Türk karşıtı Stoiber'i Türk dostu yıktı Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan Hıristiyan Sosyal Birlik lideri Edmund Stoiber, başbakanlığı bırakacak
Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Edmund Stoiber’in ipini çeken Fürth Kaymakamı Gabriele Pauli, Türk ve Türkiye dostu çıktı.
30’a yakın Alman gazetecinin izlediği basın toplantısında Hürriyet’e özel açıklama yapan Pauli, özetle şunları söyledi:
"Türkiye’ye çok kez tatile gittim. Orada Türklerin Almanlara ne kadar yakın olduğunu gördüm. Burada Alman toplumuna entegre olmuş, onlarla bütünleşmiş Türkler var. Ben basın toplantımı buralı bir Türk işadamının restoranında yapıyorum. Bu bizim nasıl bütün olduğumuzu gösteriyor.
Türkiye kendi içinde çok farklılıkları olan bir ülke. Ama İstanbul, Ankara birer Avrupa kenti. Oradaki yaşamla buradaki yaşam farksız. Eski Türkiye’yi hatırlatan köyler de var. Yani ülkede derin farklılıklar var. Ama ben daha çok İstanbul’u seviyorum. Ankara çok Avrupai. İstanbul’da ikisi de var."
KIZIM TÜRKLE ÇIKABİLİR
19 yaşında bir kızı olan Pauli, ’Kızınız bir Türk’le çıksa nasıl davranırdınız’ sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Eğer kızım mutluysa neden karşı çıkayım ki? Kızım kendine uygun gördüğü birisiyle çıkar. Bu Türk olmuş, Alman olmuş hiç farketmez."
Kitap okumayı çok sevdiğini de anlatan Pauli, ancak şu sıralar Brezilyalı yazar Paulo Coelho’yu okuduğunu, sonra sırada bu yıl Nobel edebiyat ödülünü kazanan Orhan Pamuk’un geldiğini söyledi. Edmund Stoiber, parti içinde kendisine muhalif olan Pauli’nin özel hayatını araştırttığı ortaya çıkınca zor durumda kalmıştı. Skandalın ardından Stoiber dün, yıl sonunda 14 yıldır oturduğu Bavyera başbakanlık koltuğunu İçişleri Bakanı Günther Beckstein’e bırakmaya razı oldu.
DÖNER VE KAHVEMDEN VAZGEÇMEM
Türk şarabı içtiğini, döneri ve Türk kahvesini çok sevdiğini söyleyen Pauli, "Ben döner ve kahvemden vazgeçmem" dedi.