Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Ocak 2007       Mesaj #23
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Türkiye’de 1985 yılından beri AIDS vaka ve taşıyıcıları 2 bin 254 kişi olarak tespit edildi.




Dünya Sağlık Örgütünün Ekim 2006 verilerine göre, HIV ve AIDS virüsüyle yaşayan 39,5 milyon insan olduğunu ifade eden Baykam, şunları kaydetti:
“Bunlardan 17,7 milyonunun kadınlar, 2.3 milyonunun da 15 yaş altı çocuklar olduğu saptanmış. Türkiye’de 1985 yılından beri AIDS vaka ve taşıyıcıları 2 bin 254 kişi olarak tespit edilmiş. İllere göre dağılımına bakıldığında ise en çok İstanbul en az Trabzon’da görülmüş. Konya’da ise 1994 yılından beri 19 vaka tespit edilmiş, bunlardan 4’ü ölmüş.”

AIDS’in cinsel yolla ve kan yoluyla bulaştığını dile getiren Baykam, AIDS’in kan ve kan ürünlerinden, tıraş bıçağından, diş fırçasından, enjektör paylaşımı ile kesici ve delici aletler yoluyla bulaşabildiğini bildirdi.

AIDS hastalığının birçok belirtisi olduğunu anlatan Baykam, tekrarlanan ateş ve gece terlemeleri, belirli bir nedeni olmayan süratli kilo kaybı, boyun, koltuk altı ve kasık lenf bezlerinde şişme, sürekli yorgunluk, ishal ve iştah azlığı gibi belirtilerle hastalığın ortaya çıktığını belirtti.

Baykam, AIDS’ten korunmanın birçok yolu olduğunu ifade ederek, “Cinsel temasla bulaşmayı önlemek için birden fazla kişiyle cinsel ilişki kurulmamalı, kan veya ilaç alırken daima tek kullanımlık steril iğne ve şırıngalar kullanılmalı. AIDS mikrobu almış kadınların hamile kalmamaya dikkat etmeleri ve toplumun bilinçlendirilmesi gerekli” diye konuştu
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....