Arama

Kelt (Celtic) Astrolojisi - Tek Mesaj #3

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
24 Ocak 2007       Mesaj #3
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Celtic astrolojisi Druid zodyağını temel alır. Peki Druidler kimdir? Druid kelimesi ilk olarak Romalılar tarafından kullanılmıştır. Druidler İngiliz adalarında milattan önce 1000 yıllarında yaşamış olan Celtic rahiplerinden oluşan dini bir gruptu. Druidler yaşam tarzı ve amaçları açısından şamanlara benzetilebilirler. Bu insanlar ne yaparlardı? Varlığa dair felsefi sorulara cevap aramak onların esas amacıydı. Bunu doğaya bakarak yaparlardı, Druidlerin ağaçların ve vahşi varlıkların dilini anladıklarına inanılırdı.

Celtlerin astroloji ile uğraşıp uğraşmadıklarına dair kesin bir bilgi yoktur. Druidler 13 aydan oluşan lunar bir takvim kullanmışlardır, bu takvime göre her ay 28 günden oluşmaktaydı. Yılın her ayına bir ağaç ismi verilmişti ve her ağacın kendine özgü sihirli özellikleri olduğuna inanılıyordu.Bu bilgiler temelleri Ogma adlı şair tanrıdan yola çıkılarak adlandırılan şamanik alfabe ile şifrelenmiştir.

Druidsel inanç temelde doğal ve doğa üstü enerjiler üzerine sahip olunan bilgilere dayanmaktaydı.Bu enerjiler ruhlarla ya da ağaçların sahip olduğuna inanılan dryadlarla tanımlanmaktadır. Druidlerin bir tür zodyak çarkları vardı ve batı astrolojisindeki güneş üzerine odaklanmış çarkın tersine bu çarkın odak noktasını ay ve lunar daireler oluşturuyordu.Her ay aynı anda bir ağacı, Ogham alfabesinde bir harfi, koruyucu bir hayvan ve bir Celtic tanrısını temsil eder. Her ayın insanını da o ayın ilk iki haftasında (yeniay) ve son iki haftasında (dolunay) doğmuş olmalarına göre iki tipe ayırmışlardır.


MEŞE AĞACI (OAK / DUIR) 10 HAZİRAN – 7 TEMMUZ

Celtic sembolü: Beyaz at veya altın çark
Gezegeni: Jupiter
Eski Jupiter tanrıları: Yunan: Zeus Celtic: Dagda


Meşe ağacı Druidlere göre kutsal bir ağaçtı, gerçek ve sadık bilgiyi temsil ederdi. Meşeden yapılmış olan kapının şeytanı ve kötü ruhları evin dışında tutacağına inanılırdı. Meşe ağacı insanları geniş bir bakış açısına sahiplerdir, iyimser ve sonucu ne olursa olsun doğru olarak gördüklerini söyleyen insanlardır. Sağduyularının az olması karakterlerinin zayıf yönünü oluşturur. Kararlı ve kendi kendilerini motive edebilen insanlardır. Kriz anlarında dahi soğukkkanlılıklarını koruyabilirler ve terslik meydana getiren durumlar onları etkilemez, bu yüzden doğuştan liderlerdir. Ciddi olsalar dahi, içlerinde neşelidirler, kolay kolay da pes etmezler. Çok dürüst ve derin filozofik düşüncelere sahip tiplerdir.

İyimserlikleri normali aşarsa gerçekleri görmelerini engelleyebilir. Başkalarına olan inançları saflık derecesine varabilir, bu aşırı güvenleri yüzünden aşkta kurban durumuna düşebilirler, çok savunmasız ve kolay incinebilir tiplerdir. Aşkta bazen gerçekleştirmesi çok zor olan standartlar koyabilirler. Ahlaki konulara çok önem verirler. Bu burcun yeni ay tipleri finansal riskler ve kolayca yerine getiremeyecekleri sorumluluklar almaya yatkındırlar.Liderlik ve açgözlülük ile para tutkusuna karşı olan tutumları onların doğal gücünü meydana getirir. Dolunay tipleri finansal kayıplar vermekten biraz daha uzaktırlar. Yeniayda doğanlar bu tiplere göre daha gösterişli, meraklı bir kişiliğe sahiptirler. Zafer peşinde koşan, cömert insanlardır.

Ünlüleri: Tim Allen, Tom Cruise, Prenses Diana, Helen Hunt...


AKDİKEN-ALIÇ (Hawtorn, Uath) 13 MAYIS – 9 HAZİRAN

Celtic sembolü: kadeh
Gezegen:Vulcan
Eski Vulcan tanrıları: Yunan: Vulcan ve Hephaestus Celtic: Gocannen veya Goibniu


Akdiken ağacı keskin dikenleri yüzünden fiziksel korunmayı temsil ederdi. Faery ruhlarının akdiken çalıları arasında yaşadığına inanılırdı, koruma amacıyla evlerin çevresine bunlar dikilirdi. Bu ağacın insanları buluşlarla ve yeni fikirlerle doludurlar. Bir çok alanda becerikli ve hayatlarındaki değişikliklere kolayca adapte olabilen tiplerdir. Kişisel özellikleri Celtic şairleri ve eski Druidlerle benzerlik gösterir. Düşmanlarının zayıf yönlerini bilirler fakat acımasız insanlar değillerdir, sadece akıllıca uyguladıkları stratejileri vardır.

Karizmatik, yaratıcı ve sempatiklerdir, fakat çabuk sıkılırlar. Canlı tiplerdir ve insanlarla ilişkileri iyidir. Dürüsttürler ve iyi bir dinleyicilerdir. Çok iyi bir mizah anlayışları vardır, bu sebeple yazarlığa ve gazeteciliğe yatkınlardır. Çok iyi bir aile oluşturabilirler. İlk iki hafta içinde doğanlar atılgan ve dolunay insanlarına göre daha duygusal insanlardır. Faaliyet yönlerine bir kez karar verirlerse giderek güçlenirler. Son iki hafta içinde doğan dolunay tipi ise herşeye karlı çok farklı bir yaklaşıma, zihnin kapalı kapılarını ardına kadar aralayabilecek geniş bir vizyona sahiptirler.

Ünlüleri: Mariln Monroe, Lawrence Oliver, John Kennedy, Kraliçe Victoria, Liam Neeson. Bob Dylan...


SÖĞÜT AĞACI (WILLOW / SAILLE)

15 Nisan – 12 Mayıs
Celtic sembolü: deniz yılanı
Gezegeni: Ay
Eski Ay tanrıları: Yunan: Artemis, Selene, Hecote Celtic: Credwen, Morrigon, Morgen La Fay


Celtic mitolojisine göre evren bir söğüt ağacının dalları arasına gizlenmiş 2 yumurtadan çıkmıştır. Ayla ilgili doğanın tüm gizemleri kişiliğinde barındıran söğüt ağacı insanlarını tanımak zordur. Zekidirler ve pasif bir inata sahiptirler.İyi bir hafızaya sahip olan söğüt ağacı insanları hafızalarının en uzak köşelerindeki anılarını dahi rahatça hatırlayabilirler. Becerikli, duygusal ve esrarengiz insanlardır.

Ruh halleri çabuk değişir. Güçlü bir arkadaş aynı zamanda da korkunç bir düşman olabilirler.Anaç bir yapıya sahip oldukları için sevdikleri insanları devamlı korurlar. Unutma ve affetme pek onlarda rastlanan özelliklerden değildir, bu yüzden arkadaşlarıyla ya da aileleriyle aralarında oluşan uçurumlar kalıcı olabilir. Genelde sorumluluk gerektiren işlerde çalışırlar, çok iyi bir öğretmen olabilirler. Toplum içindeyken tartışmaya yol açabilecek düşüncelerini dile getirmezler, fakat birebir ilişkilerde güçlü fikirlere sahiptirler.

Sağlık konularına gereğinden fazla endişe duyarlar, hatta hastalık hastası bile olabilirler. Aile bağlarına ve geçmişlerine önem verirler. Evlendikleri andan itibaren kendilerini eşlerine ve çocuklarına adarlar. Ayın ilk iki haftasında doğanlar ani ruhsal değişimler göstermeye daha yatkındırlar, bu da onlara güven eksikliği duyulmasına yol açar. Yeni doğan imkanlardan fayda sağlamak için kendilerini çabucak yenilemelerini sağlayacak yenilikçi bir yapıya sahiptirler. Ayın son iki haftasında doğanlar kendilerine verilen tavsiyeleri pek umursamazlar. Çok becerikli insanlardır ve çok güçlü bir hafızaya sahiptirler.

Ünlüleri: Karl Marx, Leonardo da Vinci, William Shakespeare, George Clooney, Uma Thurman...

(Alder / Féarn) 18 MART – 14 NİSAN

Celtic sembolü: Atmaca
Gezegeni: Mars
Eski Mars tanrıları: Yunan: Ares Celtic: Bran, Arthur, Airem, Tuototes


Bu ağaç suya dayanıklı olduğu için köprü, kayık, sürahi ve takunya yapımında kullanılırdı. Onu kesmek bir suç olarak kabul edilirdi, çünkü bu ağaç sinirlenirse evleri ateşe verebilirdi. Bu ağacın insanları yaşamlarında kendi başlarının çaresine bakabilecek, kendi yollarını çizebilecek güçlü karakterdeki insanlardır. Büyük bir cesarete, yorulmaz bir ruha sahiptirler. Mücadelelerini kendi başlarına vermek isterler, gidecekleri yön ise her zaman belirsizdir.maceraya düşkündürler, risk almayı severler ve dirençli işçilerdir.

Sevecen ve çekici kişilikleri, diğer insanların onlara bağlanmasını sağlar. Tutkulu bir doğaya sahiptirler ve sevgiye derin bir ihtiyaç duyarlar. Çabucak evlenebilecek bir yapıya sahiptirler ve iyi bir eş olmaktan çok iyi bir aşık olurlar, ama harika bir aile oluşturabilirler. Ayın ilk iki haftalık dönemi içinde doğan yeniay insanları yorulmak bilmezler.Kararsız ama kişisel cesaretleri ve samimiyetleti şüphe götürmez tiplerdir. Hareketlerinin sonuçlarını tekrar düşünmek için diledikleri zaman yavaşlayabilirler. Ayın son iki haftalık dönemi içinde doğmuş olan dolunay insanları ise bu burcun ikna etme yeteneğine sahip tipleridir.

Hayata kendinden emin bir şekilde yaklaşırlar, fakat yeni ay tipinde belirgin bir şekilde görülen canlılık onlarda yoktur. Kriz durumlarından faydalanarak stratejik pozisyonlara yerleşirlerse çok başarılı olabilirler.iyi bir mizah anlayışına sahiplerdir, bu sebeple de gruplarındaki komedyeni oynarlar. Enerji doludurlar ve her zaman hareket halinde olmayı isterler.

Ünlüleri: Mata Hari, Mariah Carey, Eric Clapton, Elton John, Eddie Murphy...