Yıldıray: "Ayrılmıyorum"
Galatasaray, İzmir'de oynadığı özel maçta Bundesliga'nın güçlü takımlarından Hertha Berlin'e 1-0 yenildi. Konuk takımı galibiyete taşıyan golü 60. dakikada Yıldıray Baştürk attı.
Karşılaşmayı 6 bin 642 biletli seyirci 108 bin 60 YTL ödeyerek izledi.
Hertha Berlin'in yıldız futbolcusu Yıldıray Baştürk, maç sonrası Galatasaray soyunma odasına forma götürdü. Yaklaşık 20 dakika soyunma odasında kalan Yıldıray, çıkışta basın mensuplarının bir sorusu üzerine sezon sonuna kadar Hertha Berlin'de kalacağını açıkladı. Usta futbolcu Galatasaray taraftarının kendisine gösterdiği ilgiye de teşekkür etti.
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, basın toplantısı yapmadan stattan ayrılırken, konuk takımın teknik direktörü Falko Götz, kazanmayı hakettiklerini söyledi. Götz, "İspanya'da 10 gün süren yoğun bir kamp dönemi sonrası oynadığımız maçta futbolcularım iyi mücadele ettiler. Bizim için iyi bir maç oldu. Galatarayıma da ligin ikinci yarısında başarılar diliyorum" dedi. Alman teknik adam, maç sırasında saha içinde kavga eden Pantelic ile Van Burik'in karşılaşma sonrası birbirlerine sarılarak barıştıklarını açıkladı.
Polat: "Oyunu beğenmedim"
Galatasaray'ın İzmir'de oynadığı hazırlık maçında, Hertha Berlin'e 1-0 mağlup olduğu maç sonunda konuşan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, takımının bugün oynadığı futbolu beğenmediğini söyledi.
Adnan Polat, karşılaşma sonrası yaptığı konuşmada, futbolcularının Hertha Berlin karşısında takım oyunundan uzak olduğunu belirterek, "Bugün Galatasaray'ın oynadığı futbolu beğenmedim. Takım olarak mücadele ruhundan uzaktılar" dedi.
Sarı kırmızılı yönetici, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk'ün Türkiye'ye gelme konusunda istekli olmadıklarını ifade ederek, "Gelip gelmeyeceklerini bilemiyorum. Türkiye'ye gelmeye pek fazla istekli değiller. Önce Türkiye'ye gelmeyi düşünmeleri lazım. Avrupa'da kalıp orada oynamak istemelerini doğal karşılıyorum" şeklinde konuştu.
Arda: "Güzel bir maçtı"
Galatasaray'ın İzmir'de oynadığı hazırlık maçında, Hertha Berlin'e 1-0 mağlup olduğu maç sonunda konuşan Sarı kırmızılı kulübün başarılı futbolcusu Arda, oynadığı hazırlık maçında formda olduğunu ifade ederek, "Lige az bir zaman kaldı ve formda olduğumu düşünüyorum. Buraya sabah geldik ve bu bir hazırlık maçı sonuçta. Geçen seneki sistemi denedik. Sonuçta güzel bir hazırlık maçı oldu" dedi.
Galatasaray'ın genç futbolcusu Ferhat ise, takımda şans bulmaya başladığını vurgulayarak, "Tabi takımda şans buldukca hazırlanıyorum. Takımda bazen forma şansı bulmak beni etkiliyor. Ama bizler profesyonel oyuncularız. Hocamız ne zaman görev verirse o zaman oynamak zorundayız" diye konuştu.
Hasan Şaş ise, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, geçen seneki oyun sistemini bugün sahada denediklerini belirterek, "Bugün sahada geçen seneki oyun sistemimizi denedik. Bence bugün çok başa baş bir mücadele oldu. Gol bölgelerinde biraz daha etkili olsaydık sonuç böyle olmazdı" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Hasan Şaş, şu an iyi olduğunu ve takımı için elinden geleni yapacağını söyledi.
Hertha Berlin'in milli futbolcusu Yıldıray Baştürk, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir takıma transfer olma olasılığının düşük olduğunu söyledi.
Hertha Berlin'in başarılı futbolcusu Yıldıray Baştürk, Türkiye'den bazı takımların kendisine transfer teklifinde bulunduklarını vurgulayarak, "Gelen teklifleri düşünüp değerlendireceğim. Ama şu anda Türkiye'ye gelme ihtimalim düşük" dedi.
"2. yarı başarılı olacaklar"
Galatasaray'ı İzmir'de oynadığı hazırlık maçında, 1-0 mağlup eden Hertha BSC Berlin Teknik Direktörü ve Galatasaray'ın eski futbolcularından Falco Götz, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, Yıldıray'ın, takımda kalmasından yana olduğunu söyledi.
Galatasaray'ı çok sevdiğini ifade eden Götz, maç sonu yaptığı basın toplantısında, "Hakettiğimiz bir galibiyet aldık. Sonuçta bir hazırlık maçıydı. 10 günlük ağır bir kamp döneminden sonra takımımın oynadığı futboldan memnunum. Galatasaray da iyi oynadı. İkinci yarıda başarılı olacaklardır." diye konuştu.
Götz, 2 futbolcusunun saha içinde yumruklaşmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede de, "Herşeyden önce böyle birşey kesinlikle olmamalıydı, ancak futbolcularım kamp döneminde kafa olarak da yoruldu. Sevindirici olan maçtan sonra 2 futbolcumun kucaklaşıp birbirinden özür dilemesidir" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ise, karşılaşmanın ardından sonrası bir açıklama yapmadı.