HRANT DİNK'E
SUİKAST
...

Uzlaşma çizgisine provakasyon Suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hırant Dink Türkiye'nin Ermenisiydi
Bugün vurulup öldürülen Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i tanıyor musunuz? Türk-Ermeni ilişkileri konusunda sağduyu temsil eden bu gazeteci, Ermenilerin acılarını içselleştirdiği, ancak Ermeni diasporasının konuyu kimlik malzemesi olarak kullandığını söyleyen bir Ermeniydi. Ermenilerin Türkiye aleyhine provakasyon malzemesi olarak kullanılmasına engel olmaya çalışan bir gazeteciydi. “Ermeni soykırımını, uluslararası politik arenada bir sermaye olarak gören kesimler var. AB’ye girmesini istemeyen çevreler, soykırımı Türkiye’ye dayatabiliyorlar,” diyebilen bir gazeteciydi. Ermeni diasporasından ‘soykırım’ sözüyle politika yapmamasını isteyen bir gazeteciydi. Ermeniydi. Millici Attila İlhan’ın sağduyusuna güvendiği, ‘Hrant’ın Sağduyusu’nu kalema aldığı bir gazeteciydi: “Hrant 'ın sağduyusu, diaspora Ermenisi'nin artık kaybettiği 'bu topraktan olmanın' sağduyusudur; o sağduyu ki, bütün Paris gurbetçilerinin -Türk olsun, Ermeni olsun- hilâfsız 'Tosun Baba' dedikleri, Jak Vahe Tosunyan 'ın şu sözleriyle özetlenmiştir: ''-...ben Türkiye'nin malıyım, orada doğmuşum: memleketi sevmemek olur mu? O memleket hepimizin değil mi? Din başka, millet başka, hele memleket bambaşka!'' Toprağı bol olsun, o Tosunyan ki Türkiye Cumhuriyeti tarafından, Yüksek Hizmet Nişanı ile taltif edilmişti. Peki Hırant 'ın söylediği nedir? Aynıyla hakikat: ''...olaylar Anadolu 'da bir türlü dinmez. Niye? Çünkü arkasında -her zaman söylediğimiz gibi- emperyalist güçlerin, Anadolu üzerine oynadıkları büyük oyun yatmaktadır. Şunu açık ve net söylüyorum: Osmanlı 'ya müdahale eden emperyalistler, o dönemin emperyalistleri yâni Fransızlar, İngilizler, Almanlar; bana kalırsa, Ruslar; dördü de Ermenileri, her zaman Osmanlı 'ya karşı koz olarak kullanmışlardır. Canları istedikleri zaman Ermeni sorunu yaratıp, Ermeni Sorunu 'yla ilgilenmişlerdir. İşlerine gelmediği zaman da, Ermenileri, kaderleriyle baş başa bırakıp, gitmişlerdir...'' Fransa’nın soykırım tutumuna karşı, Türkiye’nin yanında yer almış bir gazeteciydi.
Ermeniydi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermenisiydi. Hrant Dink’e bugün yapılan suikast, uzlaşma çizgisine yapılan bir provakasyon olarak tarihte yer alacak. Türkiye’nin başı sağolsun. alıntıdır...