ya da dumanını içe çekmemenin, sigaranın zararlarından korunmak için yeterli olmadığı belirtildi.
Normal içicilerin yanı sıra dudak tiryakilerinin de büyük risk altında olduğunu vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigaranın zararları konusunda şunları söyledi: “Sigaranın zararları konusunda bilgi sahibi olan bazı içiciler, kendilerini rahatlatmak için çareler ararlar. Yalnızca dudak tiryakisi olduklarını ve dumanı içlerine çekmediklerini söyleyen bu içiciler, bundan dolayı sigaranın kendilerine zarar vermeyeceğine inanmak isterler. Doğru olmayan bu inanış, yanlımca bir avuntudan ibarettir. Sigarayı azaltmak ya da dumanını içe çekmemek, sigaranın zararlarından korunmak için yeterli değildir.”
Özlü, çok uzun aralıklarla dahi olsa içilen her sigaranın insan sağlığı üzerinde büyük olumsuz etkiler yarattığının yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlandığını ifade ederek, “Yapılan araştırmalar, günde 3 sigara içiminin bile kalp krizi veya herhangi bir şekilde ölüm riskini ikiye katladığını göstermiştir. Günde 10 veya daha fazla sigarayı dumanını içine çekmeden içenlerde, içmeyenlere oranla kalp krizi riski 1 kat artmaktadır” diye konuştu.

ZARARLARI DUDAKTAN İTİBAREN BAŞLIYOR
Sigaranın zararlarının, dumanın akciğere ulaşmasından sonra değil, dudaktan itibaren başladığına işaret eden Özlü, şöyle devam etti: “Dudak, dil, yanak, yutak, gırtlak kanserleri, diş eti hastalıkları, farenjit, sinüzit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yoluyla ilgili hastalıklar, katarakt gibi patojenlerin gelişmesi için dumanın akciğerlere çekilmesi gerekmemektedir. Hatta, sigarasını yakmayıp sadece dudaklarının arasında tutanlar veya tütün çiğneyenlerde bile dudak ve ağız içi kanserleri görülmektedir. Bu bakımdan sigara kullanan hiçkimse güvende değildir. Zararsız bir sigara içme biçimi bulunmamaktadır.”

Ülkemizin yüzde 50’si sigara bağımlısı. Şimdi diğer ülkelerde kaça satıldığına, üzerindeki vergilere falan bakıyorum. Sonuç gerçekten korkutucu. Ülkemizde resmen para kazanma uğruna nesiller ateşe atılıyor. Aşağıdaki listede fiyatları yüksek gördüğünüz ülkeler maliyetin 4 katı kadar bir parayı kanser tedavisi için fon oluşturmak üzere kesiyor. Kimse bana Türkiye’nin alım gücü zart zurt diye yorum yapmasın, çünkü kanser ve kalp sağlığınız bozulduğunda ilaçlar Avrupa’dan geliyor yani fiyatlar Avrupa’yla denk olmalı. Olmaz ise bizi şu anda içinde bulunduğumuz durumdan çok daha kötü sonuçlar bekliyor.
Artık uyanalım !….
Aşağıdaki liste 1 paket kutu Marlboro’nun belirtilen ülkelerdeki YTL üzerinden minimum fiyatıdır. Buna ek olarak üst sıralardaki ülkeler ekstra vergiler de eklemektedir. Sadece Romanya ve Bulgaristan ‘Kalp ve Damar Hastalıklarına Bağlı ölümler’ listesinde Türkiye’den önce yer alıyor…
Norvec 24,65
Ingiltere 21,89
Irlanda 19,55
Izlanda 18,91
Danimarka 14,88
Isvec 13,49
Fransa 13,28
Finlandiya 13,07
Kibris 11,69
Belcika 11,48
Almanya 11,05
Avusturya 10,73
Isvicre 10,52 Hollanda 10,20
Malta 10,09
Italya 9,46
Yunanistan 7,76
Ispanya 7,76
Polonya 7,23
Macaristan 5,63
slovak 5,53
Cek 5,31
Turkiye 4,25
Latvia 3,08
Bulgaristan 2,98
Romanya 2,23
Son düzenleyen Safi; 3 Aralık 2016 20:36
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....