Arda için sıradalar!
Futbolda, yeteneği ve şansı olan kişiler er ya da geç mutlaka kendilerini gösterip, yıldız payesine erişirler. Çok değil 1 yıl öncesine dek çoğu kişinin ismini dahi bilmediği bir genç yetenek, ağlaya ağlaya gittiği Vestel Manisaspor’da birkaç ay içinde kalitesini gösterip Florya Metin Oktay Tesisleri’ne bir yıldız olarak döndü. O futbolcu Arda Turan’dı. Sıradışı yeteneğiyle Türk futbolunun en çok konuşulan ismi haline gelen Arda, dünyaca ünlü spor giyim firmaların da gözdesi oldu.
Sarı kırmızılı futbolcunun halen sözleşmeli olduğu Puma’nın yanı sıra Nike ve Adidas firmaları, genç yıldıza sponsorluk teklifinde bulundu. Arda ile geçen sezon yaptığı 1 yıllık anlaşması önümüzdeki günlerde sona erecek olan Puma, öncelik hakkını kullanarak şimdiden futbolcuyla masaya oturdu.
Pazarlık sürüyor
Arda eğer Puma ile anlaşamazsa Nike ve Adidas firmaları hemen devreye girip, genç futbolcuyla pazarlığa oturacak. Konu ile ilgili olarak Hürriyet’e konuşan Arda, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Profesyonel futbolculuk ömür boyu devam eden bir iş değil. Bu nedenle futbolculuk dönemimde karşıma çıkan fırsatları en doğru şekilde kullanmak zorundayım. Bana gelen sponsorluk teklifleri çok güzel. Henüz kararımı vermiş değilim. Bu konuda acele etmiyorum. Bana en uygun olan firmayı tercih edeceğim."
Daum: "Polat çağırırsa gelirim"
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Christoph Daum. Denizli maçını şöyle özetliyor: "Hayatım boyunca unutamayacağım bir üzüntü". Milli Takım teklifi için ise, "Gurur duydum. Ama Fenerbahçe'yi yarı yolda bırakamazdım" ifadelerini kullanan Daum, Türkiye'de tekrar takım çalıştırma konusunda da Galatasaray AS Başkanı Adnan Polat'a mesaj gönderdi.
Galatasaray'a kapılar açık!
Milliyet Gazetesi'nden Bilal Meşe Daum ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdi
. F.Bahçe ve Beşiktaş'ta yaşadığı yılları unutamadığınu belirten tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray dendiğinde aklına Polat'ın geldiğini söylerken, "O kolları sıvadığında Cim-Bom'un eski günlere döneceğine inanıyorum. Başkan olursa, çağırırsa elbette Galatasaray'a gelirim" dedi.
Pierre için ağır sözler!
Daum sorun yaşadığı Hollandalı golcü Pierre van Hooijdonk hakkında ise ilginç açıklamalarda bulundu. "Şunu biliyorum, Fenerbahçe'nin, kazandığı şampiyonluktan dolayı Pierre'e şükran borcu var. Yüzüne karşı da söyledim. Daha sonra sarfettiği kelimeler, kullandığı cümleler veya yorumlar, tipik, yaşlanmaya yüz tutmuş insanların söylemleridir. Şunu unutmamak lazım; Fenerbahçe sözleşmeyi sonuna kadar tamamladı. Sanırım Pierre'in futbol yaşamında sözleşmesini sonuna kadar tamamladığı tek kulüp Fenerbahçe'dir. Kariyerindeki ilk şampiyonluğu yaşamıştır"
"O ev Pierre'in değildi!"
Ev konusundaki polemikle ilgili olarak ise: "Yaşadığım bir ev vardı. Bu dönem içinde bir çocuğumuz daha oldu ve yönetime daha büyük eve taşınmam gerektiğini söyledim. Murat Özaydınlı ile yaptım bu konuşmayı. Aydınlı, 'Pierre'in evine geçebilirsin' dedi. Başka bir ev tutmanın emlak komisyonu açısından artı masraf olacağını söyledi. Yani o evin sahibi Pierre değildi, sadece orada yaşadı".